Please use this identifier to cite or link to this item:
https://hdl.handle.net/20.500.14279/10756
Title: | Μελέτη αντιοξειδωτικής δράσης και συνολικών φαινολικών συστατικών σε ερυθρούς οίνους Κυπριακών γηγενών και ξένων ποικιλιών | Authors: | Τσιολάκκη, Αμαλία | Keywords: | Wine;Phenolic compounds;Antioxidant capacity;Varieties;DPPH;Folin - Ciocalteu | Advisor: | Drouza, Chryssoula | Issue Date: | May-2017 | Department: | Department of Agricultural Sciences, Biotechnology and Food Science | Faculty: | Faculty of Geotechnical Science and Environmental Management | Abstract: | This study investigated the antioxidant capacity and the quantification of total phenolic components in Cypriot wines of red indigenous and foreign varieties. Phenolic ingredients contribute to aroma, color and taste. Specifically, varieties of maratheftiko, Mavro, ofthalmo, and Cabernet Sauvingnon were examined. Antioxidant capacity was determined by the DPPH• method and the total phenolic components by the Folin - Ciocalteu method. The results obtained from this study were as following: The highest antioxidant capacity is recorded for the variety maratheftiko and the smallest one for the variety ofthalmo. In addition, the highest concentration of total phenolic components is found in maratheftiko and Cabernet Sauvingnon, while the lowest concentration is in Mavro and ofthalmo. The highest concentration of total phenolic components is not always the same as the highest antioxidant capacity. Attention is also given to the type of phenolic ingredients present in wines. | Description: | Στην παρούσα έρευνα μελετήθηκε η αντιοξειδωτική ικανότητα και η ποσοτικοποίηση των ολικών φαινολικών συστατικών σε κυπριακά κρασιά κόκκινων γηγενών και ξένων ποικιλιών. Τα φαινολικά συστατικά συμβάλουν στο άρωμα, το χρώμα και την γεύση των κρασιών. Πιο συγκεκριμένα εξετάστηκαν οι ποικιλίες μαραθεύτικο, μαύρο, όφθαλμο και Cabernet Sauvingnon. Η αντιοξειδωτική ικανότητα προσδιορίστηκε με την μέθοδο DPPH• και τα ολικά φαινολικά συστατικά με την μέθοδο Folin – Ciocalteu. Τα αποτελέσματα που εξαχθήκαν από την έρευνα αυτή ήταν τα ακόλουθα: Την μεγαλύτερη αντιοξειδωτική ικανότητα την έχει η ποικιλία μαραθεύτικο ενώ την μικρότερη η ποικιλία όφθαλμο. Επιπλέον την μεγαλύτερη συγκέντρωση ολικών φαινολικών συστατικών την έχει το μαραθεύτικο και το Cabernet Sauvingnon ενώ την χαμηλότερη συγκέντρωση την έχουν το μαύρο και το όφθαλμο. Η μεγαλύτερη συγκέντρωση των ολικών φαινολικών συστατικών δεν ταυτίζεται πάντα με την μεγαλύτερη αντιοξειδωτική ικανότητα. Σημαντικό ρόλο παίζει και το είδος των φαινολικών συστατικών που υπάρχουν στα κρασιά. | URI: | https://hdl.handle.net/20.500.14279/10756 | Rights: | Απαγορέυεται η δημοσίευση ή αναπαραγωγή,ηλεκτρονική η άλλη χωρίς τη γραπτή συγκατάθεση του δημιουργού και κατόχου των πνευματικών δικαιωμάτων. | Type: | Bachelors Thesis | Affiliation: | Cyprus University of Technology |
Appears in Collections: | Πτυχιακές Εργασίες/ Bachelor's Degree Theses |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Περίληψη-Αμαλία Τσιολάκκη.pdf | Abstract | 226.02 kB | Adobe PDF | View/Open |
CORE Recommender
Page view(s) 50
210
Last Week
0
0
Last month
0
0
checked on Nov 21, 2024
Download(s) 50
95
checked on Nov 21, 2024
Google ScholarTM
Check
Items in KTISIS are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.