Browsing by Department Department of Agricultural Sciences, Biotechnology and Food Science


Or, select a letter below to start browsing
0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Showing results 738 to 757 of 1186 < previous   next >
Issue DateTitleAuthor(s)
2014Water resources of Cyprus under changing climatic conditionsCleridou, Niki 
1-Oct-2019Water-energy-food nexus: A case study on medicinal and aromatic plantsLitskas, Vassilis D. ; Chrysargyris, Antonios ; Stavrinides, Menelaos ; Tzortzakis, Nikos G. 
1-Jan-2021Welcome to the new journal Plant StressFotopoulos, Vasileios 
27-Oct-2017Whey cheeses (heat coagulated)Papademas, Photis ; Bintsis, Thomas ; Alichanidis, Efstathios S. ; Ardö, Ylva 
27-Oct-2017White-brined cheesesBintsis, Thomas ; Alichanidis, Efstathios S. ; Uzunsoy, İrem ; Özer, Barbaros ; Papademas, Photis ; Radulovic, Zorica ; Miocinovic, Jelena 
Apr-2020Wild and cultivated centaurea raphanina subsp. Mixta: A valuable source of bioactive compoundsPetropoulos, Spyridon A. ; Fernandes, Ângela ; Dias, Maria Inês ; Pereira, Carla ; Calhelha, Ricardo C. ; Di Gioia, Francesco ; Tzortzakis, Nikos G. ; Ivanov, Marija ; Soković, Marina D. ; Barros, Lillian ; Ferreira, Isabel C. F. R. 
6-Apr-2020The wild bees (Hymenoptera, Apoidea) of the island of CyprusVarnava, Androulla I. ; Roberts, Stuart P. M. ; Michez, Denis ; Ascher, John S ; Petanidou, Theodora ; Dimitriou, Stavroula ; Devalez, Jelle ; Pittara, Marilena ; Stavrinides, Menelaos 
Dec-2014Winter leaf redness in mastic tree (Pistacia lentiscus L.) is associated with increased cellular damage levels and modified nitric oxide and hydrogen peroxide biosynthesisNikiforou, Constantinos ; Filippou, Panagiota S. ; Manetas, Yiannis ; Fotopoulos, Vasileios 
30-May-2021Αγροβιομηχανικά απόβλητα και μη εδώδιμα μέρη φυτών ως πηγή φαινολικών συστατικών με εφαρμογές στη βιομηχανία τροφίμωνΧριστοφή, Ελίζα 
May-2019Αλκοολική ζύμωση και πτητικά συστατικά των κρασιώνΓεωργίου, Αθηνά 
2011Ανάκτηση αιθέριων έλαιων προστιθέμενης αξίας από χαρούπιαΧρυσοστόμου, Μαρία 
May-2023Ανάλυση PCR για την ταυτοποίηση Nosema spp. σε μελισσοκομεία της ΚύπρουΓεωργίου, Κωνσταντίνος 
Jun-2022Ανάλυση Χρήσης Γεωργικών Φαρμάκων στην Κύπρο 2011-2020 και Προοπτικές Εναρμόνισης με τη Στρατηγική Από το Αγρόκτημα στο ΠιάτοΓεωργίου, Νίκος 
May-2023Ανάπτυξη βιοαυτογραφικών τεχνικών για την αξιολόγηση της αντιβακτηριακής δράσης φυσικών προϊόντων έναντι του βακτηρίου Listeria monocytogenesΚωστή, Αλέξανδρος 
2017Ανάπτυξη βιοδιεργασίας παραγωγής ηλεκτρικού οξέος και βιοαιθανόλης από απόβλητα παρασκευής χυμών πορτοκαλιούΜακρή, Ευτυχία 
May-2022Ανάπτυξη βιολειτουργικών ζυμούμενων ροφημάτων αγελαδινού γάλακτος εμπλουτισμένα με εκχυλίσματα φρούτων της οικογένειας RosaceaeΙωάννου, Ιωάννας 
Jun-2018Ανάπτυξη καινοτόμων πολυλειτουργικών επικαλύψεων από πολυφαινόλες χαρουπιού με εφαρμογές στην συσκευασία τροφίμωνΧατζηβασιλείου, Λούκας 
Mar-2023Ανάπτυξη καινοτόμων τροφίμων με βάση το αγελαδινό γάλα και το χαρούπιΜωυσέως, Μαρία 
May-2020Ανάπτυξη τεχνολογίας παραγωγής γιαουρτιού με καλλιέργεια κεφίρΞιούρουππα, Ελισάβετ 
2015Ανακύκλωση ηλεκτρονικών απόβλητων : τεχνολογίες διαχείρισης και προοπτικές στην ΚύπροΣωκράτους, Άρτεμις