Please use this identifier to cite or link to this item:
https://hdl.handle.net/20.500.14279/14943
Title: | Παράγοντες που επηρεάζουν τη ζύμωση και την παλαίωση του οίνου | Authors: | Σπετσιώτης, Στάθης | Keywords: | φαινολικά συστατικά;ταννίνες;παλαίωση;χρώμα;γεύση-άρωμα | Advisor: | Δρούζα, Χρυσούλα | Issue Date: | May-2019 | Department: | Department of Agricultural Sciences, Biotechnology and Food Science | Faculty: | Faculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management | Abstract: | Η παρούσα πτυχιακή εργασία αποσκοπεί στην ανάλυση των παραγόντων οι οποίοι επηρεάζουν τη ζύμωση και την παλαίωση του οίνου. Σε αυτή αναφέρονται η ιστορία του οίνου γενικά και στη συνέχεια ειδικά για την Κύπρο. Περιγράφονται τα στάδια για την παραγωγή τόσο λευκών όσο και ερυθρών οίνων, η βιοχημεία της ζύμωσης, τα συστατικά τα οποία εμπεριέχονται στον οίνο και οι ευεργετικές τους ιδιότητες για την υγεία του ανθρώπου όπως και το γαλλικό παράδοξο. Το κυρίως μέρος της αφορά εξολοκλήρου την παλαίωση του οίνου. Σε αυτό γίνεται μελέτη αρχικά της διεργασίας παλαίωσης και διερευνώνται οι χημικές και φυσικές μεταβολές οι οποίες συμβαίνουν στον οίνο και παρουσιάζονται μέσα από το πρίσμα των χημικών αντιδράσεων. Γίνεται ανάλυση διαφορετικών μεθόδων, παλαιών και καινοτόμων, με τις οποίες μπορεί να επιτευχθεί. Επιπρόσθετα, γίνεται παρουσίαση της οργανοληπτικής εξέτασης στους οίνους μέσα από την οποία πηγάζουν χρήσιμα συμπεράσματα για την ποιότητά του. Τέλος καταγράφονται οι παράγοντες που απαιτούνται ούτως ώστε ο οίνος να μπορεί να οδηγηθεί στη διαδικασία της παλαίωσης. | Description: | The present study aims at analyzing the factors which affect the fermentation and aging of the wine. Refers to the history of wine in general and then specifically about Cyprus. The stages for the production of both white and red wines, the biochemistry of the fermentation, the ingredients contained in wine and their beneficial properties for human health, as well as the French paradox, are being described. The main part of it concerns entirely the aging of the wine. In this, firstly is being study the aging process and investigate the chemical and physical changes that occur in wine and are presented through the perspective of chemical reactions. Secondly, an analysis is made of different methods, old and innovative, with those it can be achieved. In addition, a testing on wine is presented, throughout it useful conclusions can be drawn for its quality. Finally, the coefficients required to ensure that the wine can lead to the aging process. | URI: | https://hdl.handle.net/20.500.14279/14943 | Rights: | Απαγορεύεται η δημοσίευση ή αναπαραγωγή, ηλεκτρονική ή άλλη χωρίς τη γραπτή συγκατάθεση του δημιουργού και κάτοχου των πνευματικών δικαιωμάτων. | Type: | Bachelors Thesis | Affiliation: | Cyprus University of Technology |
Appears in Collections: | Πτυχιακές Εργασίες/ Bachelor's Degree Theses |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΣΠΕΤΣΙΩΤΗΣ ΣΤΑΘΗΣ.pdf | 176.2 kB | Adobe PDF | View/Open |
CORE Recommender
Page view(s) 20
222
Last Week
3
3
Last month
0
0
checked on Nov 21, 2024
Download(s) 20
207
checked on Nov 21, 2024
Google ScholarTM
Check
Items in KTISIS are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.