Faculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management

106842_gemWithFrame.png picture
Organization name
Faculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management
Description
Dean’s Welcome Message Welcome to the webpages of the Faculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management. The Faculty currently includes two academic entities – the Department of Agricultural Sciences, Biotechnology and Food Sciences, and the Department of Environmental Science and Technology. In terms of both education and research, our Faculty deals with topics that are at the heart of modern societal challenges. The agricultural and food sectors are increasingly important for providing adequate food supplies to a growing global population, while trying to avoid causing irreversible damage to human health and ecosystems. Besides its role for primary production and food security, agriculture can also be particularly beneficial for the environment by preventing the occurrence of problems such as soil erosion and land desertification. We also address a range of fields related to the protection of natural resources and the environment – air, water and soil pollution, waste management, sustainable energy use. Especially at a period of climate change, which is closely related to our living standards, these topics call for interdisciplinary approaches. Our Faculty offers education on natural and technological sciences like chemistry, physics, microbiology, toxicology and biotechnology, with a focus on their environmental and agronomical aspects. Agricultural and environmental economics and management for policy support are also important parts of our curriculum and research output. Our academic staff is heavily involved in international cooperation. Participating in research projects and organising international conferences and workshops, we try to provide intellectual stimulation to our students and keep them up-to-date with international activities in our disciplines. We have also developed close links with the private sector and NGOs in Cyprus, and several Faculty members serve as advisors to national and local authorities for the formulation of appropriate agricultural and environmental policies. It is clear that the focus of our Faculty is on very topical scientific fields with considerable employment prospects. According to national and EU-wide employment authorities, ‘green jobs’ are projected to be among the most flourishing sectors in the near future. For this purpose, our undergraduate and postgraduate education aims at offering a wide spectrum of fundamental knowledge as well as critical skills for learning and analysing complex problems. Irrespective of how outdated technologies and practical tools become over the years, the ability of critical thinking and the desire for continuous learning and improving one’s knowledge and skills are crucial for our prosperity. We hope that we successfully convey this message to both our graduates and the general public. Theodoros Zachariadis Dean of the Faculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management

OrgUnit's Researchers publications
(Dept/Workgroup Publication)

Αποτελέσματα για 1601-1620 από 2044.

Ημερομηνία ΈκδοσηςΤίτλοςΣυγγραφέας
1601Ιου-2018Επιπολασμός Salmonella spp., E. coli και κολοβακτηριδίων στο νωπό αγελαδινό γάλα στην ΚύπροΣάββα, Χρυστάλλα 
1602Μαΐ-2019Επιπολασμός Staphylococcus aureus, Streptococcus agalactiae, Mycoplasma bovis στα γαλακτοπαραγωγικά βουστάσια της ΚύπρουΝικήτα, Δήμητρα 
1603Μαΐ-2019Επιπολασμός μικροβίων που φέρουν ευρέως φάσματος β-λακταμάσες (Extended Spectrum β-lactamases) σε τρόφιμαΜιχαήλ, Αλέξανδρος 
1604Μαΐ-2017Επιπολασμός της Legionella spp σε νερά από ξενοδοχειακές μονάδες και νοσοκομεία στην ΚύπροΤάκη, Αναστασία 
16052016Επιπολασμός της βρουκέλλωσης στα γαλακτοπαραγωγικά βουστάσια της ΚύπρουΜιχαήλ, Χριστόδουλος 
16062024Επιπολασμός τροφιμογενών ιών σε έτοιμα προς κατανάλωση τρόφιμαΚυριάκου, Χριστιάνα 
1607Νοε-2019Επιπτώσεις της τροφοδότησης των μελισσών Apismelliferacypria, διαφορετικών ηλικιακών σταδίων με σιρόπι που περιέχει θυμόληΧαπέσιη, Άντρεα 
1608Μαρ-2018Εργαλείο υποστήριξης αποφάσεων ενεργειακής ανακαίνισης κτιρίωνΑνδρουτσόπουλος, Ανδρέας ; Χαραλαμπίδης, Αλέξανδρος Γ. ; Κτωρίδης, Κυριάκος ; Jensen, Ole Michael 
9Μαΐ-2020Εργαστηριακή αξιολόγηση ριζοβακτηρίων από τις γηγενείς ποικιλίες Γιαννούδι και Πρωμάρα με ανταγωνιστική δράση σε παθογόνα υπεύθυνα για ασθένειες του ξύλου της αμπέλουΕυσταθίου, Στυλιάνα 
1031-Μαΐ-2019Ευαισθησία σε βοτρυδιοκτόνα και πληθυσμιακή δομή πληθυσμών του Botrytis cinerea από συμβατικές και βιολογικές καλλιέργειες φράουλας και τομάτας σε Ελλάδα και ΚύπροΜακρής, Γεώργιος 
11Δεκ-2019Εφαρμογή ISO 14001 σε εταιρεία παραγωγής, συσκευασίας & εξαγωγής γεωργικών προϊόντων στο εξωτερικόΓεωργίου, Νικόλας 
122024Εφαρμογή αιθέριων ελαίων (ΑΕ) λεβάντας και δενδρολίβανου, του μείγματος τους και της ευκαλυπτόλης (κύρια ένωση των ΑΕ) κατά την μετασυλλεκτική συντήρηση καρπών αγγουριούΓούμενος, Χρίστος 
132011Εφαρμογή μαθηματικής ανάλυσης στις βιολογικές επιστήμες (διαστατική και πολυπαραγοντική ανάλυση - μοντελοποίηση)Χατζηγεωργίου, Μαρία 
14Απρ-2020Εφαρμογή μέρους της πιστοποίησης Global Gap στις αγελάδες γαλακτοπαραγωγής στην ΚύπροΣύννου, Ελίζα 
152017Εφαρμογή της μεθόδου παρεμπόδισης της σύζευξης για τον έλεγχο της Ευδεμίδας και διερεύνηση της παρουσίας ωφέλιμων εντόμων ως υποστηρικτική υπηρεσία οικοσυστήματοςΘεοδώρου, Μαρία 
162024Εφαρμογή της μελατονίνης και του NOSH-A ως λειτουργικά βιοπολυμερή στο στάδιο του σπόρου για αύξηση της παραγωγής και βελτίωση των ποιοτικών χαρακτηριστικών των καρπών τομάτας της ποικιλίας "Moneymaker"Πιερή, Μιχαέλλα 
172011Εχθροί και ασθένειες της μέλισσαςΧατζηλοϊζή, Μάρθα 
18Μαΐ-2022Ζυμούμενα τρόφιμα που παρασκευάζονται στην Κύπρο: καταγραφή των χαρακτηριστικών τους και γνώσεις καταναλωτώνΚωνσταντίνου, Παρασκευή 
192015Ζυμούμενο παραδοσιακό ρόφημα "Αϊρανι": Τεχνολογία και οργανοληπτικά χαρακτηριστικάΟνουφρίου, Γιώργος 
202013Ζυμούμενο ρόφημα από γαϊδουρινό γάλα: μικροβιολογικά, χημικά, οργανοληπτικά χαρακτηριστικά και λειτουργικότηταΠαρμαξή, Ιωάννα