Please use this identifier to cite or link to this item: https://hdl.handle.net/20.500.14279/15711
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorΔρούζα, Χρυσούλλα-
dc.contributor.authorΚώστα, Δημήτρης-
dc.date.accessioned2020-02-03T12:55:27Z-
dc.date.available2020-02-03T12:55:27Z-
dc.date.issued2019-12-
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.14279/15711-
dc.descriptionIn the present study are mentioned historical events of Cyprus and other Mediterranean countries. It also mentions the vine varieties of Cyprus that are winemaking to date so native as well as foreign varieties endured in time with a pattern of Cypriot wine streets on a map. Then the reaction of both alcoholic and malolactic fermentation in wine is explained. Then there is a reference to how white and red vinification is made, giving details of the ingredients of wine with an emphasis on phenolic and volatile ingredients, with references to the effect of wine on health. In addition, the methods of characterization and separation of wine with labeling on their historical background, their authorities and instruments including, such as HPLC, Gas Chromatography (GC-MS, GC-FID) and AAS (AES, ICP-MS) are given. Finally, there is a differentiation based on phenolic components, volatiles and chemical content, in different countries such as Brazil, China, Italy and South Africa.en_US
dc.description.abstractΣτην παρούσα μελέτη αναφέρονται ιστορικά γεγονότα της Κύπρου για το κρασί και άλλων μεσογειακών χωρών. Επίσης, αναφέρονται οι ποικιλίες αμπέλου της Κύπρου που είναι οινοποιήσιμες μέχρι και σήμερα τόσο γηγενείς όσο και ξένες, που άντεξαν στο χρόνο με υπόδειγμα δρόμων του κρασιού της Κύπρου σε χάρτη. Στη συνέχεια, εξηγείται η αντίδραση τόσο της αλκοολικής όσο και της μηλογαλακτικής ζύμωσης στο κρασί. Έπειτα, δίνεται αναφορά πως γίνεται η λευκή και ερυθρή οινοποίηση, και έτσι δίνονται λεπτομερώς τα συστατικά του οίνου με έμφαση στα φαινολικά και πτητικά συστατικά, με αναφορές της επίδρασης του κρασιού στην υγεία. Επιπλέον, δίνονται οι μέθοδοι χαρακτηρισμού και διαχωρισμού του κρασιού με έμφαση στο ιστορικό υπόβαθρο ανακάλυψης τους, την αρχή τους και τα όργανα που περιλαμβάνουν όπως HPLC, Gas Chromatography (GC-MS, GC-FID) και AAS(AES,ICP-MS). Τέλος, γίνεται μια διαφοροποίηση με βάση τα συστατικά των φαινολών, των πτητικών και της περιεκτικότητας σε χημικά στοιχεία, σε διάφορες χώρες όπως Βραζιλία, Κίνα, Ιταλία και Νότιος Αφρική.en_US
dc.formatpdfen_US
dc.language.isoelen_US
dc.publisherΤμήμα Γεωπονικών Επιστήμων, Βιοτεχνολογίας και Επιστήμης Τροφίμων, Σχολή Γεωτεχνικών Επιστήμων και Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρουen_US
dc.rightsΑπαγορεύεται η δημοσίευση ή αναπαραγωγή, ηλεκτρονική ή άλλη χωρίς τη γραπτή συγκατάθεση του δημιουργού και κάτοχου των πνευματικών δικαιωμάτων.en_US
dc.subjectκρασίen_US
dc.subjectταξινόμησηen_US
dc.subjectαυθεντικότηταen_US
dc.subjectφαινολικάen_US
dc.subjectπτητικάen_US
dc.subject.otherwineen_US
dc.subject.otherclassificationen_US
dc.subject.otherauthenticityen_US
dc.subject.otherphenolsen_US
dc.subject.othervolatilesen_US
dc.titleΧαρακτηρισμός των κρασιών και δείκτες του γεωγραφικού και βοτανικού διαχωρισμού τουςen_US
dc.typeBachelors Thesisen_US
dc.affiliationCyprus University of Technologyen_US
dc.relation.deptDepartment of Agricultural Sciences, Biotechnology and Food Scienceen_US
dc.description.statusCompleteden_US
cut.common.academicyear2019-2020en_US
dc.relation.facultyFaculty of Geotechnical Science and Environmental Managementen_US
item.fulltextWith Fulltext-
item.grantfulltextopen-
item.languageiso639-1el-
item.cerifentitytypePublications-
item.openairetypebachelorThesis-
item.openairecristypehttp://purl.org/coar/resource_type/c_46ec-
crisitem.author.deptDepartment of Agricultural Sciences, Biotechnology and Food Science-
crisitem.author.facultyFaculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management-
crisitem.author.orcid0000-0002-2630-4323-
crisitem.author.parentorgFaculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management-
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες/ Bachelor's Degree Theses
CORE Recommender
Show simple item record

Page view(s)

159
Last Week
2
Last month
5
checked on Jun 8, 2024

Download(s) 50

135
checked on Jun 8, 2024

Google ScholarTM

Check


Items in KTISIS are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.