Faculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management

106842_gemWithFrame.png picture
Organization name
Faculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management
Description
Dean’s Welcome Message Welcome to the webpages of the Faculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management. The Faculty currently includes two academic entities – the Department of Agricultural Sciences, Biotechnology and Food Sciences, and the Department of Environmental Science and Technology. In terms of both education and research, our Faculty deals with topics that are at the heart of modern societal challenges. The agricultural and food sectors are increasingly important for providing adequate food supplies to a growing global population, while trying to avoid causing irreversible damage to human health and ecosystems. Besides its role for primary production and food security, agriculture can also be particularly beneficial for the environment by preventing the occurrence of problems such as soil erosion and land desertification. We also address a range of fields related to the protection of natural resources and the environment – air, water and soil pollution, waste management, sustainable energy use. Especially at a period of climate change, which is closely related to our living standards, these topics call for interdisciplinary approaches. Our Faculty offers education on natural and technological sciences like chemistry, physics, microbiology, toxicology and biotechnology, with a focus on their environmental and agronomical aspects. Agricultural and environmental economics and management for policy support are also important parts of our curriculum and research output. Our academic staff is heavily involved in international cooperation. Participating in research projects and organising international conferences and workshops, we try to provide intellectual stimulation to our students and keep them up-to-date with international activities in our disciplines. We have also developed close links with the private sector and NGOs in Cyprus, and several Faculty members serve as advisors to national and local authorities for the formulation of appropriate agricultural and environmental policies. It is clear that the focus of our Faculty is on very topical scientific fields with considerable employment prospects. According to national and EU-wide employment authorities, ‘green jobs’ are projected to be among the most flourishing sectors in the near future. For this purpose, our undergraduate and postgraduate education aims at offering a wide spectrum of fundamental knowledge as well as critical skills for learning and analysing complex problems. Irrespective of how outdated technologies and practical tools become over the years, the ability of critical thinking and the desire for continuous learning and improving one’s knowledge and skills are crucial for our prosperity. We hope that we successfully convey this message to both our graduates and the general public. Theodoros Zachariadis Dean of the Faculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management

OrgUnit's Researchers publications
(Dept/Workgroup Publication)



Refined By:
Type:  Bachelors Thesis

Results 241-260 of 543 (Search time: 0.007 seconds).

Issue DateTitleAuthor(s)
241May-2019Επιπολασμός μικροβίων που φέρουν ευρέως φάσματος β-λακταμάσες (Extended Spectrum β-lactamases) σε τρόφιμαΜιχαήλ, Αλέξανδρος 
2422016Επιπολασμός της βρουκέλλωσης στα γαλακτοπαραγωγικά βουστάσια της ΚύπρουΜιχαήλ, Χριστόδουλος 
243Nov-2019Επιπτώσεις της τροφοδότησης των μελισσών Apismelliferacypria, διαφορετικών ηλικιακών σταδίων με σιρόπι που περιέχει θυμόληΧαπέσιη, Άντρεα 
24431-May-2019Ευαισθησία σε βοτρυδιοκτόνα και πληθυσμιακή δομή πληθυσμών του Botrytis cinerea από συμβατικές και βιολογικές καλλιέργειες φράουλας και τομάτας σε Ελλάδα και ΚύπροΜακρής, Γεώργιος 
2452011Εφαρμογή μαθηματικής ανάλυσης στις βιολογικές επιστήμες (διαστατική και πολυπαραγοντική ανάλυση - μοντελοποίηση)Χατζηγεωργίου, Μαρία 
246Apr-2020Εφαρμογή μέρους της πιστοποίησης Global Gap στις αγελάδες γαλακτοπαραγωγής στην ΚύπροΣύννου, Ελίζα 
2472017Εφαρμογή της μεθόδου παρεμπόδισης της σύζευξης για τον έλεγχο της Ευδεμίδας και διερεύνηση της παρουσίας ωφέλιμων εντόμων ως υποστηρικτική υπηρεσία οικοσυστήματοςΘεοδώρου, Μαρία 
2482024Εφαρμογή της μελατονίνης και του NOSH-A ως λειτουργικά βιοπολυμερή στο στάδιο του σπόρου για αύξηση της παραγωγής και βελτίωση των ποιοτικών χαρακτηριστικών των καρπών τομάτας της ποικιλίας "Moneymaker"Πιερή, Μιχαέλλα 
2492011Εχθροί και ασθένειες της μέλισσαςΧατζηλοϊζή, Μάρθα 
250May-2022Ζυμούμενα τρόφιμα που παρασκευάζονται στην Κύπρο: καταγραφή των χαρακτηριστικών τους και γνώσεις καταναλωτώνΚωνσταντίνου, Παρασκευή 
2512015Ζυμούμενο παραδοσιακό ρόφημα "Αϊρανι": Τεχνολογία και οργανοληπτικά χαρακτηριστικάΟνουφρίου, Γιώργος 
2522017Ζυμουμένο παραδοσιακό ρόφημα «Αϊράνι» τεχνολογία και οργανοληπτικά χαρακτηριστικάΨαρά, Χρίστος 
253May-2019Η αμπελουργική και οινολογική αξία της ποικιλίας ViognierΙωάννου, Κλεονίκη 
2542013Η αντίληψη των Κυπρίων καταναλωτών ως προς τα λειτουργικά τρόφιμα εντος της κυπριακής αγοράςΠισσίδης, Αντρέας 
255May-2020Η αντιμικροβιακή επίδραση της Ευγενόλης και Καρβακρόλης σε είδη ΛιστέριαςΧριστοδούλου, Μαρία 
2562014Η βιοποικιλότητα των φυλλόβιων αρθρόποδων στο εσωτερικό και στα περιθώρια της καλλιέργειας τομάταςΑποστολίδου, Χαρά 
2572013Η γλυοξάλη ως ρυπαντής στην ατμόσφαιρα:Βιβλιογραφική ανασκόπησηΕλευθερίου, Αντώνης 
2582016Η επίδραση διαφορετικών πυτίων στην παραγωγή τυριών ίδιας τεχνολογίαςΒεσιάρη, Ελένη 
259May-2017Η επίδραση της αντικατάστασης του χλωριούχου νατρίου στις φυσικοχημικές, μικροβιολογικές και οργανοληπτικές ιδιότητες του τυρού χαλλούμιΜιχαήλ, Μιχαήλ 
2602013Η επίδραση της επεξεργασίας με υψηλή πίεση, στη μικροβιολογική ποιότητα των αλλαντιδίων Φρανκφουρτης, σε διαφορετικούς χρόνους εφαρμογήςΠαρασκευά, Μαρία