Please use this identifier to cite or link to this item: https://hdl.handle.net/20.500.14279/15541
Title: Χρήση TRM για ενεργειακή και σεισμική αναβάθμιση υφιστάμενων κτιρίων
Authors: Δημητρίου, Ραφαέλλας 
Keywords: Κλωστοϋφαντουργικό ενισχυμένο κονίαμα ( TRM);Ενεργειακή αναβάθμιση;Σεισμική αναβάθμιση;Διαδικασία εφαρμογής TRΜ;Συνδυαστικό σύστημα αναβάθμισης
Advisor: Κυριακίδης, Νικόλας
Issue Date: Apr-2019
Department: Department of Civil Engineering and Geomatics
Faculty: Faculty of Engineering and Technology
Abstract: Στην παρούσα μελέτη παρουσιάζεται ο ορισμός του TRM και οι μηχανικές του ιδιότητες. Το TRM είναι ένα σύνθετο υλικό αφού αποτελείτε από κονίαμα το οποίο ενισχύεται με υφασμάτινες ίνες υψηλής αντοχής άνθρακα, βασάλτη, ή γυαλιού. Παρουσιάζεται πειραματική διαδικασία για καλύτερη κατανόηση της μηχανικής συμπεριφοράς του. Στη συνέχεια της μελέτης παρουσιάζεται η αναγκαιότητα της ενεργειακής απόδοσης στα κτίρια καθώς και τρόπους βελτίωσης της με την χρήση του TRM σε συνδυασμό με την πολυστερίνη στο εσωτερικό της τοιχοποιίας τους. Ακολούθως εμπεριέχεται η σεισμική δραστηριότητα και οι καταστροφικές συνέπειες της και παρουσιάζεται πειραματική διαδικασία που αφορά την σεισμική ενίσχυση τοιχοποιίας κτιρίων με TRM. Έπειτα ακολουθεί η παρουσίαση ενός πειράματος που αφορά δύο τρόπους εφαρμογής του TRM, στην οποία γίνετε σύγκριση ανάμεσα τους μέσω των πειραματικών αποτελεσμάτων. Στο τέλος εμπεριέχεται μία πρόταση για ένα καινοτόμο συνδυαστικό σύστημα, το οποίο θα απαρτίζεται από το TRM και ένα μονωτικό υλικό, που θα παρέχει ταυτόχρονα ενεργειακή και σεισμική αναβάθμιση. Συμπεράσματα που εξήχθησαν από την παρούσα μελέτη συνοψίζονται στο τέλος της.
URI: https://hdl.handle.net/20.500.14279/15541
Rights: Απαγορεύεται η δημοσίευση ή αναπαραγωγή, ηλεκτρονική ή άλλη χωρίς τη γραπτή συγκατάθεση του δημιουργού και κάτοχου των πνευματικών δικαιωμάτων.
Type: Bachelors Thesis
Affiliation: Cyprus University of Technology 
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες/ Bachelor's Degree Theses

Files in This Item:
File Description SizeFormat
ΠΕΡΙΛΗΨΗ Ραφαέλλα Δημητρίου.pdfAbstract171.78 kBAdobe PDFView/Open
CORE Recommender
Show full item record

Page view(s)

134
Last Week
1
Last month
3
checked on Apr 27, 2024

Download(s) 50

77
checked on Apr 27, 2024

Google ScholarTM

Check


Items in KTISIS are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.