Faculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management

106842_gemWithFrame.png picture
Organization name
Faculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management
Description
Dean’s Welcome Message Welcome to the webpages of the Faculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management. The Faculty currently includes two academic entities – the Department of Agricultural Sciences, Biotechnology and Food Sciences, and the Department of Environmental Science and Technology. In terms of both education and research, our Faculty deals with topics that are at the heart of modern societal challenges. The agricultural and food sectors are increasingly important for providing adequate food supplies to a growing global population, while trying to avoid causing irreversible damage to human health and ecosystems. Besides its role for primary production and food security, agriculture can also be particularly beneficial for the environment by preventing the occurrence of problems such as soil erosion and land desertification. We also address a range of fields related to the protection of natural resources and the environment – air, water and soil pollution, waste management, sustainable energy use. Especially at a period of climate change, which is closely related to our living standards, these topics call for interdisciplinary approaches. Our Faculty offers education on natural and technological sciences like chemistry, physics, microbiology, toxicology and biotechnology, with a focus on their environmental and agronomical aspects. Agricultural and environmental economics and management for policy support are also important parts of our curriculum and research output. Our academic staff is heavily involved in international cooperation. Participating in research projects and organising international conferences and workshops, we try to provide intellectual stimulation to our students and keep them up-to-date with international activities in our disciplines. We have also developed close links with the private sector and NGOs in Cyprus, and several Faculty members serve as advisors to national and local authorities for the formulation of appropriate agricultural and environmental policies. It is clear that the focus of our Faculty is on very topical scientific fields with considerable employment prospects. According to national and EU-wide employment authorities, ‘green jobs’ are projected to be among the most flourishing sectors in the near future. For this purpose, our undergraduate and postgraduate education aims at offering a wide spectrum of fundamental knowledge as well as critical skills for learning and analysing complex problems. Irrespective of how outdated technologies and practical tools become over the years, the ability of critical thinking and the desire for continuous learning and improving one’s knowledge and skills are crucial for our prosperity. We hope that we successfully convey this message to both our graduates and the general public. Theodoros Zachariadis Dean of the Faculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management

OrgUnit's Researchers publications
(Dept/Workgroup Publication)



Refined By:
Type:  Bachelors Thesis
Date Issued:  [2020 TO 2024]

Results 161-180 of 186 (Search time: 0.025 seconds).

Issue DateTitleAuthor(s)
161May-2022Σύγκριση της κάλυψης με ψεκαστικό υγρό φύλλων αμπέλου σε γραμμικά και κυπελλοειδή συστήματα διαμόρφωσηςΜακρυγιώργης, Μιχάλης 
162May-2022Συμβατική και ολοκληρωμένη διαχείριση περονόσπορου σε φυτά θερμοκηπιακής τομάτας και αξιολόγηση αποτελεσματικότητας ψεκασμώνΓούμενος, Χρίστος 
3May-2022Συμβατική και ολοκληρωμένη διαχείριση του φυλλορύκτη της ντομάτας (Tuta absoluta) σε θερμοκηπιακή καλλιέργεια ντομάταςΚυριάκου, Λουκάς 
4Jun-2022Συσχέτιση ηλεκτρικής αγωγιμότητας και σωματικών κυττάρων σε αγελαδινό γάλαΠιπερίδου, Ευγενία 
5May-2020Συσχέτιση του ύψους και του βάρους μοσχίδων Holstein-Friesian με την γαλακτοπαραγωγή και την γονιμότηταΚωνσταντίνου, Μελής 
6May-2023Σχηματισμός κρυσταλλικών υλικών μεταξύ δισθενών και τρισθενών μεταλλοιόντων και του D-(-)- κινικού οξέοςΧριστοφή, Ευγενία 
72024Το Onobrychis viciifolia στη διατροφή των ζώωνΑντωνιάδου, Χρυσοβαλαντω 
8May-2022Το κρέας και οι ορθές πρακτικές υγιεινής του στον οικιακό χώροΣτυλιανού, Στέλλα 
9Jun-2022Τρομώδης νόσος των αιγοπροβάτων (Scrapie)Παπακωνσταντίνου, Νεφέλη 
102024Τυροκομία της Μεσογείου: Ανασκόπηση της Παραγωγής και των Οργανοληπτικών Χαρακτηριστικών για Λευκά Τυριά ΆλμηςΒασιλείου, Σταύρος 
11May-2021Τυροκομικά προϊόντα από παστεριωμένο και από νωπό γάλα. Μικροβιολογική Ποιότητα και ΝομοθεσίαΑλκιβιάδη, Αρίστη 
12May-2022Υπολογιστικές Μελέτες για Δέσμευση του Διοξειδίου του Άνθρακα (CO2) σε Αντιδραστήρες ΜεμβράνηςΠασχαλίδου, Γεωργία 
13Dec-2022Υπολογιστικές μελέτες για τη δέσμευση διοξειδίου του άνθρακα (CO2) με απορρόφηση σε διάλυμα μονοαιθανολαμίνης (ΜΕΑ)Ιακώβου, Στυλιανή 
1420-Dec-2022Φαινολικά συστατικά μελιού ως δείκτης προέλευσης και βιοδραστικότηταςΠέτρου, Γρηγορία 
15Jun-2020Φυσικά αντιοξειδωτικά: συσχέτιση αντιοξειδωτικής ικανότητας με την δομή τουςΠαπαδημητρίου, Χρυσοβαλάντω 
16May-2022Χαλλούμι – Παραγωγική Διαδικασία και Πρότυπο Παραγωγής Χαλλουμιού Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ)Πάντζιαρου, Άντρια 
17May-2023Χαρακτηρισμός οξυγαλακτικών βακτηρίων που απομονώθηκαν από κεφίρ της κυπριακής αγοράςΓενεθλίου, Χριστόφορος 
18Dec-2020Χημική σύσταση του ελαιολάδου και οξείδωσηΣτρατή, Βασιλική 
192024Χρήση biochar και αχύρου ως εδαφικό υπόστρωμα για την αύξηση βιομάζας κριθαριούΘεοδώρου, Κωνσταντίνος 
20May-2022Χρήση αμυντικών πεπτιδίων (defensin peptides) και συγκριτική δράση έναντι gram θετικών βακτηρίων με τη χρήση κυτταρομετρίας ροήςΜιχαήλ, Στέφανος