Faculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management

106842_gemWithFrame.png picture
Organization name
Faculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management
Description
Dean’s Welcome Message Welcome to the webpages of the Faculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management. The Faculty currently includes two academic entities – the Department of Agricultural Sciences, Biotechnology and Food Sciences, and the Department of Environmental Science and Technology. In terms of both education and research, our Faculty deals with topics that are at the heart of modern societal challenges. The agricultural and food sectors are increasingly important for providing adequate food supplies to a growing global population, while trying to avoid causing irreversible damage to human health and ecosystems. Besides its role for primary production and food security, agriculture can also be particularly beneficial for the environment by preventing the occurrence of problems such as soil erosion and land desertification. We also address a range of fields related to the protection of natural resources and the environment – air, water and soil pollution, waste management, sustainable energy use. Especially at a period of climate change, which is closely related to our living standards, these topics call for interdisciplinary approaches. Our Faculty offers education on natural and technological sciences like chemistry, physics, microbiology, toxicology and biotechnology, with a focus on their environmental and agronomical aspects. Agricultural and environmental economics and management for policy support are also important parts of our curriculum and research output. Our academic staff is heavily involved in international cooperation. Participating in research projects and organising international conferences and workshops, we try to provide intellectual stimulation to our students and keep them up-to-date with international activities in our disciplines. We have also developed close links with the private sector and NGOs in Cyprus, and several Faculty members serve as advisors to national and local authorities for the formulation of appropriate agricultural and environmental policies. It is clear that the focus of our Faculty is on very topical scientific fields with considerable employment prospects. According to national and EU-wide employment authorities, ‘green jobs’ are projected to be among the most flourishing sectors in the near future. For this purpose, our undergraduate and postgraduate education aims at offering a wide spectrum of fundamental knowledge as well as critical skills for learning and analysing complex problems. Irrespective of how outdated technologies and practical tools become over the years, the ability of critical thinking and the desire for continuous learning and improving one’s knowledge and skills are crucial for our prosperity. We hope that we successfully convey this message to both our graduates and the general public. Theodoros Zachariadis Dean of the Faculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management

OrgUnit's Researchers publications
(Dept/Workgroup Publication)



Refined By:
Type:  Bachelors Thesis
Date Issued:  [2011 TO 2019]

Results 201-220 of 366 (Search time: 0.012 seconds).

Issue DateTitleAuthor(s)
2012013Μελέτη αντιμικροβιακών ιδιοτήτων φυσικών φαινόλων: Δράση έναντι Listeria monocytogenes και Pseudomonas aeruginosaΚωνσταντίνου, Δέσπω 
2022012Μελέτη αντιξειδωτικής και αντιμικροβιακής δράσης εκχυλισμάτων φυτών των οικογενειών Asteraceae και Geraceae που φυτέυονται στην ΚύπροKωνσταντίνου, Άντρια 
203May-2019Μελέτη αντιοξειδωτικής δράσης εκχυλισμάτων καρπού χαρουπιάς (Ceratoniasiliqua)Ευτυχοπούλου, Ραφαέλλα 
204May-2017Μελέτη αντιοξειδωτικής δράσης και συνολικών φαινολικών συστατικών σε ερυθρούς οίνους Κυπριακών γηγενών και ξένων ποικιλιώνΤσιολάκκη, Αμαλία 
2052014Μελέτη βιοποικιλότητας εδαφόβιων αρθρόποδων εντός και σε περιθώρια καλλιέργειας τομάταςΑγγελίδου, Ιωάννα 
2062014Μελέτη για την χρήση του ορού γάλακτος από τις γαλακτοβιομηχανίες της Κύπρου ως υπόστρωμα για την παραγωγή βιο-αιθανόληςΚωσταρή, Σαλώμη 
2072018Μελέτη διατηρησιμότητας και μικροβιολογικής ποιότητας παραδοσιακώνμκαι στραγγιστών/βιομηχανοποιημένων γιαουρτιών απο την κυπριακή αγοράΚωνσταντίνου, Ανδρούλλα 
2082018Μελέτη και περιγραφή των κύριων αμπελογραφικών χαρακτηριστικών και ιδιοτήτων της γηγενούς ποικιλίας σταφυλιού "Γιαννούδι"Πέτρου, Γρηγορία 
209Dec-2017Μελέτη οξείας τοξικότητας σε καρκινοειδή οργανισμούς, χρόνιας τοξικότητας σε φυτά και οιστρογονικότητας της λουπανίνηςΖαχαρία, Ειρήνη 
2102013Μελέτη πολυφαινόλων και αντιξειοδωτικής ικανότητας σοκολάταςΣιάντωνα, Αναστασία 
2112016Μελέτη συμπεριφοράς εμπορικού σκευάσματος μυκητοκτόνου azoxystrobin στα κυπριακά εδάφηΝικολάου, Σωτηρία 
212May-2018Μελέτη συμπεριφοράς του μυκητοκτόνου Azoxystrobin σε κυπριακά εδάφηΖάκου, Παναγιώτα 
2132017Μελέτη συμπεριφοράς τριών σκευασμάτων εμπορικού μυκητοκτόνου Azoxystrobin σε εδάφη της ελεύθερης περιοχής ΑμμοχώστουΤουμάζου, Κυριάκος 
2142013Μελέτη της ανάπτυξης μικροοργανισμών σε τυροκομικά απόβλητα για βέλτιστη παράγωγη αιθανόλης και γαλακτικού οξέοςΝικολάου, Γεωργία 
2152012Μελέτη της αντίδρασης καταλυτικής αναγωγής νιτρικών και νιτρόδων ιόντων σε νερό με χρήση υδρογόνου (H2) παρουσία οξυγόνου (O2)Κωνσταντίνου, Μπάρμπαρα 
2162016Μελέτη της αντιμικροβιακής δραστηριότητας μονομεταλλικών στηριζόμενων καταλύτων Αg/γ-Al2O3 με στόχο την μικροβιολογική επεξεργασία του νερού έρματος των πλοίωνΘεοφίλου, Στάθης 
2172015Μελέτη της αντιοξειδωτικής ικανότητας των τοκοχρωμανολών : ο ρόλος της θερμοκρασίας και του διαλύτηΑναστασίου, Μάριος 
2182018Μελέτη της βιωσιμότητας σμέουρων στην Κύπρο : διερεύνηση προώθησης τους ως προϊόν υψηλής προστιθέμενης αξίαςΠαντελή, Αναστασία 
2192016Μελέτη της επίδρασης βοτάνων και μπαχαρικών στους δείκτες ποιότητας του ελαιόλαδουΓεωργίου, Ελένη 
2202014Μελέτη της επίδρασης θερμικών κατεργασιών στις αντιοξειδωτικές ιδιότητες του ελαιόλαδουΠελαβά, Ηλίας