Please use this identifier to cite or link to this item: https://hdl.handle.net/20.500.14279/30574
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorΠαπαδήμας, Φώτης-
dc.contributor.authorΓεωργίου, Λεωνίδας-
dc.date.accessioned2023-10-04T08:51:26Z-
dc.date.available2023-10-04T08:51:26Z-
dc.date.issued2023-05-
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.14279/30574-
dc.descriptionReference is also made to microbiology and the field of raw milk hygiene. Finally you present the quality and safety of raw cow’s milk as reference is made to: 1) the composition, the physicochemical and antimicrobial properties of raw cow’s milk, 2) the sources of microbial contamination in fresh raw milk, 3) the bacteriological quality criteria for industrial processes, 4) on the effects of storage time and temperature on the growth of bacterial in raw milk, 5) on the characteristic changes of phychrotrophs, 6) on the antibiotic resistance of phychrotrophs, 7) on methods of inhibition of bacteria associated with raw milk and finally, 8) in a new raw milk storage with N2 gas flushing technology.en_US
dc.description.abstractΣτην παρούσα εργασία, μελετήθηκε η ποιότητα του νωπού αγελαδινού γάλακτος στην Κύπρο. Γίνεται αναφορά στην μικροβιολογία και στον τομέα υγιεινής του νωπού γάλακτος. Τέλος παρουσιάζεται η ποιότητα και η ασφάλεια του νωπού αγελαδινού γάλακτος καθώς γίνεται αναφορά: 1) στην σύνθεση , στις φυσικοχημικές και αντιμικροβιακές ιδιότητες του αγελαδινού νωπού γάλακτος, 2) στις πηγές μικροβιακών μολύνσεων στο φρέσκο νωπό γάλα, 3) στα βακτηριολογικά κριτήρια ποιότητας για βιομηχανικές διεργασίες, 4) στις επιδράσεις του χρόνου αποθήκευσης και της θερμοκρασίας ανάπτυξης βακτηρίων στο νωπό γάλα, 5) για τα χαρακτηριστικά αλλοίωσεις των ψυχότροφων, 6) στην αντοχή στα αντιβιοτικά των ψυχότροφων, 7) στους μεθόδους αναστολής των βακτηρίων που σχετίζονται με το νωπό γάλα και τέλος ,8) σε μία νέα αποθήκευση νωπού γάλακτος με τεχνολογία έκπλυσης αερίου Ν2.en_US
dc.formatpdfen_US
dc.language.isoelen_US
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/*
dc.subjectΛιπίδιαen_US
dc.subjectΠρωτείνηen_US
dc.subjectΥδατάνθρακεςen_US
dc.subjectΜεταλλικά στοιχείαen_US
dc.subjectΚανονισμοίen_US
dc.subjectΠοιότητα γάλακτοςen_US
dc.subjectΑγελαδινό γάλαen_US
dc.subject.otherLipidsen_US
dc.subject.otherproteinen_US
dc.subject.othercarbohudratesen_US
dc.subject.othermineral elementsen_US
dc.subject.otherRegulationsen_US
dc.subject.otherMilk qualityen_US
dc.subject.othercow’s milken_US
dc.titleΠοιότητα νωπού αγελαδινού γάλακτος στην Κύπροen_US
dc.typeBachelors Thesisen_US
dc.affiliationCyprus University of Technologyen_US
dc.relation.deptDepartment of Agricultural Sciences, Biotechnology and Food Scienceen_US
dc.description.statusCompleteden_US
cut.common.academicyear2022-2023en_US
dc.relation.facultyFaculty of Agricultural Sciences, Biotechnology and Food Scienceen_US
item.grantfulltextopen-
item.openairecristypehttp://purl.org/coar/resource_type/c_46ec-
item.openairetypebachelorThesis-
item.cerifentitytypePublications-
item.languageiso639-1el-
item.fulltextWith Fulltext-
crisitem.author.deptDepartment of Agricultural Sciences, Biotechnology and Food Science-
crisitem.author.facultyFaculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management-
crisitem.author.orcid0000-0003-0284-2247-
crisitem.author.parentorgFaculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management-
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες/ Bachelor's Degree Theses
Files in This Item:
File Description SizeFormat
ΠΕΡΙΛΗΨΗ_ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ_BSC_2023.pdfΠΕΡΙΛΗΨΗ215.24 kBAdobe PDFView/Open
CORE Recommender
Show simple item record

Page view(s)

73
Last Week
0
Last month
1
checked on Feb 19, 2025

Download(s) 50

54
checked on Feb 19, 2025

Google ScholarTM

Check


This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons