Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: https://hdl.handle.net/20.500.14279/15519
Τίτλος: Εκτίμηση της διάβρωσης ακτής στην παράκτια ζώνη της ορόκλινης
Συγγραφείς: Ζαχαρίου, Ραφαέλα 
Λέξεις-κλειδιά: ακτογραμμή;διάβρωση;κλιματική αλλαγή;ισοζύγιο ιζημάτων;ανθρώπινες δραστηριότητες
Advisor: Μιχαηλίδης, Κωνσταντίνος
Ημερομηνία Έκδοσης: Μαΐ-2019
Department: Department of Civil Engineering and Geomatics
Faculty: Faculty of Engineering and Technology
Περίληψη: Στην σύγχρονη εποχή, παρατηρούνται στις παράκτιες περιοχές να ασκούνται αυξανόμενες πιέσεις, ιδίως στους φυσικούς οικότοπους, στους φυσικούς πόρους καθώς και μέσω της αυξανόμενης ζήτησης λόγω του κατασκευαστικού τομέα. Επίσης, η ανάπτυξη σε περιοχή των παράκτιων περιοχών έχει άμεσες συνέπειες στην παραγωγικότητα και έχει ως αποτέλεσμα στην μειωση της βιοποικιλότητας στα οικοσυστήματα. Επιπλέον, η κλιματική αλλαγή λόγω του φαινομένου του θερμοκηπίου επιφέρει αλλαγές στο παράκτιο περιβάλλον με επιπτώσεις όπως είναι οι ξηρασίες , πλημμύρες, διάβρωση των ακτών, θερμοκρασία των υδατορρευμάτων και αλατότητα σε συνδυασμό με την ανύψωση της στάθμης της θάλασσας. Επίσης ,η κλιματική αλλαγή επηρεάζει την λειτουργία των παράκτιων τεχνικών έργων τα όποια χρήζουν πλέον αναβάθμιση ώστε να μειώσουν το πρόβλημα αυτών της διάβρωσης της ακτογραμμής. Η μοντελοποίηση της ακτογραμμής, διερευνά τα ζητήματα της όπως η ισορροπία της ακτογραμμής, εκτιμάται η διάβρωση ή η πρόσχωση των ακτών, το ισοζύγιο ιζημάτων κλπ. Η ζήτηση και η προσφορά των ιζημάτων διαμορφώνει την παράκτια εξέλιξη σε ιζηματογενή περιβάλλοντα. Η ζήτηση των ιζημάτων της ακτής προσδιορίζεται από το ποσοστό της σχετικής ανόδου της στάθμης της θάλασσας και από τη μορφολογία της παράκτιας ζώνης. Τέλος, με την παρούσα εργασία διερευνάται η εκτίμηση της διάβρωσης της ακτογραμμής της Ορόκλινης με τα κατάλληλα μοντέλα προσδιορισμού της στερεομεταφοράς όταν θα γίνουν ανθρώπινες παρεμβάσεις δηλαδή κυρίως με την κατασκευή των παράκτιων τεχνικών έργων.
URI: https://hdl.handle.net/20.500.14279/15519
Rights: Απαγορεύεται η δημοσίευση ή αναπαραγωγή, ηλεκτρονική ή άλλη χωρίς τη γραπτή συγκατάθεση του δημιουργού και κάτοχου των πνευματικών δικαιωμάτων.
Type: Bachelors Thesis
Affiliation: Cyprus University of Technology 
Εμφανίζεται στις συλλογές:Πτυχιακές Εργασίες/ Bachelor's Degree Theses

Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΜέγεθοςΜορφότυπος
Ραφαέλα Ζαχαρίου.pdfAbstract2.93 MBAdobe PDFΔείτε/ Ανοίξτε
CORE Recommender
Δείξε την πλήρη περιγραφή του τεκμηρίου

Page view(s) 50

220
Last Week
1
Last month
4
checked on 19 Μαϊ 2024

Download(s) 50

613
checked on 19 Μαϊ 2024

Google ScholarTM

Check


Όλα τα τεκμήρια του δικτυακού τόπου προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα