Faculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management

106842_gemWithFrame.png picture
Organization name
Faculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management
Description
Dean’s Welcome Message Welcome to the webpages of the Faculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management. The Faculty currently includes two academic entities – the Department of Agricultural Sciences, Biotechnology and Food Sciences, and the Department of Environmental Science and Technology. In terms of both education and research, our Faculty deals with topics that are at the heart of modern societal challenges. The agricultural and food sectors are increasingly important for providing adequate food supplies to a growing global population, while trying to avoid causing irreversible damage to human health and ecosystems. Besides its role for primary production and food security, agriculture can also be particularly beneficial for the environment by preventing the occurrence of problems such as soil erosion and land desertification. We also address a range of fields related to the protection of natural resources and the environment – air, water and soil pollution, waste management, sustainable energy use. Especially at a period of climate change, which is closely related to our living standards, these topics call for interdisciplinary approaches. Our Faculty offers education on natural and technological sciences like chemistry, physics, microbiology, toxicology and biotechnology, with a focus on their environmental and agronomical aspects. Agricultural and environmental economics and management for policy support are also important parts of our curriculum and research output. Our academic staff is heavily involved in international cooperation. Participating in research projects and organising international conferences and workshops, we try to provide intellectual stimulation to our students and keep them up-to-date with international activities in our disciplines. We have also developed close links with the private sector and NGOs in Cyprus, and several Faculty members serve as advisors to national and local authorities for the formulation of appropriate agricultural and environmental policies. It is clear that the focus of our Faculty is on very topical scientific fields with considerable employment prospects. According to national and EU-wide employment authorities, ‘green jobs’ are projected to be among the most flourishing sectors in the near future. For this purpose, our undergraduate and postgraduate education aims at offering a wide spectrum of fundamental knowledge as well as critical skills for learning and analysing complex problems. Irrespective of how outdated technologies and practical tools become over the years, the ability of critical thinking and the desire for continuous learning and improving one’s knowledge and skills are crucial for our prosperity. We hope that we successfully convey this message to both our graduates and the general public. Theodoros Zachariadis Dean of the Faculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management

OrgUnit's Researchers publications
(Dept/Workgroup Publication)

Refined By:
Fulltext:  With Fulltext
Date Issued:  [2020 TO 2023]

Results 301-320 of 457 (Search time: 0.006 seconds).

Issue DateTitleAuthor(s)
301May-2020Αξιολόγηση αντιδιαβητικών ιδιοτήτων πολυφαινολών από Στέμφυλα ΚουμανδαρίαςΠέτρου, Μαρία 
302May-2021Αξιολόγηση αντιμικροβιακής δράσης συνθετικών μικροβιακών κοινοτήτων εναντίον φυτοπαθογόνων μυκήτωνΠαναγιώτου, Χριστόδουλος 
303May-2020Αξιολόγηση αποτελεσματικότητας σκευασμάτων βιολογικών παραγόντων εναντίον του μύκητα Fusarium oxysporum f. sp. LycopersiciΧατζηχριστοδούλου, Άννα 
304May-2020Αξιολόγηση αποτελεσματικότητας σκευασμάτων βιολογικών παραγόντων εναντίον του μύκητα Verticillium dahliaeΑποστόλου, Δημήτρης 
305May-2020Αξιολόγηση βιολογικών σκευασμάτων κατά των παθογόνων των αδρομυκώσεων της τομάτας και επίδραση τους στα ποιοτικά χαρακτηριστικά των καρπών σε συνθήκες θερμοκηπίουΔημητρίου, Γεωργία 
306May-2020Αξιολόγηση διαφόρων συγκεντρώσεων σεληνίου σε συνδυασμό με μυκόριζα, σε υδροπονική καλλιέργεια φράουλας (Fragaria ananassa Festival)Αντωνίου, Όμηρος 
307May-2022Αξιολόγηση εμπορικού σκευάσματος μυκόρριζας εναντίον του μύκητα Fusarium oxysporum f.sp. lycopersici κάτω από συνθήκες θερμικής και υδατικής καταπόνησης τηςΚυριάκου, Ευαγγελία 
308May-2023Αξιολόγηση επιλεγμένων λαχανικών ως αναστολείς ένζυμων σχετιζόμενων με την νόσο του σακχαρώδη διαβήτηΕυλαβή, Αργυρώ 
309May-2021Αξιολόγηση ιδιοτήτων συνθετικών μικροβιακών κοινοτήτων που προάγουν την ανάπτυξη των φυτώνΠαπαθεοδώρου, Αννίτα 
310May-2022Αξιολόγηση και εφαρμογή αεροψεκασμών σε αμπελώνες με τη χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών μικρού όγκουΣωκράτους, Δήμος 
311Jun-2021Αξιολόγηση προσυλλεκτικών μεταχειρίσεων με βιοδιεγέρτες στη βελτιστοποίηση των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών και της διατηρησιμότητας καρπών μεσπιλιάςΕυσταθίου, Επιφάνειος 
312Apr-2020Αξιολόγηση της διαδικασίας περιβαλλοντικής αδειοδότησης ψηλών κτηρίων στην Κύπρο : το παράδειγμα της ΛεμεσούΠαύλου, Κορίνα 
313May-2021Αξιολόγηση της επίδρασης βιολογικών σκευασμάτων στα ποιοτικά χαρακτηριστικά καρπών τομάτας σε συνθήκες θερμοκηπίουΠαναγιώτου, Σωτηρία 
314May-2023Αξιολόγηση της επίδρασης εδάφους από βιολογική και συμβατική καλλιέργεια στις αδρομυκώσεις της τομάταςΔημητριάδη, Σταυρούλα 
315May-2023Αξιολόγηση της εφαρμογής του ACC στην απόκριση φυτών Arabidopsis έναντι του μύκητα Verticillium dahliaeΚομνηνάκη, Κρυσταλλία 
316May-2021Αξιολόγηση της παρεμποδιστικής δράσης φαινολικών ουσιών σε παθογόνα που προκαλούν τις ασθένειες ξύλου στο αμπέλι (Cryptovalsa ampelina, Eutypa lata, Phaeoacremonium minimum, Phaeoacremonium parasiticum και Phaeomoniella chlamydospora)Μασσού, Νικόλας 
317May-2023Αξιολόγηση της φαινολικής σύστασης και αντιοξειδωτικής δράσης εκχυλισμάτων φλοιών σταφυλιού της γηγενής ποικιλίας 'Μαύρο'Πατρόκλου, Ανδρονίκη 
318May-2023Αξιολόγηση των κυπριακών πληθυσμών τομάτας ARI00732, ARI00734 και ARI00738 ως προς την ανθεκτικότητα τους κατά των παθογόνων των αδρομυκώσεωνΑρτυματάς, Γεώργιος 
319May-2020Αξιολόγηση των φαινολικών ενώσεων του καρπού χαρουπιάς ως αντιοξειδωτικά: βελτιστοποίηση εκχύλισης και εφαρμογή σε πρότυπα μοντέλα τροφίμωνΓεωργίου, Εύα 
320May-2020Αξιολόγηση φυσικών προϊόντων/ αιθέριων ελαίων κατά τη μετασυλλεκτική συντήρηση καρπών τομάταςΙωάννου, Ειρήνη