Faculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management

106842_gemWithFrame.png picture
Organization name
Faculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management
Description
Dean’s Welcome Message Welcome to the webpages of the Faculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management. The Faculty currently includes two academic entities – the Department of Agricultural Sciences, Biotechnology and Food Sciences, and the Department of Environmental Science and Technology. In terms of both education and research, our Faculty deals with topics that are at the heart of modern societal challenges. The agricultural and food sectors are increasingly important for providing adequate food supplies to a growing global population, while trying to avoid causing irreversible damage to human health and ecosystems. Besides its role for primary production and food security, agriculture can also be particularly beneficial for the environment by preventing the occurrence of problems such as soil erosion and land desertification. We also address a range of fields related to the protection of natural resources and the environment – air, water and soil pollution, waste management, sustainable energy use. Especially at a period of climate change, which is closely related to our living standards, these topics call for interdisciplinary approaches. Our Faculty offers education on natural and technological sciences like chemistry, physics, microbiology, toxicology and biotechnology, with a focus on their environmental and agronomical aspects. Agricultural and environmental economics and management for policy support are also important parts of our curriculum and research output. Our academic staff is heavily involved in international cooperation. Participating in research projects and organising international conferences and workshops, we try to provide intellectual stimulation to our students and keep them up-to-date with international activities in our disciplines. We have also developed close links with the private sector and NGOs in Cyprus, and several Faculty members serve as advisors to national and local authorities for the formulation of appropriate agricultural and environmental policies. It is clear that the focus of our Faculty is on very topical scientific fields with considerable employment prospects. According to national and EU-wide employment authorities, ‘green jobs’ are projected to be among the most flourishing sectors in the near future. For this purpose, our undergraduate and postgraduate education aims at offering a wide spectrum of fundamental knowledge as well as critical skills for learning and analysing complex problems. Irrespective of how outdated technologies and practical tools become over the years, the ability of critical thinking and the desire for continuous learning and improving one’s knowledge and skills are crucial for our prosperity. We hope that we successfully convey this message to both our graduates and the general public. Theodoros Zachariadis Dean of the Faculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management

OrgUnit's Researchers publications
(Dept/Workgroup Publication)

Results 1801-1820 of 2059 (Search time: 0.008 seconds).

Issue DateTitleAuthor(s)
18012015Μικροβιακή ποιότητα μαρουλιού και νερού άρδευσης στην ΚύπροΞενοφώντος, Μαρία 
1802May-2020Μικροβιολογία και μικροβιολογική ποιότητα καφέΑντωνίου, Ερωτοκλεία 
1803Jun-2018Μικροβιολογική ποιότητα βρεφικών φόρμουλων με βάση το γάλαΠερικέντη, Όλγα 
1804May-2017Μικροβιολογική ποιότητα έτοιμων προς κατανάλωση σαλατώνΣτεργίου, Σοφία 
1805Jun-2018Μικροβιολογική ποιότητα εμφιαλωμένου νερού και νερού από το σύστημα διανομής πόσιμου νερού στη ΛεμεσόΠαπαπαναγιώτου, Ζώη 
1806Jun-2018Μικροβιολογική ποιότητα θαλασσινού νερού και νερού από το σύστημα διανομής πόσιμου νερού στη ΛεμεσόΠολυδώρου, Στυλιανή 
18072017Μικροβιολογική ποιότητα μαρουλιού τριών διαφορετικών συστημάτων καλλιέργειαςΧριστοδούλου, Μενέλαος 
18082013Μικροβιολογική ποιότητα νωπού αγελαδινού γάλακτος:οριζόντια δειγματοληψία από ένα βουστάσιοΚυπριανού, Κυριακή 
18092024Μικροβιολογική ποιότητα νωπού χοιρινού κρέατοςΠίτσιλλου, Άντρη 
18102017Μικροβιολογική ποιότητα παγωμένου καπνιστού σολομούΚασενίδη, Κατερίνα 
18112016Μικροβιολογική ποιότητα προϊόντων ωρίμανσης από σύγκοπτο κρέαςΠαπαπαναγιώτου, Ζώη 
1812May-2019Μικροβιολογική ποιότητα σε σνακ πατάτας και στο περιβάλλον παραγωγής τους στην ΚύπροΑσχανιάν, Άντρια 
18132017Μικροβιολογική ποιότητα τροφίμων ζωικής προέλευσης στην ΚύπροΠαπασπύρου, Χρυσόστομος 
18142018Μικροβιολογική ποιότητα φράουλας δυο διαφορετικών συστημάτων καλλιέργειαςΑδάμου, Ελένη 
18152016Μικροβιολογικός Έλεγχος για την Ποιότητα του Θαλασσινού Νερού της Περιοχής του Κόλπου της ΛεμεσούΕλευθερίου, Μαρίνος 
18162015Μικροπλαστικά και οι επιπτώσεις τους στους θαλάσσιους μικροοργανισμούςΧατζηγεωργίου, Χριστίνα 
18172015Μονάδα αφαλάτωσης, διαχείρισης άλμης και παραγωγής υποχλωριώδους νατρίου στην περιοχή ΕπισκοπήςΣυμεού, Ανδρέας 
1818May-2022Μοντελοποίηση της ρεολογικής συμπεριφοράς γαλακτωμάτων νερού-αργού πετρελαίουΠαπαδημητρίου, Μαρία 
1819May-2019Μοριακή ανάλυση των πενταπλοειδών υβριδίων που προέκυψαν από την διασταύρωση σκληρού σιταριού ποικιλίας ‘Κυπερούντας’ και μαλακού σιταριού ποικιλίας ‘Σκαλαβάτη’Ττίγκη, Ειρήνη 
1820May-2021Μοριακή ανίχνευση Mycobacterium avium subspecies paratuberculosis σε νωπό αγελαδινό γάλαΙωακείμ, Αντρούλλα