Please use this identifier to cite or link to this item:
https://hdl.handle.net/20.500.14279/32642
Title: | Τυροκομία της Μεσογείου: Ανασκόπηση της Παραγωγής και των Οργανοληπτικών Χαρακτηριστικών για Λευκά Τυριά Άλμης | Authors: | Βασιλείου, Σταύρος | Keywords: | Μεσόγειος;τυρί;άλμη | Advisor: | Papademas, Photis | Issue Date: | 2024 | Department: | Department of Agricultural Sciences, Biotechnology and Food Science | Faculty: | Faculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management | Abstract: | Αυτή η ανασκόπηση παρέχει μια ολοκληρωμένη εξέταση των μεθόδων παραγωγής και των βασικών χαρακτηριστικών των λευκών τυριών άλμης που προέρχονται από χώρες της Ανατολικής Μεσογείου. Βασιζόμενη σε ευρήματα πηγών, συμπεριλαμβανομένων επιστημονικών άρθρων, και επιστημονικών βιβλίων, η μελέτη διερευνά τις παραδοσιακές και σύγχρονες τεχνικές που χρησιμοποιούνται στην παραγωγική διαδικασία αυτών των τυριών. Επιπλέον, εξετάζονται οι οργανοληπτικές τους ιδιότητες των μεσογειακών λευκών τυριών άλμης, τονίζοντας τις μοναδικές γεύσεις και τις υφές τους. Οι επιπτώσεις αυτής της έρευνας επεκτείνονται σε διάφορους ενδιαφερόμενους στη γαλακτοκομική βιομηχανία, συμπεριλαμβανομένων του πρωτογενή τομέα, ενισχύοντας τη βαθύτερη κατανόηση της πολιτιστικής σημασίας και της οικονομικής σημασίας αυτών των εμβληματικών τυριών. Συνολικά, αυτή η ανασκόπηση συμβάλλει στο υπάρχον σύνολο γνώσεων σχετικά με τις μεσογειακές γαστρονομικές παραδόσεις και παρέχει πολύτιμες γνώσεις για μελλοντική έρευνα, καθώς και ανάπτυξη στον τομέα της επιστήμης και της τεχνολογίας αυτών των προϊόντων. | Description: | This review provides a comprehensive examination of the production methods and key characteristics of white brine cheeses originating from Eastern Mediterranean countries. Based on findings from sources including scientific articles, and scholarly books, the study explores the traditional and modern techniques used in the production process of these cheeses. In addition, the organoleptic properties of Mediterranean white brine cheeses are examined, highlighting their unique flavors and textures. The implications of this research extend to various stakeholders in the dairy industry, including the primary sector, fostering a deeper understanding of the cultural and economic importance of these iconic cheeses. Overall, this review contributes to the existing body of knowledge on Mediterranean culinary traditions and provides valuable insights for future research as well as development in the field of science and technology of these products. | URI: | https://hdl.handle.net/20.500.14279/32642 | Rights: | Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International | Type: | Bachelors Thesis | Affiliation: | Cyprus University of Technology |
Appears in Collections: | Πτυχιακές Εργασίες/ Bachelor's Degree Theses |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
BSC_Σπύρος Βασιλείου_2024_abstract.pdf | 254.1 kB | Adobe PDF | View/Open |
CORE Recommender
Page view(s)
59
Last Week
1
1
Last month
3
3
checked on Jan 31, 2025
Download(s) 50
62
checked on Jan 31, 2025
Google ScholarTM
Check
This item is licensed under a Creative Commons License