Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: https://hdl.handle.net/20.500.14279/32642
Τίτλος: Τυροκομία της Μεσογείου: Ανασκόπηση της Παραγωγής και των Οργανοληπτικών Χαρακτηριστικών για Λευκά Τυριά Άλμης
Συγγραφείς: Βασιλείου, Σταύρος 
Λέξεις-κλειδιά: Μεσόγειος;τυρί;άλμη
Advisor: Papademas, Photis
Ημερομηνία Έκδοσης: 2024
Department: Department of Agricultural Sciences, Biotechnology and Food Science
Faculty: Faculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management
Περίληψη: Αυτή η ανασκόπηση παρέχει μια ολοκληρωμένη εξέταση των μεθόδων παραγωγής και των βασικών χαρακτηριστικών των λευκών τυριών άλμης που προέρχονται από χώρες της Ανατολικής Μεσογείου. Βασιζόμενη σε ευρήματα πηγών, συμπεριλαμβανομένων επιστημονικών άρθρων, και επιστημονικών βιβλίων, η μελέτη διερευνά τις παραδοσιακές και σύγχρονες τεχνικές που χρησιμοποιούνται στην παραγωγική διαδικασία αυτών των τυριών. Επιπλέον, εξετάζονται οι οργανοληπτικές τους ιδιότητες των μεσογειακών λευκών τυριών άλμης, τονίζοντας τις μοναδικές γεύσεις και τις υφές τους. Οι επιπτώσεις αυτής της έρευνας επεκτείνονται σε διάφορους ενδιαφερόμενους στη γαλακτοκομική βιομηχανία, συμπεριλαμβανομένων του πρωτογενή τομέα, ενισχύοντας τη βαθύτερη κατανόηση της πολιτιστικής σημασίας και της οικονομικής σημασίας αυτών των εμβληματικών τυριών. Συνολικά, αυτή η ανασκόπηση συμβάλλει στο υπάρχον σύνολο γνώσεων σχετικά με τις μεσογειακές γαστρονομικές παραδόσεις και παρέχει πολύτιμες γνώσεις για μελλοντική έρευνα, καθώς και ανάπτυξη στον τομέα της επιστήμης και της τεχνολογίας αυτών των προϊόντων.
Description: This review provides a comprehensive examination of the production methods and key characteristics of white brine cheeses originating from Eastern Mediterranean countries. Based on findings from sources including scientific articles, and scholarly books, the study explores the traditional and modern techniques used in the production process of these cheeses. In addition, the organoleptic properties of Mediterranean white brine cheeses are examined, highlighting their unique flavors and textures. The implications of this research extend to various stakeholders in the dairy industry, including the primary sector, fostering a deeper understanding of the cultural and economic importance of these iconic cheeses. Overall, this review contributes to the existing body of knowledge on Mediterranean culinary traditions and provides valuable insights for future research as well as development in the field of science and technology of these products.
URI: https://hdl.handle.net/20.500.14279/32642
Rights: Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International
Type: Bachelors Thesis
Affiliation: Cyprus University of Technology 
Εμφανίζεται στις συλλογές:Πτυχιακές Εργασίες/ Bachelor's Degree Theses

Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΜέγεθοςΜορφότυπος
BSC_Σπύρος Βασιλείου_2024_abstract.pdf254.1 kBAdobe PDFΔείτε/ Ανοίξτε
CORE Recommender
Δείξε την πλήρη περιγραφή του τεκμηρίου

Page view(s)

29
Last Week
0
Last month
6
checked on 11 Σεπ 2024

Download(s)

18
checked on 11 Σεπ 2024

Google ScholarTM

Check


Αυτό το τεκμήριο προστατεύεται από άδεια Άδεια Creative Commons Creative Commons