Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: https://hdl.handle.net/20.500.14279/1283
Τίτλος: Halloumi cheese : the product and its characteristics
Συγγραφείς: Robinson, Richard 
Papademas, Photis 
metadata.dc.contributor.other: Παπαδήμας, Φώτης
Major Field of Science: Agricultural Sciences
Field Category: Agricultural Biotechnology
Λέξεις-κλειδιά: Cheese;Cheesemaking;Milk;Homogenized milk
Ημερομηνία Έκδοσης: Αυγ-1998
Πηγή: International journal of dairy technology, 1998, vol. 51, no. 3, pp. 98-103
Volume: 51
Issue: 3
Start page: 98
End page: 103
Περιοδικό: International Journal of Dairy Technology 
Περίληψη: Halloumi, the traditional cheese of Cyprus, is extremely popular in the Middle East and the Mediterranean regions of Europe and in recent years exports from Cyprus have risen. The basic cheesemaking process places halloumi in the family of white brined cheeses, but some of its characteristics are quite unique. This paper reviews the studies that have been carried out on the chemical composition, manufacturing procedure(s), sensory quality and storage of halloumi, and considers some proposed developments, such as the use of reconstituted milk powders or homogenized milk
URI: https://hdl.handle.net/20.500.14279/1283
ISSN: 1364727X
DOI: 10.1111/j.1471-0307.1998.tb02646.x
Rights: © Wiley
Type: Article
Affiliation: University of Reading 
Publication Type: Peer Reviewed
Εμφανίζεται στις συλλογές:Άρθρα/Articles

CORE Recommender
Δείξε την πλήρη περιγραφή του τεκμηρίου

SCOPUSTM   
Citations

44
checked on 9 Νοε 2023

WEB OF SCIENCETM
Citations 50

36
Last Week
0
Last month
0
checked on 29 Οκτ 2023

Page view(s)

644
Last Week
0
Last month
4
checked on 31 Ιαν 2025

Google ScholarTM

Check

Altmetric


Όλα τα τεκμήρια του δικτυακού τόπου προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα