Please use this identifier to cite or link to this item: https://hdl.handle.net/20.500.14279/15532
Title: Τεκμηρίωση και Σύνδεση του Νέου Κυπριακού Δικτύου Παλιρροιογραφικών Σταθμών με το Κατακόρυφο Πλαίσιο Αναφοράς LVD93
Authors: Νικολάου, Χριστάκης 
Keywords: Κατακόρυφο Datum;Παλιρροιακά Επίπεδα;Παλιρροιογράφοι;Κύπρος;LVD93
Advisor: Δανέζης, Χρίστος
Issue Date: May-2019
Department: Department of Civil Engineering and Geomatics
Faculty: Faculty of Engineering and Technology
Abstract: Ο προσδιορισμός της επιφάνειας αναφοράς των υψομέτρων αποτελεί σημαντικό παράγοντα στο κομμάτι εκτέλεσης υδρογραφικών μελετών ούτως ώστε να είναι δυνατή η ένταξη των μετρήσεων σε ενιαίο κατακόρυφο σύστημα αναφοράς. Λαμβάνοντας υπόψη ότι τα παλιρροιακά επίπεδα στον Κυπριακό χώρο δεν έχουν προσδιορισθεί, το Τμήμα Κτηματολογίου και Χωρομετρίας σε συνεργασία με το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου εγκατέστησαν ένα δίκτυο σύγχρονων παλιρροιογράφων με τέτοιο τρόπο ώστε να καλύπτεται η παράκτια ζώνης των ελεύθερων περιοχών της Κύπρου. Ο στόχος της παρούσας εργασίας είναι η τεκμηρίωση των Παλιρροιογραφικών σταθμών του Κυπριακού Δικτύου με σύγχρονες μεθόδους καθώς και η σύνδεση τους με το υφιστάμενο κατακόρυφο πλαίσιο αναφοράς LVD93. Για τους σκοπούς αυτούς ιδρύθηκαν υψομετρικές αφετηρίες (reperes), με βάση τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές, στις περιοχές όπου είναι εγκατεστημένοι οι παλιρροιογράφοι και πραγματοποιήθηκε η σύνδεση τους με το υφιστάμενο χωροσταθμικό δίκτυο μέσω της μεθόδου της γεωμετρικής χωροστάθμησης. Το προϊόν της εργασίας αποτελεί τη βάση για την ενοποίηση του δικτύου και την αποτελεσματική διαχείριση και επεξεργασία των μετρήσεων της στιγμιαίας στάθμης της θάλασσας (ΣΣΘ).
URI: https://hdl.handle.net/20.500.14279/15532
Rights: Απαγορεύεται η δημοσίευση ή αναπαραγωγή, ηλεκτρονική ή άλλη χωρίς τη γραπτή συγκατάθεση του δημιουργού και κάτοχου των πνευματικών δικαιωμάτων.
Type: Bachelors Thesis
Affiliation: Cyprus University of Technology 
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες/ Bachelor's Degree Theses

Files in This Item:
File Description SizeFormat
Νικολάου Χριστάκης.pdfFull Text2.42 MBAdobe PDFView/Open
CORE Recommender
Show full item record

Page view(s) 20

152
Last Week
0
Last month
5
checked on Jul 25, 2024

Download(s) 20

796
checked on Jul 25, 2024

Google ScholarTM

Check


Items in KTISIS are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.