Please use this identifier to cite or link to this item: https://hdl.handle.net/20.500.14279/32642
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorPapademas, Photis-
dc.contributor.authorΒασιλείου, Σταύρος-
dc.date.accessioned2024-06-20T06:35:42Z-
dc.date.available2024-06-20T06:35:42Z-
dc.date.issued2024-
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.14279/32642-
dc.descriptionThis review provides a comprehensive examination of the production methods and key characteristics of white brine cheeses originating from Eastern Mediterranean countries. Based on findings from sources including scientific articles, and scholarly books, the study explores the traditional and modern techniques used in the production process of these cheeses. In addition, the organoleptic properties of Mediterranean white brine cheeses are examined, highlighting their unique flavors and textures. The implications of this research extend to various stakeholders in the dairy industry, including the primary sector, fostering a deeper understanding of the cultural and economic importance of these iconic cheeses. Overall, this review contributes to the existing body of knowledge on Mediterranean culinary traditions and provides valuable insights for future research as well as development in the field of science and technology of these products.en_US
dc.description.abstractΑυτή η ανασκόπηση παρέχει μια ολοκληρωμένη εξέταση των μεθόδων παραγωγής και των βασικών χαρακτηριστικών των λευκών τυριών άλμης που προέρχονται από χώρες της Ανατολικής Μεσογείου. Βασιζόμενη σε ευρήματα πηγών, συμπεριλαμβανομένων επιστημονικών άρθρων, και επιστημονικών βιβλίων, η μελέτη διερευνά τις παραδοσιακές και σύγχρονες τεχνικές που χρησιμοποιούνται στην παραγωγική διαδικασία αυτών των τυριών. Επιπλέον, εξετάζονται οι οργανοληπτικές τους ιδιότητες των μεσογειακών λευκών τυριών άλμης, τονίζοντας τις μοναδικές γεύσεις και τις υφές τους. Οι επιπτώσεις αυτής της έρευνας επεκτείνονται σε διάφορους ενδιαφερόμενους στη γαλακτοκομική βιομηχανία, συμπεριλαμβανομένων του πρωτογενή τομέα, ενισχύοντας τη βαθύτερη κατανόηση της πολιτιστικής σημασίας και της οικονομικής σημασίας αυτών των εμβληματικών τυριών. Συνολικά, αυτή η ανασκόπηση συμβάλλει στο υπάρχον σύνολο γνώσεων σχετικά με τις μεσογειακές γαστρονομικές παραδόσεις και παρέχει πολύτιμες γνώσεις για μελλοντική έρευνα, καθώς και ανάπτυξη στον τομέα της επιστήμης και της τεχνολογίας αυτών των προϊόντων.en_US
dc.formatpdfen_US
dc.language.isoelen_US
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/*
dc.subjectΜεσόγειοςen_US
dc.subjectτυρίen_US
dc.subjectάλμηen_US
dc.subject.otherMediterraneanen_US
dc.subject.othercheeseen_US
dc.subject.otherbrineen_US
dc.titleΤυροκομία της Μεσογείου: Ανασκόπηση της Παραγωγής και των Οργανοληπτικών Χαρακτηριστικών για Λευκά Τυριά Άλμηςen_US
dc.typeBachelors Thesisen_US
dc.affiliationCyprus University of Technologyen_US
dc.relation.deptDepartment of Agricultural Sciences, Biotechnology and Food Scienceen_US
dc.description.statusCompleteden_US
cut.common.academicyear2023-2024en_US
dc.relation.facultyFaculty of Geotechnical Sciences and Environmental Managementen_US
item.grantfulltextopen-
item.openairetypebachelorThesis-
item.languageiso639-1el-
item.openairecristypehttp://purl.org/coar/resource_type/c_46ec-
item.cerifentitytypePublications-
item.fulltextWith Fulltext-
crisitem.author.deptDepartment of Agricultural Sciences, Biotechnology and Food Science-
crisitem.author.facultyFaculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management-
crisitem.author.orcid0000-0003-0284-2247-
crisitem.author.parentorgFaculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management-
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες/ Bachelor's Degree Theses
Files in This Item:
File Description SizeFormat
BSC_Σπύρος Βασιλείου_2024_abstract.pdf254.1 kBAdobe PDFView/Open
CORE Recommender
Show simple item record

Page view(s)

29
Last Week
0
Last month
6
checked on Sep 11, 2024

Download(s)

18
checked on Sep 11, 2024

Google ScholarTM

Check


This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons