| | Status | Title | Type | Author(s) | Issue Date | Academic Year |
| 1 | Completed | Manipulation of the ACC (1-aminocyclopropane-1-carboxylic acid) deaminase gene in Verticillium dahliae reveals a binary role for ACC in regulating virulence and plant defense: Two sides of the same coin | PhD Thesis | Tsolakidou, Maria Dimitra | Jan-2019 | 2018-2019 |
| 2 | Completed | Study of microbiological and physicochemical characteristics of fermented table olives in Cyprus and the multifunctional properties of the predominant microbiota | PhD Thesis | Anagnostopoulos, Dimitrios A. | Jul-2020 | 2019-2020 |
| 3 | Completed | Ανάπτυξη βιολειτουργικών ζυμούμενων ροφημάτων αγελαδινού γάλακτος εμπλουτισμένα με εκχυλίσματα φρούτων της οικογένειας Rosaceae | MSc Thesis | Ιωάννου, Ιωάννας | May-2022 | 2021-2022 |
| 4 | Completed | Απομόνωση αυτόχθονων βακτηρίων από έδαφος πυρόπληκτων γεωργικών περιοχών με ικανότητα καταβολισμού πολυκυκλικών αρωματικών υδρογονανθράκων και χαρακτηριστικών που προάγουν την ανάπτυξη των φυτών | MSc Thesis | Παύλου, Νίκη | 2024 | 2023-2024 |
| 5 | Completed | Απομόνωση και ταυτοποίηση μικροοργανισμών από διαφορετικές φυτικές πηγές για προσδιορισμό της ύπαρξης γονιδίου πολυκετιδικής συνθετάσης και αντιμικροβιακών ιδιοτήτων | MSc Thesis | Ζαχαρίου, Μαρία | May-2020 | 2019-2020 |
| 6 | Completed | Απομόνωση και χαρακτηρισμός αλόφιλων ενδοφυτικών και ριζοσφαιρικών βακτηρίων από φυτά της Αλυκής Ακρωτηρίου, ως πιθανοί παράγοντες προώθησης της ανάπτυξης των φυτών | MSc Thesis | Μιχαηλίδου, Ευτυχία | 2017 | empty |
| 7 | Completed | Γιαουρτοποτό τύπου αϊράνι-μελέτη και παραγωγή ενός παραδοσιακού προϊόντος με βελτιωμένα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά | MSc Thesis | Παπαδημητρίου, Χρυσοβαλάντω | Jun-2022 | 2021-2022 |
| 8 | Completed | Διερεύνηση επικινδυνότητας από αερομεταφερόμενους μύκητες του γένους Aspergillus σε μονάδα κομποστοποίησης φυτικών υπολειμμάτων | MSc Thesis | Γιαννουρής, Επαμεινώνδας | 2017 | 2016-2017 |
| 9 | Completed | Διερεύνηση την αυτόχθονης μικροχλωρίδας ζυμούμενων φρούτων προς αναζήτηση χρήσιμων ζυμών για παραγωγή ζύθου και cider | MSc Thesis | Ξενοφώντος, Ελένη | May-2019 | 2018-2019 |
| 10 | Completed | Επίδραση διαφορετικών μεθοδολογιών εηαγωγής DNA στην ανάλυση του μικροβιώματος κυπριακών παραδοσιακών αλλαντικών | MSc Thesis | Ευθυμίου, Μαρίνα | May-2019 | 2018-2019 |
| 11 | Completed | Επίδραση των Βιοδιεγερτικών σκευασμάτων στην καλλιέργεια της πατάτας | MSc Thesis | Χαραλάμπους, Νικόλας | May-2019 | 2019-2020 |
| 12 | Completed | Ζυμούμενο ρόφημα από γαϊδουρινό γάλα: μικροβιολογικά, χημικά, οργανοληπτικά χαρακτηριστικά και λειτουργικότητα | MSc Thesis | Παρμαξή, Ιωάννα | 2013 | 2012-2013 |
| 13 | Completed | Ισοζυγία μάζας Φωσφόρου σε σταθμούς επεξεργασίας αποβλήτων και προσρόφηση του σε θερμικά επεξεργασμένα κελύφη αυγών | MSc Thesis | Κιταλίδης, Δημήτρης | May-2022 | 2021-2022 |
| 14 | Completed | Μελέτη αυτόχθονων βακτηρίων για την ικανότητα τέλεσης μηλογαλακτικής ζύμωσης κρασιού | MSc Thesis | Παπαμιχαήλ, Φιλιώ | May-2022 | 2021-2022 |
| 15 | Completed | Μελέτη αυτόχθονων ζυμών για την ικανότητα αλκοολικής ζύμωσης προς παραγωγή κρασιού | MSc Thesis | Κώστα, Ραφαέλα | May-2022 | 2021-2022 |
| 16 | Completed | Παραγωγή DNA Πολυμεράσης για Εργαστηριακή Χρήση | MSc Thesis | Αναστασίου, Ιωάννα | May-2020 | 2019-2020 |
| 17 | Completed | Παραγωγή σπιρουλίνας στην ιχθυοκαλλιέργεια για ανάπτυξη λειτουργικών ιχθυοτροφών | MSc Thesis | Αδάμου, Ελένη | 31-May-2021 | 2020-2021 |
| 18 | Completed | Ποσοτικός και μοριακός χαρακτηρισμός της μικροχλωρίδας της Κουμανδαρίας | MSc Thesis | Χριστοδούλου, Αρίστη | 2013 | 2012-2013 |
| 19 | Completed | Ποσοτικός και μοριακός χαρακτηρισμός της μικροχλωρίδας του Κυπριακού τραχανά | MSc Thesis | Αγαθοκλέους, Μαρία | 2013 | 2012-2013 |
| 20 | Completed | Ποσοτικός και μοριακός χαρακτηρισμός του μικροβιώματος της κουμανδαρίας | MSc Thesis | Αριστείδου, Έφη | 2015 | empty |