Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: https://hdl.handle.net/20.500.14279/11067
Τίτλος: Real Time Monitoring the Maillard Reaction Intermediates by HPLC- FTIR
Συγγραφείς: Ioannou, Aristos 
Varotsis, Constantinos 
Major Field of Science: Natural Sciences
Field Category: Chemical Sciences
Λέξεις-κλειδιά: Maillard reaction;Asparagine;Fructose;HPLC- ATRFTIR
Ημερομηνία Έκδοσης: 29-Μαρ-2016
Πηγή: Journal of Physical Chemistry & Biophysics, 2016, vol.6, no.2
Volume: 6
Issue: 2
Περιοδικό: Journal of Physical Chemistry & Biophysics 
Περίληψη: Maillard reaction products in the food-, nutrition- and pharmaceutical related processes are of great interest in cases where the substances involved are chemically reactive or unstable. Detailed data using vibrational FTIR spectroscopy of the Maillard-type reaction products are limited and needs more experimental evidences with explicit mechanisms of the reaction to demonstrate how the reducing sugars be avoided in formulating the amine-containing substances. The combination of high performance liquid chromatography (HPLC) with Fourier transform infrared (FTIR) spectrometry is a powerful instrumental separation-structure sensitive technique that allows characterization in real time of the separated chemical species. In this short review we demonstrate the benefits of the HPLC-FTIR coupling technique in studying the Maillard reaction model Fructose/Asparagine system.
ISSN: 21610398
DOI: 10.4172/2161-0398.1000210
Rights: © Longdom Publishing
Type: Article
Affiliation: Cyprus University of Technology 
Εμφανίζεται στις συλλογές:Άρθρα/Articles

Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΜέγεθοςΜορφότυπος
real-time-monitoring-the-maillard-reaction-intermediates-by-hplc-ftir-2161-0398-1000210.pdfFulltext964.78 kBAdobe PDFΔείτε/ Ανοίξτε
CORE Recommender
Δείξε την πλήρη περιγραφή του τεκμηρίου

Page view(s)

697
Last Week
5
Last month
19
checked on 14 Μαϊ 2024

Download(s) 5

436
checked on 14 Μαϊ 2024

Google ScholarTM

Check

Altmetric


Όλα τα τεκμήρια του δικτυακού τόπου προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα