Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο:
https://hdl.handle.net/20.500.14279/15711
Τίτλος: | Χαρακτηρισμός των κρασιών και δείκτες του γεωγραφικού και βοτανικού διαχωρισμού τους | Συγγραφείς: | Κώστα, Δημήτρης | Λέξεις-κλειδιά: | κρασί;ταξινόμηση;αυθεντικότητα;φαινολικά;πτητικά | Advisor: | Δρούζα, Χρυσούλλα | Ημερομηνία Έκδοσης: | Δεκ-2019 | Department: | Department of Agricultural Sciences, Biotechnology and Food Science | Faculty: | Faculty of Geotechnical Science and Environmental Management | Περίληψη: | Στην παρούσα μελέτη αναφέρονται ιστορικά γεγονότα της Κύπρου για το κρασί και άλλων μεσογειακών χωρών. Επίσης, αναφέρονται οι ποικιλίες αμπέλου της Κύπρου που είναι οινοποιήσιμες μέχρι και σήμερα τόσο γηγενείς όσο και ξένες, που άντεξαν στο χρόνο με υπόδειγμα δρόμων του κρασιού της Κύπρου σε χάρτη. Στη συνέχεια, εξηγείται η αντίδραση τόσο της αλκοολικής όσο και της μηλογαλακτικής ζύμωσης στο κρασί. Έπειτα, δίνεται αναφορά πως γίνεται η λευκή και ερυθρή οινοποίηση, και έτσι δίνονται λεπτομερώς τα συστατικά του οίνου με έμφαση στα φαινολικά και πτητικά συστατικά, με αναφορές της επίδρασης του κρασιού στην υγεία. Επιπλέον, δίνονται οι μέθοδοι χαρακτηρισμού και διαχωρισμού του κρασιού με έμφαση στο ιστορικό υπόβαθρο ανακάλυψης τους, την αρχή τους και τα όργανα που περιλαμβάνουν όπως HPLC, Gas Chromatography (GC-MS, GC-FID) και AAS(AES,ICP-MS). Τέλος, γίνεται μια διαφοροποίηση με βάση τα συστατικά των φαινολών, των πτητικών και της περιεκτικότητας σε χημικά στοιχεία, σε διάφορες χώρες όπως Βραζιλία, Κίνα, Ιταλία και Νότιος Αφρική. | Description: | In the present study are mentioned historical events of Cyprus and other Mediterranean countries. It also mentions the vine varieties of Cyprus that are winemaking to date so native as well as foreign varieties endured in time with a pattern of Cypriot wine streets on a map. Then the reaction of both alcoholic and malolactic fermentation in wine is explained. Then there is a reference to how white and red vinification is made, giving details of the ingredients of wine with an emphasis on phenolic and volatile ingredients, with references to the effect of wine on health. In addition, the methods of characterization and separation of wine with labeling on their historical background, their authorities and instruments including, such as HPLC, Gas Chromatography (GC-MS, GC-FID) and AAS (AES, ICP-MS) are given. Finally, there is a differentiation based on phenolic components, volatiles and chemical content, in different countries such as Brazil, China, Italy and South Africa. | URI: | https://hdl.handle.net/20.500.14279/15711 | Rights: | Απαγορεύεται η δημοσίευση ή αναπαραγωγή, ηλεκτρονική ή άλλη χωρίς τη γραπτή συγκατάθεση του δημιουργού και κάτοχου των πνευματικών δικαιωμάτων. | Type: | Bachelors Thesis | Affiliation: | Cyprus University of Technology |
Εμφανίζεται στις συλλογές: | Πτυχιακές Εργασίες/ Bachelor's Degree Theses |
Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο:
Αρχείο | Περιγραφή | Μέγεθος | Μορφότυπος | |
---|---|---|---|---|
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΚΡΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΙΚΤΩΝ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟΥ ΚΑΙ ΒΟΤΑΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥΣ.pdf | Abstract | 119.3 kB | Adobe PDF | Δείτε/ Ανοίξτε |
CORE Recommender
Page view(s) 50
168
Last Week
0
0
Last month
5
5
checked on 6 Οκτ 2024
Download(s) 50
147
checked on 6 Οκτ 2024
Google ScholarTM
Check
Όλα τα τεκμήρια του δικτυακού τόπου προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα