Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο:
https://hdl.handle.net/20.500.14279/30574
Τίτλος: | Ποιότητα νωπού αγελαδινού γάλακτος στην Κύπρο |
Συγγραφείς: | Γεωργίου, Λεωνίδας |
Λέξεις-κλειδιά: | Λιπίδια;Πρωτείνη;Υδατάνθρακες;Μεταλλικά στοιχεία;Κανονισμοί;Ποιότητα γάλακτος;Αγελαδινό γάλα |
Advisor: | Παπαδήμας, Φώτης |
Ημερομηνία Έκδοσης: | Μαΐ-2023 |
Department: | Department of Agricultural Sciences, Biotechnology and Food Science |
Faculty: | Faculty of Agricultural Sciences, Biotechnology and Food Science |
Περίληψη: | Στην παρούσα εργασία, μελετήθηκε η ποιότητα του νωπού αγελαδινού γάλακτος στην Κύπρο. Γίνεται αναφορά στην μικροβιολογία και στον τομέα υγιεινής του νωπού γάλακτος. Τέλος παρουσιάζεται η ποιότητα και η ασφάλεια του νωπού αγελαδινού γάλακτος καθώς γίνεται αναφορά: 1) στην σύνθεση , στις φυσικοχημικές και αντιμικροβιακές ιδιότητες του αγελαδινού νωπού γάλακτος, 2) στις πηγές μικροβιακών μολύνσεων στο φρέσκο νωπό γάλα, 3) στα βακτηριολογικά κριτήρια ποιότητας για βιομηχανικές διεργασίες, 4) στις επιδράσεις του χρόνου αποθήκευσης και της θερμοκρασίας ανάπτυξης βακτηρίων στο νωπό γάλα, 5) για τα χαρακτηριστικά αλλοίωσεις των ψυχότροφων, 6) στην αντοχή στα αντιβιοτικά των ψυχότροφων, 7) στους μεθόδους αναστολής των βακτηρίων που σχετίζονται με το νωπό γάλα και τέλος ,8) σε μία νέα αποθήκευση νωπού γάλακτος με τεχνολογία έκπλυσης αερίου Ν2. |
Description: | Reference is also made to microbiology and the field of raw milk hygiene. Finally you present the quality and safety of raw cow’s milk as reference is made to: 1) the composition, the physicochemical and antimicrobial properties of raw cow’s milk, 2) the sources of microbial contamination in fresh raw milk, 3) the bacteriological quality criteria for industrial processes, 4) on the effects of storage time and temperature on the growth of bacterial in raw milk, 5) on the characteristic changes of phychrotrophs, 6) on the antibiotic resistance of phychrotrophs, 7) on methods of inhibition of bacteria associated with raw milk and finally, 8) in a new raw milk storage with N2 gas flushing technology. |
URI: | https://hdl.handle.net/20.500.14279/30574 |
Rights: | Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International |
Type: | Bachelors Thesis |
Affiliation: | Cyprus University of Technology |
Εμφανίζεται στις συλλογές: | Πτυχιακές Εργασίες/ Bachelor's Degree Theses |
Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο:
Αρχείο | Περιγραφή | Μέγεθος | Μορφότυπος | |
---|---|---|---|---|
ΠΕΡΙΛΗΨΗ_ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ_BSC_2023.pdf | ΠΕΡΙΛΗΨΗ | 215.24 kB | Adobe PDF | Δείτε/ Ανοίξτε |
CORE Recommender
Αυτό το τεκμήριο προστατεύεται από άδεια Άδεια Creative Commons