Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: https://hdl.handle.net/20.500.14279/15544
Τίτλος: Εκτίμηση σεισμικής επικινδυνότητας κατασκευών στην Κύπρο
Συγγραφείς: Λοΐζου, Παναγιώτης 
Λέξεις-κλειδιά: OpenQuake;σεισμοί
Advisor: Κυριακίδη, Νικόλα
Ημερομηνία Έκδοσης: 2019
Department: Department of Civil Engineering and Geomatics
Faculty: Faculty of Engineering and Technology
Περίληψη: Οι σεισμοί αποτελούν ένα συνηθισμένο φαινόμενο για την Κύπρο. Το φαινόμενο των σεισμών δραστηριοποιείται από την αρχαιότητα με καταστρεπτικές συνέπειες τις περισσότερες φορές για τους ανθρώπους της επηρεαζόμενης περιοχής. Για την εκτίμηση του σεισμικού κινδύνου σε εθνικό επίπεδο, πραγματοποιήθηκε αρχικά πιθανολογικός σεισμικός κίνδυνος και ανάλυση επικινδυνότητας των κατασκευών στην Κύπρο με τη χρήση του λογισμικού OpenQuake. Επιπλέον αναφέρονται τα χαρακτηριστικά των σεισμών, η σεισμικότητα της Κύπρου, το μέγεθος και η ένταση των σεισμών. Αναλύεται η σεισμική επικινδυνότητα, η τρωτότητα και ο σεισμικός κίνδυνος. Το αποτέλεσμα του κινδύνου από την άποψη της χρηματικής ζημίας παρέχεται σε συγκεντρωτικό επίπεδο για το νησί και τις τέσσερις μεγάλες πόλεις χωρικά κατανεμημένο με χάρτες με πλέγμα. Επιπλέον, πραγματοποιήθηκε ανάλυση κινδύνου δύο σεισμικών σεναρίων με 10% και 2% πιθανότητα εμφάνισης. Η χρηματική και ανθρώπινη απώλεια (απώλειες, τραυματισμοί, εκτοπισμένος πληθυσμός) εκτιμήθηκε καθώς και η κατανομή βλαβών μεταξύ των κύριων δομικών τυπολογιών. Αναφέρεται η σημασία της μελλοντικής κοινωνικής ευπάθειας και της ολοκληρωμένης ανάλυσης κινδύνων. Γνωρίζοντας τις συνέπειες που μπορεί να επιφέρει ένας σεισμός μπορούν να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα με σκοπό τη μείωσή τους. Η κατάλληλη μελέτη των κατασκευών και η λήψη μέτρων επιφέρουν μείωση των ζημιών στις κατασκευές και των ανθρώπινων απωλειών.
URI: https://hdl.handle.net/20.500.14279/15544
Rights: Απαγορεύεται η δημοσίευση ή αναπαραγωγή, ηλεκτρονική ή άλλη χωρίς τη γραπτή συγκατάθεση του δημιουργού και κάτοχου των πνευματικών δικαιωμάτων.
Type: Bachelors Thesis
Affiliation: Cyprus University of Technology 
Εμφανίζεται στις συλλογές:Πτυχιακές Εργασίες/ Bachelor's Degree Theses

Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΜέγεθοςΜορφότυπος
ΠΕΡΙΛΗΨΗ Παναγιώτης Λοΐζου.pdfAbstract297.08 kBAdobe PDFΔείτε/ Ανοίξτε
CORE Recommender
Δείξε την πλήρη περιγραφή του τεκμηρίου

Page view(s) 50

168
Last Week
0
Last month
6
checked on 19 Μαϊ 2024

Download(s) 50

112
checked on 19 Μαϊ 2024

Google ScholarTM

Check


Όλα τα τεκμήρια του δικτυακού τόπου προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα