Please use this identifier to cite or link to this item:
https://hdl.handle.net/20.500.14279/18759
Title: | Μικροβιολογία και μικροβιολογική ποιότητα καφέ | Authors: | Αντωνίου, Ερωτοκλεία | Keywords: | Καφές;Στάδια επεξεργασίας;Μικροβιολογία;Μυκοτοξίνες;Νομοθεσία | Advisor: | Τσάλτας, Δημήτριος | Issue Date: | May-2020 | Department: | Department of Agricultural Sciences, Biotechnology and Food Science | Faculty: | Faculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management | Abstract: | Στην παρούσα εργασία γίνεται μια αναλυτική παρουσίαση του καφέ και της μικροβιολογίας του. Αρχικά πραγματοποιεί μια ιστορική αναδρομή της πορείας του καφέ και στην συνέχεια περιγράφονται συνοπτικά η ανατομία του καρπού του καφέ και τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του καβουρδισμένου καφέ. Επίσης αναφέρονται οι ποικιλίες του καφέ , η καλλιέργεια και οι τρόποι συγκομιδής του . Ακολούθως αναλύονται οι τρόποι επεξεργασίας, δηλαδή η μέθοδος της υγρής επεξεργασίας και της ξηρής επεξεργασίας. Ύστερα, γίνεται μια εκτενής αναφορά στην μικροβιολογική κοινότητα που αφορά τον καφέ και στις κύριες μυκοτοξίνες που απασχολούν τους παραγωγούς, δηλαδή στις Αφλατοξίνες και τις Ωχρατοξίνες . Τέλος παρουσιάζεται η νομοθεσία που εφαρμόζεται στα τρόφιμα, σχετικά με την περιεκτικότητα τους σε μυκοτοξίνες. | Description: | In the present work, a detailed presentation of coffee and its microbiology is made. Initially, a historical review of the course of the coffee is made and then the anatomy of the coffee bean and the organoleptic characteristics of the roasted coffee are briefly described. Coffee varieties, cultivation and harvesting methods are also mentioned. Then the processing methods are analyzed, namely the method of wet treatment and dry treatment. Then there is an extensive report on the microbiological community of coffee and the main mycotoxins that coffee producers dealing with, namely aflatoxins and ochratoxins. Finally, the legislation is presented, regarding the content of mycotoxins on food. | URI: | https://hdl.handle.net/20.500.14279/18759 | Rights: | Απαγορεύεται η δημοσίευση ή αναπαραγωγή, ηλεκτρονική ή άλλη χωρίς τη γραπτή συγκατάθεση του δημιουργού και κάτοχου των πνευματικών δικαιωμάτων. Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International |
Type: | Bachelors Thesis | Affiliation: | Cyprus University of Technology |
Appears in Collections: | Πτυχιακές Εργασίες/ Bachelor's Degree Theses |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Ερωτοκλεία Αντωνίου_2020_Abstract.pdf | Abstract | 180 kB | Adobe PDF | View/Open |
CORE Recommender
Page view(s)
205
Last Week
0
0
Last month
20
20
checked on Dec 3, 2024
Download(s) 10
77
checked on Dec 3, 2024
Google ScholarTM
Check
This item is licensed under a Creative Commons License