Faculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management

106842_gemWithFrame.png picture
Organization name
Faculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management
Description
Dean’s Welcome Message Welcome to the webpages of the Faculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management. The Faculty currently includes two academic entities – the Department of Agricultural Sciences, Biotechnology and Food Sciences, and the Department of Environmental Science and Technology. In terms of both education and research, our Faculty deals with topics that are at the heart of modern societal challenges. The agricultural and food sectors are increasingly important for providing adequate food supplies to a growing global population, while trying to avoid causing irreversible damage to human health and ecosystems. Besides its role for primary production and food security, agriculture can also be particularly beneficial for the environment by preventing the occurrence of problems such as soil erosion and land desertification. We also address a range of fields related to the protection of natural resources and the environment – air, water and soil pollution, waste management, sustainable energy use. Especially at a period of climate change, which is closely related to our living standards, these topics call for interdisciplinary approaches. Our Faculty offers education on natural and technological sciences like chemistry, physics, microbiology, toxicology and biotechnology, with a focus on their environmental and agronomical aspects. Agricultural and environmental economics and management for policy support are also important parts of our curriculum and research output. Our academic staff is heavily involved in international cooperation. Participating in research projects and organising international conferences and workshops, we try to provide intellectual stimulation to our students and keep them up-to-date with international activities in our disciplines. We have also developed close links with the private sector and NGOs in Cyprus, and several Faculty members serve as advisors to national and local authorities for the formulation of appropriate agricultural and environmental policies. It is clear that the focus of our Faculty is on very topical scientific fields with considerable employment prospects. According to national and EU-wide employment authorities, ‘green jobs’ are projected to be among the most flourishing sectors in the near future. For this purpose, our undergraduate and postgraduate education aims at offering a wide spectrum of fundamental knowledge as well as critical skills for learning and analysing complex problems. Irrespective of how outdated technologies and practical tools become over the years, the ability of critical thinking and the desire for continuous learning and improving one’s knowledge and skills are crucial for our prosperity. We hope that we successfully convey this message to both our graduates and the general public. Theodoros Zachariadis Dean of the Faculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management

OrgUnit's Researchers publications
(Dept/Workgroup Publication)



Refined By:
Τύπος:  Bachelors Thesis
Ημερομηνία Έκδοσης:  [2020 TO 2023]

Αποτελέσματα για 121-140 από 155.

Ημερομηνία ΈκδοσηςΤίτλοςΣυγγραφέας
121Απρ-2021Παραγωγή ενέργειας από φύκηΧαραλαμπούδη, Κατερίνα 
122Μαΐ-2022Παραγωγή υδρογόνου από σίδηρο μηδενικού σθένους και υδατικό διάλυμα διοξειδίου του άνθρακαΚυριάκου, Χριστίνα 
123Μαΐ-2023Παραγωγή υδρογόνου από σίδηρο μηδενικού σθένους και οργανικά οξέαΚαραχάλιου, Παναγιώτα 
124Μαΐ-2023Παραγωγή υδρογόνου με χρήση σιδήρου μηδενικού σθένους και διαλυμένο διοξείδιο του άνθρακα και σύζευξη με αναερόβια λάσπηΣυμεωνίδου, Κωνσταντίνα 
125Μαΐ-2023Ποιότητα νωπού αγελαδινού γάλακτος στην ΚύπροΓεωργίου, Λεωνίδας 
126Μαΐ-2021Ποιοτική μορφολογική και μοριακή ταυτοποίηση όλων των αμφίβιων και ερπετών της ΚύπρουΧαραλαμπίδης, Μιχάλης 
127Μαΐ-2022Πράσινος μετασχηματισμός στη ναυτιλίαΠαναγιώτου, Χριστίνα 
128Μαΐ-2021Προβιοτικό γιαούρτι ως λειτουργικό τρόφιμο και προβιοτική βιωσιμότητα στο γιαούρτιΠογιατζή, Κυριακή 
129Μαΐ-2023Προσθήκη αιθέριων ελαίων στα σιτηρέσια ορνίθωνΜιχαηλίδου, Μιχαηλίνα Μαρία 
1302022Προσομοίωση και Βελτιστοποίηση της μετά-καύσης συλλογής του CO2 με χρήση Aspen HYSYSKouti, Imad M. 
1312020Σύγκριση μεγέθους γονιδιωμάτων (C-Values) σε Κυπριακούς Πληθυσμούς Lens spp. και Pisum spp.Ιωάννου, Νεκταρία 
1322023Σύγκριση μεγέθους γονιδιωμάτων (c-values) σε ποικιλίες του είδους Vitis vinifera LΜάρκου, Αναστασία 
133Μαΐ-2022Σύγκριση της κάλυψης με ψεκαστικό υγρό φύλλων αμπέλου σε γραμμικά και κυπελλοειδή συστήματα διαμόρφωσηςΜακρυγιώργης, Μιχάλης 
134Μαΐ-2022Συμβατική και ολοκληρωμένη διαχείριση περονόσπορου σε φυτά θερμοκηπιακής τομάτας και αξιολόγηση αποτελεσματικότητας ψεκασμώνΓούμενος, Χρίστος 
135Μαΐ-2022Συμβατική και ολοκληρωμένη διαχείριση του φυλλορύκτη της ντομάτας (Tuta absoluta) σε θερμοκηπιακή καλλιέργεια ντομάταςΚυριάκου, Λουκάς 
136Ιου-2022Συσχέτιση ηλεκτρικής αγωγιμότητας και σωματικών κυττάρων σε αγελαδινό γάλαΠιπερίδου, Ευγενία 
137Μαΐ-2020Συσχέτιση του ύψους και του βάρους μοσχίδων Holstein-Friesian με την γαλακτοπαραγωγή και την γονιμότηταΚωνσταντίνου, Μελής 
138Μαΐ-2023Σχηματισμός κρυσταλλικών υλικών μεταξύ δισθενών και τρισθενών μεταλλοιόντων και του D-(-)- κινικού οξέοςΧριστοφή, Ευγενία 
139Μαΐ-2022Το κρέας και οι ορθές πρακτικές υγιεινής του στον οικιακό χώροΣτυλιανού, Στέλλα 
140Ιου-2022Τρομώδης νόσος των αιγοπροβάτων (Scrapie)Παπακωνσταντίνου, Νεφέλη