Faculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management

106842_gemWithFrame.png picture
Organization name
Faculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management
Description
Dean’s Welcome Message Welcome to the webpages of the Faculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management. The Faculty currently includes two academic entities – the Department of Agricultural Sciences, Biotechnology and Food Sciences, and the Department of Environmental Science and Technology. In terms of both education and research, our Faculty deals with topics that are at the heart of modern societal challenges. The agricultural and food sectors are increasingly important for providing adequate food supplies to a growing global population, while trying to avoid causing irreversible damage to human health and ecosystems. Besides its role for primary production and food security, agriculture can also be particularly beneficial for the environment by preventing the occurrence of problems such as soil erosion and land desertification. We also address a range of fields related to the protection of natural resources and the environment – air, water and soil pollution, waste management, sustainable energy use. Especially at a period of climate change, which is closely related to our living standards, these topics call for interdisciplinary approaches. Our Faculty offers education on natural and technological sciences like chemistry, physics, microbiology, toxicology and biotechnology, with a focus on their environmental and agronomical aspects. Agricultural and environmental economics and management for policy support are also important parts of our curriculum and research output. Our academic staff is heavily involved in international cooperation. Participating in research projects and organising international conferences and workshops, we try to provide intellectual stimulation to our students and keep them up-to-date with international activities in our disciplines. We have also developed close links with the private sector and NGOs in Cyprus, and several Faculty members serve as advisors to national and local authorities for the formulation of appropriate agricultural and environmental policies. It is clear that the focus of our Faculty is on very topical scientific fields with considerable employment prospects. According to national and EU-wide employment authorities, ‘green jobs’ are projected to be among the most flourishing sectors in the near future. For this purpose, our undergraduate and postgraduate education aims at offering a wide spectrum of fundamental knowledge as well as critical skills for learning and analysing complex problems. Irrespective of how outdated technologies and practical tools become over the years, the ability of critical thinking and the desire for continuous learning and improving one’s knowledge and skills are crucial for our prosperity. We hope that we successfully convey this message to both our graduates and the general public. Theodoros Zachariadis Dean of the Faculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management

OrgUnit's Researchers publications
(Dept/Workgroup Publication)

Results 2041-2057 of 2057 (Search time: 0.014 seconds).

Issue DateTitleAuthor(s)
20412011Χρήση ανθεκτικών ποικιλιών για την αντιμετώπιση του κυστονηματώδη της πατάτας Globodera pallidaΑρεστοπούλου, Ειρήνη 
20422012Χρήση ανθεκτικών ποικιλιών για την αντιμετώπιση του κυστονηματώδη της πατάτας Globodera rostochiensisΠαπαμιχαήλ, Σωτηρούλλα 
2043May-2019Χρήση βιοπροστατευτικής καλλιέργειας στο γιαούρτιΚκεσέ, Χαρούλα 
20442017Χρήση ενσιρωμένου ελαιοπλακούντα στα σιτηρέσια γαλακτοπαραγωγών αγελάδωνΚανάρης, Σάββας 
20452012Χρήση εντομοπαθογόνων νηματωδών για τη βιολογική αντιμετώπιση των λεπιδοπτέρων εχθρών του λάχανουΧριστοδούλου, Θεογνωσία 
2046May-2020Χρήση μορφολογικής μεθόδου για την ταυτοποίηση διατόμων από ποταμούς διαλείπουσας ροής στην ΚύπροΣτυλιανού, Κωνσταντίνα 
2047May-2023Χρήση πράσινης ενέργειας από την ναυτιλία : μείωση CO2 με τη χρήση καινοτόμων τεχνολογιώνΜανώλη, Μαργαρίτα 
20482017Χρήση προϊόντων ζύμης στην διατροφή μηρυκαστικώνΑντωνίου, Κυριακή 
2049May-2019Χρήση συνθετικών βακτηριακών κοινοτήτων για προαγωγή της ανάπτυξης των φυτών και προστασία τους από τα παθογόνα των αδρομυκώσεωνΤσαλακού, Άντρια 
2050May-2020Χρήση της UV-C τεχνολογίας ως συμπληρωματική μέθοδος της παστερίωσης σε αγελαδινό γάλα για επιμήκυνση της διάρκειας ζωήςΚυπριανού, Έλενα 
20512024Χρήση του κτηνοτροφικού μπιζελιού σαν χορτοδοτικό φυτό στην διατροφή μηρυκαστικών και στην παραγωγή γάλακτοςΖάου, Γεώργιος 
20522017Χρήση του προϊόντος της ηλεκτρόλυσης νερού ως πρόσθετο καυσίμου σε μηχανή εσωτερικής καύσηςΤάνου, Φωκίων 
2053Jun-2020Χρήση υπεριώδους ακτινοβολίας σε παστεριωμένο γάλα για επιμήκυνση της διάρκειας ζωήςΜακρομάλλης, Αντρέας 
2054May-2023Χρήση υποπροϊόντων ελιάς στα μηρυκαστικά ζώα : επιπτώσεις στην πέψη, στην ανάπτυξη και στην ποιότητα κρέατος και γάλακτοςΚουκκουλλή, Αυγούστα 
20552014Χρήση φυτοπροστατευτικών ουσιών στους κυπριακούς αμπελώνες και ο υπολογισμός του "AEI 6"Γεωργιάδου, Ειρήνη Χρυσοβαλάντω 
20562013Χρωματογραφικός προσδιορισμός ελαιοευρωπαΐνης και υδροξυτυροσόλης στον ελαιοκαρπόΕυριπίδου, Ειρήνη 
2057Nov-2018Χρωματογραφικός προσδιορισμός φαινολικών ουσιών, αντιοξειδωτικής ικανότητας και ολικών πολυφαινόλων σε επιτραπέζιες ζυμούμενες ελιέςΒούρας, Χρίστος