Please use this identifier to cite or link to this item: https://hdl.handle.net/20.500.14279/15368
Title: Απόκριση δομημάτων σκυροδέματος και τοιχοπληρώσεων σε δυναμικά φορτία
Authors: Χειμωνίδης, Ανδρέας 
Keywords: εκρήξεις;κρούσεις;προοδευτική κατάρρευση;εμφατνούμενη τοιχοποιία;διαχωριστικά σκυροδέματος;τυχηματικές φορτίσεις;δυναμικές φορτίσεις
Advisor: Κυριακίδης, Νικόλας
Issue Date: Dec-2018
Department: Department of Civil Engineering and Geomatics
Faculty: Faculty of Engineering and Technology
Abstract: Τυχηματικές/δυναμικές φορτίσεις όπως οι εκρήξεις ή οι συγκρούσεις οχημάτων σε κατασκευές, ενώ παρουσιάζουν μικρή πιθανότητα εμφάνισης, οι συνέπειες τους μπορεί να είναι τέτοιες ώστε να οδηγήσουν σε κατάρρευση. Στα πλαίσια της παρούσας διατριβής διερευνήθηκε βιβλιογραφικά η συμπεριφορά εντός και εκτός επιπέδου των κατασκευών, της εμφατνούμενης τοιχοποιίας και των διαχωριστικών σκυροδέματος. Αρχικά έγινε χρονολογική ανασκόπηση των γεγονότων που αφύπνισαν την κοινωνία και την ώθησαν στο σχεδιασμό κατασκευών που να αντιστέκονται σε δράσεις έκρηξης και κρούσης. Ακολούθως, γίνεται αναφορά στις φορτίσεις από έκρηξη και σύγκριση τους με τις φορτίσεις από σεισμό, αναδεικνύοντας τις ομοιότητες αλλά και διαφορές τους. Επίσης, έγινε εκτεταμένη μελέτη στο φαινόμενο της έκρηξης και της επίδρασης του σε δομικά και μη δομικά στοιχεία των κατασκευών. Πέραν των εκρήξεων διερευνήθηκαν και οι συγκρούσεις που είναι ένα πολύ συνήθεις φαινόμενο τόσο σε κτίρια όσο και σε διαχωριστικά σκυροδέματος στην καθημερινότητά μας. Τέλος, έγιναν εισηγήσεις σχετικά με την αντιμετώπιση των παραπάνω φαινομένων αφού η ιδιαιτερότητα τους μπορεί να προκαλέσει καταστροφικές ζημιές γι αυτό και είναι πολύ σημαντική η μελέτη τους σε ζωτικής σημασίας κατασκευές.
URI: https://hdl.handle.net/20.500.14279/15368
Rights: Απαγορεύεται η δημοσίευση ή αναπαραγωγή, ηλεκτρονική ή άλλη χωρίς τη γραπτή συγκατάθεση του δημιουργού και κάτοχου των πνευματικών δικαιωμάτων.
Type: MSc Thesis
Affiliation: Cyprus University of Technology 
Appears in Collections:Μεταπτυχιακές Εργασίες/ Master's thesis

Files in This Item:
File Description SizeFormat
ΠΕΡΙΛΗΨΗ_ΧΕΙΜΩΝΙΔΗΣ_ΑΝΔΡΕΑΣ_.pdfAbstract205.67 kBAdobe PDFView/Open
CORE Recommender
Show full item record

Page view(s)

125
Last Week
1
Last month
3
checked on Apr 27, 2024

Download(s) 50

43
checked on Apr 27, 2024

Google ScholarTM

Check


Items in KTISIS are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.