Faculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management

106842_gemWithFrame.png picture
Organization name
Faculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management
Description
Dean’s Welcome Message Welcome to the webpages of the Faculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management. The Faculty currently includes two academic entities – the Department of Agricultural Sciences, Biotechnology and Food Sciences, and the Department of Environmental Science and Technology. In terms of both education and research, our Faculty deals with topics that are at the heart of modern societal challenges. The agricultural and food sectors are increasingly important for providing adequate food supplies to a growing global population, while trying to avoid causing irreversible damage to human health and ecosystems. Besides its role for primary production and food security, agriculture can also be particularly beneficial for the environment by preventing the occurrence of problems such as soil erosion and land desertification. We also address a range of fields related to the protection of natural resources and the environment – air, water and soil pollution, waste management, sustainable energy use. Especially at a period of climate change, which is closely related to our living standards, these topics call for interdisciplinary approaches. Our Faculty offers education on natural and technological sciences like chemistry, physics, microbiology, toxicology and biotechnology, with a focus on their environmental and agronomical aspects. Agricultural and environmental economics and management for policy support are also important parts of our curriculum and research output. Our academic staff is heavily involved in international cooperation. Participating in research projects and organising international conferences and workshops, we try to provide intellectual stimulation to our students and keep them up-to-date with international activities in our disciplines. We have also developed close links with the private sector and NGOs in Cyprus, and several Faculty members serve as advisors to national and local authorities for the formulation of appropriate agricultural and environmental policies. It is clear that the focus of our Faculty is on very topical scientific fields with considerable employment prospects. According to national and EU-wide employment authorities, ‘green jobs’ are projected to be among the most flourishing sectors in the near future. For this purpose, our undergraduate and postgraduate education aims at offering a wide spectrum of fundamental knowledge as well as critical skills for learning and analysing complex problems. Irrespective of how outdated technologies and practical tools become over the years, the ability of critical thinking and the desire for continuous learning and improving one’s knowledge and skills are crucial for our prosperity. We hope that we successfully convey this message to both our graduates and the general public. Theodoros Zachariadis Dean of the Faculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management

OrgUnit's Researchers publications
(Dept/Workgroup Publication)



Refined By:
Type:  Bachelors Thesis

Results 321-340 of 521 (Search time: 0.006 seconds).

Issue DateTitleAuthor(s)
3212015Μελέτη της αντιοξειδωτικής ικανότητας των τοκοχρωμανολών : ο ρόλος της θερμοκρασίας και του διαλύτηΑναστασίου, Μάριος 
3222018Μελέτη της βιωσιμότητας σμέουρων στην Κύπρο : διερεύνηση προώθησης τους ως προϊόν υψηλής προστιθέμενης αξίαςΠαντελή, Αναστασία 
3232016Μελέτη της επίδρασης βοτάνων και μπαχαρικών στους δείκτες ποιότητας του ελαιόλαδουΓεωργίου, Ελένη 
3242014Μελέτη της επίδρασης θερμικών κατεργασιών στις αντιοξειδωτικές ιδιότητες του ελαιόλαδουΠελαβά, Ηλίας 
3252013Μελέτη της επίδρασης της ξηρασίας στη βιοσύνθεση των φλαβονοειδών στο σταφύλι από το περκασμό μέχρι την πλήρη ωρίμανσηςΠαναγή, Ελένη 
3262020Μελέτη της επίδρασης του pH στην κινητική απελευθέρωσης υπεροξειδίου του υδρογόνου (Η2Ο2) από κόκκους του ασβεστίου (CaO2) και μαγνησίου (MgO2) σε επιφανειακά ύδαταΧριστοφή, Μανώλης 
3272012Μελέτη της επίδρασης του όζοντος στη μικροχλωρίδα σφάγιων πουλερικώνΠίπη, Άννα 
3282018Μελέτη της επίδρασης των θερμικών κατεργασιών στη συγκέντρωση φαινολικών αντιοξειδωτικών στα λαχανικάΛοϊζου, Ιωάννα 
329Apr-2017Μελέτη της επίδρασης των προκατεργασιών και των συνθηκών ξήρανσης στα ποιοτικά χαρακτηριστικά του δυόσμου (Mentha viridis)Παράσχου, Αναστασία 
3302014Μελέτη της επίδρασης φαρμακετυικών ουσιών στην ανάπτυξη του φυτού Medicago sativaΧριστοδούλου, Χαραλαμπία 
3312014Μελέτη της νιτρο-οξειδωτικής απόκρισης φυτών μηδικής (Medicago truncatula L.) στην προσβολή από το άκαρι Tetranychus urticae κάτω από συνθήκες ξηρασίαςΦραγκούδη, Ιωάννα 
3322015Μελέτη της οξείδωσης των λιπαρών οξέων σε βοδινό κρέας παρουσία κυπριακών οίνων υπό συνθήκες συσκευασίας κενούΓιάγκου, Χριστιάνα 
333May-2021Μελέτη της περιεκτικότητας ανθοκυανών σε φλοιούς σταφυλιών ερυθρών γηγενών και παραδοσιακών κυπριακών ποικιλιών με την μέθοδο HplcΝικολάου, Μαριλένα 
334May-2023Μελέτη της ποιότητας κυπριακών ελαιόλαδωνΚεφαλά, Ραφαηλία 
3352012Μελέτη της συσχέτισης πολυμορφισμών του γονιδίου της προλακτίνης στη γαλακτοπαραγωγή του χιώτικου προβάτουXριστοδουλίδου, Ιωάννα 
3362014Μελέτη της συχνότητας του παρασιτισμού των αιγών από γαστρεντερικά παράσιτα με τη χρήση νέων διαγνωστικών τεχνικών (mini-FLOTAC)Πέτρου, Χριστιάνα 
337May-2021Μελέτη των αντιοξειδωτικών και φαινολικών συστατικών σε διάφορα δείγματα μελιώνΛουκά, Κωνσταντίνα 
338May-2019Μελέτη των ποιοτικών χαρακτηριστικών γαλλικού τύπου αιγίνου τυριού με την προσθήκη προβιοτικών μικροοργανισμώνΝικολάου, Πολυμνία 
339May-2023Μελέτη των ταννινών και προσδιορισμός τους στο σταφύλι και το κρασίΚαραγιάννη, Μαρίνα 
340May-2019Μελέτη των φυσικοχημικών και οργανοληπτικών χαρακτηριστικών σε γιαούρτι με καλλιέργεια κεφίρΧρυσοστόμου, Νικολέττα