Faculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management

106842_gemWithFrame.png picture
Organization name
Faculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management
Description
Dean’s Welcome Message Welcome to the webpages of the Faculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management. The Faculty currently includes two academic entities – the Department of Agricultural Sciences, Biotechnology and Food Sciences, and the Department of Environmental Science and Technology. In terms of both education and research, our Faculty deals with topics that are at the heart of modern societal challenges. The agricultural and food sectors are increasingly important for providing adequate food supplies to a growing global population, while trying to avoid causing irreversible damage to human health and ecosystems. Besides its role for primary production and food security, agriculture can also be particularly beneficial for the environment by preventing the occurrence of problems such as soil erosion and land desertification. We also address a range of fields related to the protection of natural resources and the environment – air, water and soil pollution, waste management, sustainable energy use. Especially at a period of climate change, which is closely related to our living standards, these topics call for interdisciplinary approaches. Our Faculty offers education on natural and technological sciences like chemistry, physics, microbiology, toxicology and biotechnology, with a focus on their environmental and agronomical aspects. Agricultural and environmental economics and management for policy support are also important parts of our curriculum and research output. Our academic staff is heavily involved in international cooperation. Participating in research projects and organising international conferences and workshops, we try to provide intellectual stimulation to our students and keep them up-to-date with international activities in our disciplines. We have also developed close links with the private sector and NGOs in Cyprus, and several Faculty members serve as advisors to national and local authorities for the formulation of appropriate agricultural and environmental policies. It is clear that the focus of our Faculty is on very topical scientific fields with considerable employment prospects. According to national and EU-wide employment authorities, ‘green jobs’ are projected to be among the most flourishing sectors in the near future. For this purpose, our undergraduate and postgraduate education aims at offering a wide spectrum of fundamental knowledge as well as critical skills for learning and analysing complex problems. Irrespective of how outdated technologies and practical tools become over the years, the ability of critical thinking and the desire for continuous learning and improving one’s knowledge and skills are crucial for our prosperity. We hope that we successfully convey this message to both our graduates and the general public. Theodoros Zachariadis Dean of the Faculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management

OrgUnit's Researchers publications
(Dept/Workgroup Publication)



Refined By:
Type:  Bachelors Thesis
Date Issued:  [2020 TO 2023]

Results 81-100 of 156 (Search time: 0.008 seconds).

Issue DateTitleAuthor(s)
81May-2020Επίδραση της χρήσης των αιθέριων ελαίων του Σχινού και του Δεντρολιβάνου στη μικροβιολογική ποιότητα και στα φυσικοχημικά χαρακτηριστικά λουκάνικων Αγγλικού ΤύπουΖήνωνος, Δημήτρης 
8231-May-2020Επίδραση φαινολικών oυσιών σε μύκητες ασθενειών του ξηλώματος της αμπέλουΠαναγή, Αναστάσιος 
83Apr-2020Εφαρμογή μέρους της πιστοποίησης Global Gap στις αγελάδες γαλακτοπαραγωγής στην ΚύπροΣύννου, Ελίζα 
84May-2022Ζυμούμενα τρόφιμα που παρασκευάζονται στην Κύπρο: καταγραφή των χαρακτηριστικών τους και γνώσεις καταναλωτώνΚωνσταντίνου, Παρασκευή 
85May-2020Η αντιμικροβιακή επίδραση της Ευγενόλης και Καρβακρόλης σε είδη ΛιστέριαςΧριστοδούλου, Μαρία 
86May-2022Η επίδραση της χρήσης του οξαλικού οξέος στις μέλισσες και στο παράσιτο Varroa destructor (Acari:Varroidae)Ζούμος, Ανδρέας 
87May-2021Η καλλιέργεια της χαρουπιάς και οι δυνατότητες εξάπλωσής της στην ΚυπροΝεοπτολέμου, Ανδρέας 
88May-2020Η προθήκη προβιοτικών μικροοργανισμών και πρεβιοτικών στη μαύρη σοκολάτα και οι θετικές επιδράσεις στην υγεία του καταναλωτήΚλείτου, Δωροθέα 
89May-2021Η σημαντικότητα των σημάτων ποιότητας ΠΟΠ και ΠΓΕ για τα πέντε μεγαλύτερα νησιά της ΜεσογείουΠαναγιώτου, Μαρίνα 
90May-2021Η χρήση και εφαρμογές των μη επανδρωμένων αεροσκαφών στη γεωργίαΤόμας, Ανδρέας 
912020Η χρήση των αιθέριων ελαίων Δενδρολίβανου και Ευκαλύπτου κατά του Tetranychus UrticaeΧατζήπαπα, Νικολίνα 
92May-2023Η χρησιμοποίηση βακτηριοφάγων στη βιολογική αντιμετώπιση τροφιμογενών παθογόνωνΜαυρομίχαλου, Κατερίνα 
932023Θερμική Καταπόνηση και οι Επιπτώσεις των αγελάδων γαλακτοπαραγωγής τόσο στην απόδοση όσο και στην σύνθεση του γάλακτοςΑγησιλάου, Παρασκευή 
94May-2021Θερμοδυναμική μελέτη αντιδράσεων μετάλλων μηδενικού σθένους σε υδατικό διάλυμα διαλυμένου CO2 για παραγωγή H2 και CH4Κάντζιας, Νικόλας 
95May-2020Καλλιεργητικές πρακτικές για τη διατήρηση βιοποικιλότητας αρθροπόδων σε καλλιέργειες μηλιάςΠρωτοπαπάς, Άλκης 
96May-2021Καρύδια Πεκάν : προοπτικές καλλιέργειας στην ΚύπροΙωάννου, Ιωάννης 
97May-2021ΚουμανδαρίαΤσιηφτές, Αντρέας 
98May-2022Μελέτη και Μοντελοποίηση της Ρεολογικής Συμπεριφοράς του Πολτού ΤσιμέντουΙωάννου, Αμαλία 
99May-2022Μελέτη και περιγραφή των κύριων αμπελογραφικών χαρακτηριστικών και ιδιοτήτων της γηγενούς ποικιλίας σταφυλιού "Πρωμάρας"Κουππάρης, Άγγελος 
100May-2023Μελέτη και χαρακτηρισμός βακτηρίων γαλακτικού οξέος απομονωμένα από νωπό γαϊδουρινό γάλαΠατρόκλου, Ελένη