Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο:
https://hdl.handle.net/20.500.14279/29135
Τίτλος: | Επίδραση της ζωικής παραγωγής στην κλιματική αλλαγή | Συγγραφείς: | Νικολαϊδη, Σέργια | Λέξεις-κλειδιά: | αέρια του θερμοκηπίου;αμμωνία;εντερική ζύμωση;ζωοτροφές;αποθήκευση κοπριάς;επεξεργασία κοπριάς | Advisor: | Mitsiopoulou, Christina | Ημερομηνία Έκδοσης: | Νοε-2022 | Department: | Department of Agricultural Sciences, Biotechnology and Food Science | Faculty: | Faculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management | Περίληψη: | H ραγδαία αύξηση του πληθυσμού, η οποία αναμένεται να ανέλθει στα 9,8 δισεκατομμύρια μέχρι το 2050, θα οδηγήσει σε αυξημένη ζήτηση ζωοκομικών προϊόντων. Συνεπώς, ο παγκόσμιος κτηνοτροφικός τομέας εφαρμόζει εντατικά συστήματα εκτροφής με σκοπό την εξασφάλιση της επισιτιστικής ασφάλειας και οδηγεί σε αύξηση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. Πράγματι, η επίδραση της ζωικής παραγωγής στην παγκόσμια κλιματική αλλαγή αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα σύγχρονα περιβαλλοντικά προβλήματα αφού υπολογίζεται ότι συμβάλει στο 14,5% των συνολικών ανθρωπογενών εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, όπως το μεθάνιο (CH4), το διοξείδιο του άνθρακα (CO2) και το υποξείδιο του αζώτου (N2O). Σκοπός της παρούσας πτυχιακής μελέτης είναι 1) να αναπτυχθούν λεπτομερώς οι κύριες πηγές προέλευσης των εν λόγω αερίων του θερμοκηπίου και 2) να συνοψιστούν οι κατάλληλες στρατηγικές για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου από τον κτηνοτροφικό τομέα. Εν κατακλείδι, η συνδυαστική εφαρμογή στρατηγικών μετριασμού, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες της κάθε παραγωγικής εκμετάλλευσης, δύναται να οδηγήσει σε μείωση των επιβλαβών αερίων. | Description: | The global population is expected to reach about 9.8 billion in 2050 and overall food demand is on course to increase. Consequently, the livestock sector implements intensive farming systems in order to achieve food security and has an important role in global greenhouse gas emissions. Indeed, the livestock sector is responsible for about 14.5% of total anthropogenic greenhouse gas emissions, such as methane (CH4), carbon dioxide (CO2) and nitrous oxide (N2O). The objectives of this manuscript are to 1) discuss the main greenhouse gas emissions sources from the livestock sector and 2) summarize the best mitigation strategies. In conclusion, the combined application of mitigation strategies could increase the effectiveness. However, the particularities of livestock production systems must be taken into account to lead to a reduction of greenhouse gas emissions. | URI: | https://hdl.handle.net/20.500.14279/29135 | Rights: | Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International | Type: | Bachelors Thesis | Affiliation: | Cyprus University of Technology |
Εμφανίζεται στις συλλογές: | Πτυχιακές Εργασίες/ Bachelor's Degree Theses |
Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο:
Αρχείο | Περιγραφή | Μέγεθος | Μορφότυπος | |
---|---|---|---|---|
ΠΕΡΙΛΗΨΗ_ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ ΣΕΡΓΙΑ.pdf | ΠΕΡΙΛΗΨΗ | 158.21 kB | Adobe PDF | Δείτε/ Ανοίξτε |
CORE Recommender
Page view(s)
97
Last Week
2
2
Last month
6
6
checked on 22 Νοε 2024
Download(s) 50
96
checked on 22 Νοε 2024
Google ScholarTM
Check
Αυτό το τεκμήριο προστατεύεται από άδεια Άδεια Creative Commons