Please use this identifier to cite or link to this item: https://hdl.handle.net/20.500.14279/30574
Title: Ποιότητα νωπού αγελαδινού γάλακτος στην Κύπρο
Authors: Γεωργίου, Λεωνίδας 
Keywords: Λιπίδια;Πρωτείνη;Υδατάνθρακες;Μεταλλικά στοιχεία;Κανονισμοί;Ποιότητα γάλακτος;Αγελαδινό γάλα
Advisor: Παπαδήμας, Φώτης
Issue Date: May-2023
Department: Department of Agricultural Sciences, Biotechnology and Food Science
Faculty: Faculty of Agricultural Sciences, Biotechnology and Food Science
Abstract: Στην παρούσα εργασία, μελετήθηκε η ποιότητα του νωπού αγελαδινού γάλακτος στην Κύπρο. Γίνεται αναφορά στην μικροβιολογία και στον τομέα υγιεινής του νωπού γάλακτος. Τέλος παρουσιάζεται η ποιότητα και η ασφάλεια του νωπού αγελαδινού γάλακτος καθώς γίνεται αναφορά: 1) στην σύνθεση , στις φυσικοχημικές και αντιμικροβιακές ιδιότητες του αγελαδινού νωπού γάλακτος, 2) στις πηγές μικροβιακών μολύνσεων στο φρέσκο νωπό γάλα, 3) στα βακτηριολογικά κριτήρια ποιότητας για βιομηχανικές διεργασίες, 4) στις επιδράσεις του χρόνου αποθήκευσης και της θερμοκρασίας ανάπτυξης βακτηρίων στο νωπό γάλα, 5) για τα χαρακτηριστικά αλλοίωσεις των ψυχότροφων, 6) στην αντοχή στα αντιβιοτικά των ψυχότροφων, 7) στους μεθόδους αναστολής των βακτηρίων που σχετίζονται με το νωπό γάλα και τέλος ,8) σε μία νέα αποθήκευση νωπού γάλακτος με τεχνολογία έκπλυσης αερίου Ν2.
Description: Reference is also made to microbiology and the field of raw milk hygiene. Finally you present the quality and safety of raw cow’s milk as reference is made to: 1) the composition, the physicochemical and antimicrobial properties of raw cow’s milk, 2) the sources of microbial contamination in fresh raw milk, 3) the bacteriological quality criteria for industrial processes, 4) on the effects of storage time and temperature on the growth of bacterial in raw milk, 5) on the characteristic changes of phychrotrophs, 6) on the antibiotic resistance of phychrotrophs, 7) on methods of inhibition of bacteria associated with raw milk and finally, 8) in a new raw milk storage with N2 gas flushing technology.
URI: https://hdl.handle.net/20.500.14279/30574
Rights: Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International
Type: Bachelors Thesis
Affiliation: Cyprus University of Technology 
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες/ Bachelor's Degree Theses

Files in This Item:
File Description SizeFormat
ΠΕΡΙΛΗΨΗ_ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ_BSC_2023.pdfΠΕΡΙΛΗΨΗ215.24 kBAdobe PDFView/Open
CORE Recommender
Show full item record

Page view(s) 50

64
Last Week
0
Last month
0
checked on Oct 5, 2024

Download(s) 50

38
checked on Oct 5, 2024

Google ScholarTM

Check


This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons