Faculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management

106842_gemWithFrame.png picture
Organization name
Faculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management
Description
Dean’s Welcome Message Welcome to the webpages of the Faculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management. The Faculty currently includes two academic entities – the Department of Agricultural Sciences, Biotechnology and Food Sciences, and the Department of Environmental Science and Technology. In terms of both education and research, our Faculty deals with topics that are at the heart of modern societal challenges. The agricultural and food sectors are increasingly important for providing adequate food supplies to a growing global population, while trying to avoid causing irreversible damage to human health and ecosystems. Besides its role for primary production and food security, agriculture can also be particularly beneficial for the environment by preventing the occurrence of problems such as soil erosion and land desertification. We also address a range of fields related to the protection of natural resources and the environment – air, water and soil pollution, waste management, sustainable energy use. Especially at a period of climate change, which is closely related to our living standards, these topics call for interdisciplinary approaches. Our Faculty offers education on natural and technological sciences like chemistry, physics, microbiology, toxicology and biotechnology, with a focus on their environmental and agronomical aspects. Agricultural and environmental economics and management for policy support are also important parts of our curriculum and research output. Our academic staff is heavily involved in international cooperation. Participating in research projects and organising international conferences and workshops, we try to provide intellectual stimulation to our students and keep them up-to-date with international activities in our disciplines. We have also developed close links with the private sector and NGOs in Cyprus, and several Faculty members serve as advisors to national and local authorities for the formulation of appropriate agricultural and environmental policies. It is clear that the focus of our Faculty is on very topical scientific fields with considerable employment prospects. According to national and EU-wide employment authorities, ‘green jobs’ are projected to be among the most flourishing sectors in the near future. For this purpose, our undergraduate and postgraduate education aims at offering a wide spectrum of fundamental knowledge as well as critical skills for learning and analysing complex problems. Irrespective of how outdated technologies and practical tools become over the years, the ability of critical thinking and the desire for continuous learning and improving one’s knowledge and skills are crucial for our prosperity. We hope that we successfully convey this message to both our graduates and the general public. Theodoros Zachariadis Dean of the Faculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management

OrgUnit's Researchers publications
(Dept/Workgroup Publication)



Refined By:
Type:  Bachelors Thesis
Fulltext:  With Fulltext

Results 261-280 of 547 (Search time: 0.011 seconds).

Issue DateTitleAuthor(s)
261May-2017Η επίδραση της αντικατάστασης του χλωριούχου νατρίου στις φυσικοχημικές, μικροβιολογικές και οργανοληπτικές ιδιότητες του τυρού χαλλούμιΜιχαήλ, Μιχαήλ 
2622013Η επίδραση της επεξεργασίας με υψηλή πίεση, στη μικροβιολογική ποιότητα των αλλαντιδίων Φρανκφουρτης, σε διαφορετικούς χρόνους εφαρμογήςΠαρασκευά, Μαρία 
2632016Η επίδραση της επεξεργασίας με υψηλή υδροστατική πίεση στη μικροβιολογική ποιότητα αιγοπρόβειου χαλλουμιούΜάριου, Μαρία 
2642012Η επίδραση της επεξεργασίας με υψηλή υδροστατική πίεση στη μικροβιολογική ποιότητα του ζαμπόν και των λουκάνικων Φρανκφούρτης κατά τη διάρκεια ζωής τουςΤάκη, Αναστασία 
2652016Η επίδραση της πυτίας CYNZIME® σε σκληρό τυρί ωρίμανσηςΜιχαήλ, Αθανασία 
2662015Η επίδραση της συσκευασίας στην μικροβιολογική και οργανοληπτική ποιότητα των λουκάνικων αγγλικού τύπουMιχαήλ, Πετρούλα 
2672015Η επίδραση της τασιενεργής ουσίας Ακεταλδεΰδης στη δημιουργία πυρήνων συμπύκνωσης νεφών (CCN) στην ατμόσφαιραΔημητρίου, Κωνσταντίνος 
2682015Η επίδραση της υδατικής καταπόνησης στα φυτά λεβάντας και φασκόμηλου και η χρήση των αιθέριων ελαιών τους έναντι του Tetranychus UrticaeΛαουτάρη, Σωτηρούλλα 
269May-2022Η επίδραση της χρήσης του οξαλικού οξέος στις μέλισσες και στο παράσιτο Varroa destructor (Acari:Varroidae)Ζούμος, Ανδρέας 
2702015Η επίδραση του ζεολίθου στην ανθεκτικότητα φυτών τομάτας στοTetranychus urticaeΑνδρέου, Ανδρέας 
2712015Η επίδραση του υδρογόνου στην καύση υψηλής συγκέντρωσης μείγματος βιοντίζελ/πετρελαίου σε μηχανή εσωτερικής καύσηςΘεοδώρου, Λούκας 
2722015Η επίδραση τροποποιημένης ατμόσφαιρας κατά τη συσκευασία στη μετασυλλεκτική συμπεριφορά καρπών μεσπιλιάς μετά από ψυχρή συντήρηση τουςΓαβριήλ, Καλλιόπη 
273May-2021Η καλλιέργεια της χαρουπιάς και οι δυνατότητες εξάπλωσής της στην ΚυπροΝεοπτολέμου, Ανδρέας 
2742018Η καλλιέργεια του αβοκάντο και οι δυνατότητες εξάπλωσης του στην ΚύπροΕλευθερίου, Ραφαέλα 
2752012Η μικροβιακή χλωρίδα του κυπριακού τραχανάΚύπρου, Κατερίνα 
2762017Η νομοθεσία της Ε.Ε. σχετικά με την ατμοσφαιρική ρύπανση από πλοία και οι προκλήσεις στην εφαρμογή τηςΆσπρου, Ελένη 
277May-2019Η ποιότητα ατμοσφαιρικού αέρα σε χώρους μουσείωνΦιλίππου, Σκεύη 
278May-2020Η προθήκη προβιοτικών μικροοργανισμών και πρεβιοτικών στη μαύρη σοκολάτα και οι θετικές επιδράσεις στην υγεία του καταναλωτήΚλείτου, Δωροθέα 
279May-2021Η σημαντικότητα των σημάτων ποιότητας ΠΟΠ και ΠΓΕ για τα πέντε μεγαλύτερα νησιά της ΜεσογείουΠαναγιώτου, Μαρίνα 
2802014Η συγκέντρωση των βαρέων μετάλλων στο έδαφος και μεθόδοι προσδιορισμού τουςΜιχαήλ, Φωτούλα