Please use this identifier to cite or link to this item: https://hdl.handle.net/20.500.14279/15540
Title: Αποτύπωση και απόδοση τουριστικού χάρτη κέντρου περιβαλλοντικής εκπαίδευσης Ακρωτηρίου
Authors: Φιλίππου, Άγγελος 
Keywords: Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ακρωτηρίου;βοτανικός κήπος;τουριστικός χάρτης;συστήματα δορυφορικού εντοπισμού θέσης;ΓΣΠ;GPS
Advisor: Χατζημιτσής, Διόφαντος
Issue Date: May-2019
Department: Department of Civil Engineering and Geomatics
Faculty: Faculty of Engineering and Technology
Abstract: Το αντικείμενο της πτυχιακής εργασίας αφορούσε την τοπογραφική αποτύπωση, με συστήματα δορυφορικού εντοπισμού θέσης (GNSS) αλλά και τη δυσδιάστατη απόδοση σε αναλογικό χάρτη, σε περιβάλλον Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών, του βοτανικού κήπου και της ευρύτερης περιοχής του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στη περιοχή Ακρωτηρίου της Λεμεσού, Κύπρος. Για την υλοποίηση της εργασίας χρησιμοποιήθηκε δορυφορικός εντοπισμός μέσω της τεχνικής σχετικού κινηματικού εντοπισμού σε πραγματικό χρόνο (RTK – Real Time Kinematic). Πιο συγκεκριμένα χρησιμοποιήθηκε ο γεωδαιτικός δέκτης μοντέλου Leica® Viva GS 15. Επιπρόσθετα για την επεξεργασία και απόδοση του τελικού αποτελέσματος του χάρτη, χρησιμοποιήθηκαν δύο λογισμικά προγράμματα. Το σχεδιαστικό λογισμικό AutoCad έκδοσης 2017 της εταιρείας Autodesk αλλά και το ΓΣΠ ArcMap / ArcGIS Desktop έκδοσης 10.2.2 της εταιρείας ESRI. Σκοπός της πτυχιακής εργασίας ήταν η παραγωγή ενός τουριστικού χάρτη του Κέντρου, ο οποίος θα περιελάβανε τα σπάνια βοτανικά φυτά που το κοσμούν αλλά συνάμα και τις γεωγραφικές πληροφορίες της περιοχής. Με αυτό το τρόπο θα μπορεί ο εκάστοτε επισκέπτης να περιηγηθεί με περισσότερη ευκολία στην ιδιαίτερα σπάνια αυτή περιοχή που αναδεικνύει τη περιβαλλοντική και πολιτιστική αξία και μοναδικότητα της χερσονήσου του Ακρωτηρίου.
URI: https://hdl.handle.net/20.500.14279/15540
Rights: Απαγορεύεται η δημοσίευση ή αναπαραγωγή, ηλεκτρονική ή άλλη χωρίς τη γραπτή συγκατάθεση του δημιουργού και κάτοχου των πνευματικών δικαιωμάτων.
Type: Bachelors Thesis
Affiliation: Cyprus University of Technology 
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες/ Bachelor's Degree Theses

Files in This Item:
File Description SizeFormat
ΠΕΡΙΛΗΨΗ angelos_philippou.pdfAbstract302.49 kBAdobe PDFView/Open
CORE Recommender
Show full item record

Page view(s) 50

141
Last Week
1
Last month
4
checked on May 2, 2024

Download(s) 50

48
checked on May 2, 2024

Google ScholarTM

Check


Items in KTISIS are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.