Faculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management

106842_gemWithFrame.png picture
Organization name
Faculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management
Description
Dean’s Welcome Message Welcome to the webpages of the Faculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management. The Faculty currently includes two academic entities – the Department of Agricultural Sciences, Biotechnology and Food Sciences, and the Department of Environmental Science and Technology. In terms of both education and research, our Faculty deals with topics that are at the heart of modern societal challenges. The agricultural and food sectors are increasingly important for providing adequate food supplies to a growing global population, while trying to avoid causing irreversible damage to human health and ecosystems. Besides its role for primary production and food security, agriculture can also be particularly beneficial for the environment by preventing the occurrence of problems such as soil erosion and land desertification. We also address a range of fields related to the protection of natural resources and the environment – air, water and soil pollution, waste management, sustainable energy use. Especially at a period of climate change, which is closely related to our living standards, these topics call for interdisciplinary approaches. Our Faculty offers education on natural and technological sciences like chemistry, physics, microbiology, toxicology and biotechnology, with a focus on their environmental and agronomical aspects. Agricultural and environmental economics and management for policy support are also important parts of our curriculum and research output. Our academic staff is heavily involved in international cooperation. Participating in research projects and organising international conferences and workshops, we try to provide intellectual stimulation to our students and keep them up-to-date with international activities in our disciplines. We have also developed close links with the private sector and NGOs in Cyprus, and several Faculty members serve as advisors to national and local authorities for the formulation of appropriate agricultural and environmental policies. It is clear that the focus of our Faculty is on very topical scientific fields with considerable employment prospects. According to national and EU-wide employment authorities, ‘green jobs’ are projected to be among the most flourishing sectors in the near future. For this purpose, our undergraduate and postgraduate education aims at offering a wide spectrum of fundamental knowledge as well as critical skills for learning and analysing complex problems. Irrespective of how outdated technologies and practical tools become over the years, the ability of critical thinking and the desire for continuous learning and improving one’s knowledge and skills are crucial for our prosperity. We hope that we successfully convey this message to both our graduates and the general public. Theodoros Zachariadis Dean of the Faculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management

OrgUnit's Researchers publications
(Dept/Workgroup Publication)



Refined By:
Type:  Bachelors Thesis
Date Issued:  [2011 TO 2019]

Results 281-300 of 366 (Search time: 0.016 seconds).

Issue DateTitleAuthor(s)
2812016Παραγωγικότητα κτηνοτροφικών μονάδων με πρόβατα ή αίγες ή και τα δυο είδη ζώωνΑρτέμη, Χριστίνα 
2822014Παρασκευή τυριού τύπου κεφαλογραβιέρας από νωπό και παστεριωμένο γάλα : οργανοληπτικά χαρακτηριστικά και ποιότηταΙωάννου, Μυροφόρα 
2832012Πειραματική απόδειξη της συνεισφοράς του CO2 στο φαινόμενο του θερμοκηπίουΘεοφάνους, Θάλεια 
2842015Περιβαλλοντικές επιπτώσεις από την κατασκευή και λειτουργία γηπέδων γκολφ στην ΚύπροΜηνά, Φίλιππος 
2852016Περιβαλλοντικές επιπτώσεις επεξεργασίας νερού και υγρών αποβλήτων απο βιομηχανίεςΠροκόπη, Θεονίτσα 
2862015Περιβαλλοντική εγκληματολογία: «Διερεύνηση χημικού αποτυπώματος υδρογονανθράκων στο έδαφος»Τσαγγάρη, Ξάνθη 
2872015Περιεκτικότητα πρωτεΐνης στον καρπό πληθυσμών βρώμης που καλλιεργήθηκαν στην ΚύπροΜουσικός, Παναγιώτης 
2882013Πιθανή εφαρμογή μελατονίνης για τη παρασκευή λειτουργικού γιαουρτιού με βάση το πρόβειο γάλα.Νικολάου, Μιχαέλλα 
2892012Πιθανή εφαρμογή του Saccharomyces boulardii ως προβιοτικού μικροοργανισμού σε αιγινό γιαούρτι ˙ Bιωσιμότητα και επίδραση στις οργανοληπτικές ιδιότητες.Καραολής, Κωνσταντίνος 
290May-2019Πιθανοί επιμολυντές κατά τη ζύμωση και παλαίωση της μπύρας σε βιομηχανία ζυθοποίησηςΣτεφανή, Έλενα 
2912018Πιλοτική δοκιμασία ζυμών οινοποίησης σε ζύμωση της ποικιλίας ξυνιστέριΠαπακώστα, Αντιγόνη 
292May-2019Πληρώνω όσο πετάω - pay as you throwΘεοφίλου, Νικόλας 
2932017Ποικιλιακή σύνθεση εσπεριδοειδών στην ΚύπροΑριστείδης, Σταύρος 
2942013Ποιοτικά χαρακτηριστικά εσπεριδοειδών που καλλιεργούνται στην ΚύπροΣιακού, Μελπομένη 
2952015Ποιοτικά χαρακτηριστικά καρπών μανταρινιάς, ποικ. ΑρακαπάΙωακείμ, Στέλλα 
2962016Ποιοτικός και ποσοτικός προσδιορισμός των πολυκυκλικών αρωματικών υδρογονανθράκων σε αστικά εδάφη της Λευκωσίας ΚύπρουΣταμάτοβ, Δημήταρ 
2972013Πρόβλεψη αέριων εκπομπών από τις οδικές μεταφορές στην Κύπρο μέχρι το 2030Λαού, Έλενα 
2982015Πρόσληψη διαιτητικών ινών και καρκίνος του παχέος εντέρουΝικολάου, Ηλίας 
2992015Πρόταση ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριπτόμενων συσκευασιών τροφίμων στην ΚύπροΚουππή, Γεωργία 
3002018Προϊόντα ονομασίας προέλευσης και προϊόντα γεωγραφικής ένδειξης : καταχώρηση χαρουπόμελου ως ΠΟΠ ή ΠΓΕΧριστοφίδη, Ελευθερία