Please use this identifier to cite or link to this item: https://hdl.handle.net/20.500.14279/13273
Title: Τα Λιμάνια, ο Τρόπος Διακυβέρνησης και Ιδιοκτησίας τους και η Συνεισφορά τους Προς την Κρατική Οικονομία
Authors: Φωκά, Θεόδωρος 
Keywords: Λιμάνι;Τερματικό;Αποδοτικότητα Λιμανιών;Αποτελεσματικότητα Λιμανιών;Διακυβέρνηση Λιμένων;TEU;Bulk;Διεθνές Εμπόριο;Οικονομίες Κλίμακας;Ιδιωτικοποίηση;Οικονομία;Κερδοφορία;ΑΕΠ/GDP
Advisor: Παναγίδης, Φώτης
Issue Date: Dec-2018
Department: Department of Commerce, Finance and Shipping
Faculty: Faculty of Management and Economics
Abstract: Η ναυτιλία ήταν από αρχαιοτάτων χρόνων και παραμένει μέχρι και σήμερα η κινητήριος δύναμη του παγκόσμιου εμπορίου. Εάν κανείς αναλογιστεί ότι το 80% του παγκόσμιου εμπορίου διακινείται μέσο θαλάσσης, τότε αυτό μας δείχνει τη βαρύτητα της ναυτιλίας και τον λιμανιών στη διεθνή οικονομία και το παγκόσμιο εμπόριο. Σκοπός της πιο κάτω μελέτης είναι να αναλύσει τις γενιές και τα διάφορα είδη λιμανιών που υπάρχουν ανά τον κόσμο, τον τρόπο διακυβέρνησης τους, το ιδιοκτησιακό καθεστώς καθώς επίσης και το φάσμα των υπηρεσιών που προσφέρονται από τα διάφορα λιμάνια, καθώς επίσης και το πώς αυτό βοηθάει στην διεκπεραίωση και την βελτιστοποίηση των εμπορικών συναλλαγών. Έχει γίνει επίσης προσπάθεια να αναπτυχθεί ο ρόλος και η συνεισφορά που έχουν τα λιμάνια προς τα κράτη στα οποία εδρεύουν, αλλά και πώς αυτό συμβάλλει θετικά στην κρατική και τοπική ανάπτυξη και ευημερία του κράτους, και κατ’ επέκταση στους πολίτες αυτών. Θα παρατεθούν επίσης εκτενείς στοιχεία για το πώς η ιδιωτικοποίηση των λιμανιών έχει θετική επίδραση ή όχι στους δείκτες αποδοτικότητας και αποτελεσματικότητας των λιμανιών.
URI: https://hdl.handle.net/20.500.14279/13273
Rights: Απαγορεύεται η δημοσίευση ή αναπαραγωγή, ηλεκτρονική ή άλλη χωρίς τη γραπτή συγκατάθεση του δημιουργού και κάτοχου των πνευματικών δικαιωμάτων.
Type: MSc Thesis
Affiliation: Cyprus University of Technology 
Appears in Collections:Μεταπτυχιακές Εργασίες/ Master's thesis

Files in This Item:
File Description SizeFormat
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΛΩΡΟΥ_Abstract.pdfAbstract268.95 kBAdobe PDFView/Open
CORE Recommender
Show full item record

Page view(s)

318
Last Week
0
Last month
3
checked on Jun 26, 2024

Download(s)

138
checked on Jun 26, 2024

Google ScholarTM

Check


Items in KTISIS are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.