Faculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management

106842_gemWithFrame.png picture
Organization name
Faculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management
Description
Dean’s Welcome Message Welcome to the webpages of the Faculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management. The Faculty currently includes two academic entities – the Department of Agricultural Sciences, Biotechnology and Food Sciences, and the Department of Environmental Science and Technology. In terms of both education and research, our Faculty deals with topics that are at the heart of modern societal challenges. The agricultural and food sectors are increasingly important for providing adequate food supplies to a growing global population, while trying to avoid causing irreversible damage to human health and ecosystems. Besides its role for primary production and food security, agriculture can also be particularly beneficial for the environment by preventing the occurrence of problems such as soil erosion and land desertification. We also address a range of fields related to the protection of natural resources and the environment – air, water and soil pollution, waste management, sustainable energy use. Especially at a period of climate change, which is closely related to our living standards, these topics call for interdisciplinary approaches. Our Faculty offers education on natural and technological sciences like chemistry, physics, microbiology, toxicology and biotechnology, with a focus on their environmental and agronomical aspects. Agricultural and environmental economics and management for policy support are also important parts of our curriculum and research output. Our academic staff is heavily involved in international cooperation. Participating in research projects and organising international conferences and workshops, we try to provide intellectual stimulation to our students and keep them up-to-date with international activities in our disciplines. We have also developed close links with the private sector and NGOs in Cyprus, and several Faculty members serve as advisors to national and local authorities for the formulation of appropriate agricultural and environmental policies. It is clear that the focus of our Faculty is on very topical scientific fields with considerable employment prospects. According to national and EU-wide employment authorities, ‘green jobs’ are projected to be among the most flourishing sectors in the near future. For this purpose, our undergraduate and postgraduate education aims at offering a wide spectrum of fundamental knowledge as well as critical skills for learning and analysing complex problems. Irrespective of how outdated technologies and practical tools become over the years, the ability of critical thinking and the desire for continuous learning and improving one’s knowledge and skills are crucial for our prosperity. We hope that we successfully convey this message to both our graduates and the general public. Theodoros Zachariadis Dean of the Faculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management

OrgUnit's Researchers publications
(Dept/Workgroup Publication)



Refined By:
Type:  Bachelors Thesis
Date Issued:  [2011 TO 2019]
Date Issued:  2019

Results 1-20 of 39 (Search time: 0.005 seconds).

Issue DateTitleAuthor(s)
1May-2019Αλκοολική ζύμωση και πτητικά συστατικά των κρασιώνΓεωργίου, Αθηνά 
2May-2019Αξιολόγηση μεταβολών της φαινολικής σύστασης και αντιοξειδωτικής ικανότητας έξι ποικιλιών αμπελόφυλλων κατά το μαγείρεμα τουςΚωνσταντίνου, Κωνσταντίνος 
3May-2019Αποκεντρωμένη διαχείριση βιο-απόβλητων και αξιοποίηση τους με χρήση εναλλακτικών και καινοτόμων συστημάτων επεξεργασίαςΣωτηρίου, Μάριος 
4May-2019Βιβλιογραφική ανασκόπηση γενετικής βελτίωσης προβάτου ΧίουΚυριάκου, Μικαέλλα 
5May-2019Βιολογική και συμβατική καλλιέργεια αρωματικών φυτών: Επίδραση ελλειμματικής άρδευσηςΒασιλείου, Ρέα 
6May-2019Δημιουργία χαρτών για την εισαγωγή και τη μεταφορά ασθενειών που μεταφέρονται με διαβιβαστέςΝικολάου, Θεσσαλία 
7May-2019Διεργασία οινοποίησης και διερεύνηση των αντιοξειδωτικών συστατικών του κρασιούΓεωργίου, Μαρία 
8May-2019Εξέλιξη και δυναμική καλλιέργειας καρπών ροδακινιάς τύπου πλακέΑντωνίου, Δημήτρης 
9May-2019Επίδραση της χρήσης αιθέριων ελαίων από παραδοσιακά αρωματικά φυτά στη μικροβιολογική ποιότητα και φυσικοχημικά χαρακτηριστικά λουκάνικων αγγλικού τύπουΔίσπυρου, Ελένη 
10May-2019Επιπολασμός Staphylococcus aureus, Streptococcus agalactiae, Mycoplasma bovis στα γαλακτοπαραγωγικά βουστάσια της ΚύπρουΝικήτα, Δήμητρα 
11May-2019Επιπολασμός μικροβίων που φέρουν ευρέως φάσματος β-λακταμάσες (Extended Spectrum β-lactamases) σε τρόφιμαΜιχαήλ, Αλέξανδρος 
12Nov-2019Επιπτώσεις της τροφοδότησης των μελισσών Apismelliferacypria, διαφορετικών ηλικιακών σταδίων με σιρόπι που περιέχει θυμόληΧαπέσιη, Άντρεα 
1331-May-2019Ευαισθησία σε βοτρυδιοκτόνα και πληθυσμιακή δομή πληθυσμών του Botrytis cinerea από συμβατικές και βιολογικές καλλιέργειες φράουλας και τομάτας σε Ελλάδα και ΚύπροΜακρής, Γεώργιος 
14May-2019Η αμπελουργική και οινολογική αξία της ποικιλίας ViognierΙωάννου, Κλεονίκη 
15May-2019Η ποιότητα ατμοσφαιρικού αέρα σε χώρους μουσείωνΦιλίππου, Σκεύη 
16May-2019Καταγραφή μορφολογικών χαρακτηριστικών σε παραδοσιακές ποικιλίες τομάτας στην ΚύπροΑθηνοδώρου, Φιλιώ 
17May-2019Μελέτη αντιοξειδωτικής δράσης εκχυλισμάτων καρπού χαρουπιάς (Ceratoniasiliqua)Ευτυχοπούλου, Ραφαέλλα 
18May-2019Μελέτη των ποιοτικών χαρακτηριστικών γαλλικού τύπου αιγίνου τυριού με την προσθήκη προβιοτικών μικροοργανισμώνΝικολάου, Πολυμνία 
19May-2019Μελέτη των φυσικοχημικών και οργανοληπτικών χαρακτηριστικών σε γιαούρτι με καλλιέργεια κεφίρΧρυσοστόμου, Νικολέττα 
20May-2019Μελέτη φαινολικών συστατικών και αντιοξειδωτικών ιδιοτήτων φύλλων χαρουπιάςΠολυδώρου, Χρυστάλλα