Faculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management

106842_gemWithFrame.png picture
Organization name
Faculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management
Description
Dean’s Welcome Message Welcome to the webpages of the Faculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management. The Faculty currently includes two academic entities – the Department of Agricultural Sciences, Biotechnology and Food Sciences, and the Department of Environmental Science and Technology. In terms of both education and research, our Faculty deals with topics that are at the heart of modern societal challenges. The agricultural and food sectors are increasingly important for providing adequate food supplies to a growing global population, while trying to avoid causing irreversible damage to human health and ecosystems. Besides its role for primary production and food security, agriculture can also be particularly beneficial for the environment by preventing the occurrence of problems such as soil erosion and land desertification. We also address a range of fields related to the protection of natural resources and the environment – air, water and soil pollution, waste management, sustainable energy use. Especially at a period of climate change, which is closely related to our living standards, these topics call for interdisciplinary approaches. Our Faculty offers education on natural and technological sciences like chemistry, physics, microbiology, toxicology and biotechnology, with a focus on their environmental and agronomical aspects. Agricultural and environmental economics and management for policy support are also important parts of our curriculum and research output. Our academic staff is heavily involved in international cooperation. Participating in research projects and organising international conferences and workshops, we try to provide intellectual stimulation to our students and keep them up-to-date with international activities in our disciplines. We have also developed close links with the private sector and NGOs in Cyprus, and several Faculty members serve as advisors to national and local authorities for the formulation of appropriate agricultural and environmental policies. It is clear that the focus of our Faculty is on very topical scientific fields with considerable employment prospects. According to national and EU-wide employment authorities, ‘green jobs’ are projected to be among the most flourishing sectors in the near future. For this purpose, our undergraduate and postgraduate education aims at offering a wide spectrum of fundamental knowledge as well as critical skills for learning and analysing complex problems. Irrespective of how outdated technologies and practical tools become over the years, the ability of critical thinking and the desire for continuous learning and improving one’s knowledge and skills are crucial for our prosperity. We hope that we successfully convey this message to both our graduates and the general public. Theodoros Zachariadis Dean of the Faculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management

OrgUnit's Researchers publications
(Dept/Workgroup Publication)



Refined By:
Fulltext:  With Fulltext
Type:  Bachelors Thesis
Date Issued:  [2020 TO 2023]

Results 101-120 of 153 (Search time: 0.005 seconds).

Issue DateTitleAuthor(s)
101May-2023Μελέτη τεχνολογικών και προβιοτικών ιδιότητων οξυγαλακτικών βακτηρίων από νωπό γάλα γαϊδούραςΝικολάου, Ειρήνη 
1022020Μελέτη της επίδρασης του pH στην κινητική απελευθέρωσης υπεροξειδίου του υδρογόνου (Η2Ο2) από κόκκους του ασβεστίου (CaO2) και μαγνησίου (MgO2) σε επιφανειακά ύδαταΧριστοφή, Μανώλης 
103May-2021Μελέτη της περιεκτικότητας ανθοκυανών σε φλοιούς σταφυλιών ερυθρών γηγενών και παραδοσιακών κυπριακών ποικιλιών με την μέθοδο HplcΝικολάου, Μαριλένα 
104May-2023Μελέτη της ποιότητας κυπριακών ελαιόλαδωνΚεφαλά, Ραφαηλία 
105May-2021Μελέτη των αντιοξειδωτικών και φαινολικών συστατικών σε διάφορα δείγματα μελιώνΛουκά, Κωνσταντίνα 
106May-2023Μελέτη των ταννινών και προσδιορισμός τους στο σταφύλι και το κρασίΚαραγιάννη, Μαρίνα 
107May-2020Μελέτη Φαινολικών Συστατικών σε σταφύλι και Οινο: Ταννίνες και Μέθοδοι Προσδιορισμού τουςΟικονομίδου, Παναγιώτα 
108May-2020Μελέτη φυσικοχημικών ιδιοτήτων και ταυτοποίηση Κυπριακών μελιώνΠαναγή, Μέλανη 
109May-2021Μελισσοπαλυνολογική ανάπτυξη κυπριακών μελιώνΠαναγή, Μέλανη 
110Apr-2020Μεταχείριση φυτών τομάτας (Solanum lycopersicum) με βιοδιεγέρτες για βελτιωμένη ανάπτυξη και προστασία υπό συνθήκες υψηλής αλατότηταςΜανώλη, Χρυστάλλα 
111May-2020Μικροβιολογία και μικροβιολογική ποιότητα καφέΑντωνίου, Ερωτοκλεία 
112May-2022Μοντελοποίηση της ρεολογικής συμπεριφοράς γαλακτωμάτων νερού-αργού πετρελαίουΠαπαδημητρίου, Μαρία 
113May-2022Νέο ρυθμιστικό διάλυμα απομόνωσης πυρήνων για εκτίμηση μεγέθους γονιδιώματος του αμπελιού με κυτταρομετρία ροής : Σύγκριση με κοινά ρυθμιστικά διαλύματα απομόνωσηςΜιχαήλ, Κυριάκος 
1142023Ο ρόλος του ασβεστίου στην πρόληψη εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρουΒανέζη, Χριστίνα 
115May-2022Οι μηχανισμοί δράσης των προβιοτικών και τα οφέλη που προσφέρουν στον ανθρώπινο οργανισμόΑυγουστή, Χριστιάνα 
116May-2021Οργανοληπτική μελέτη μελιών της αγοράς και έλεγχος προτίμησης των καταναλωτών ανάμεσα σε κυπριακά και εισαγώμενα μέλιαΝεοφύτου, Έλενα 
117May-2023Παραγωγή γάλακτος από μηρυκαστικά - σύμφωνα με την Αναγεννητική ΓεωργίαΚακουρή, Αιμιλία 
118Apr-2021Παραγωγή ενέργειας από φύκηΧαραλαμπούδη, Κατερίνα 
119May-2022Παραγωγή υδρογόνου από σίδηρο μηδενικού σθένους και υδατικό διάλυμα διοξειδίου του άνθρακαΚυριάκου, Χριστίνα 
120May-2023Παραγωγή υδρογόνου από σίδηρο μηδενικού σθένους και οργανικά οξέαΚαραχάλιου, Παναγιώτα