Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: https://hdl.handle.net/20.500.14279/12264
Τίτλος: Κυπριακοί οίνοι και χαρακτηρισμός ποικιλιών με βάση τα φαινολικά συστατικά και την αντιοξειδωτική του δράση
Συγγραφείς: Αντωνίου, Ορθοδοξία 
Λέξεις-κλειδιά: Κυπριακοί οίνοι;Κυπριακές ποικιλίες;Φαινολικά συστατικά;Αντιοξειδωτικά
Advisor: Δρούζα, Χρυσούλλα
Ημερομηνία Έκδοσης: 2018
Περίληψη: Στην παρούσα πτυχιακή εργασία χαρακτηρίστηκαν οι κυπριακοί οίνοι και ποικιλίες με βάση τα φαινολικά συστατικά και την αντιοξειδωτική τους δράση. Τα σταφύλια και οι οίνοι περιέχουν φαινολικές ενώσεις οι οποίες είναι φυσικά αντιοξειδωτικά. Συγκεκριμένα χωρίζονται σε φλαβονοειδείς φαινόλες (φλαβανόλες, φλαβονόλες, τανίνες και ανθοκυανίνες) και μη φλαβονοειδείς φαινόλες (κινναμωνικά οξέα και βενζοϊκά οξέα). Η αντιοξειδωτική δράση των φαινολών οφείλεται στην ιδιότητα τους να εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες. Οι συνηθέστερες μέθοδοι που χρησιμοποιούνται για τον προσδιορισμό των φαινολικών συστατικών είναι η μέθοδος DPPH, η μέθοδος Folin – Ciocalteu, η μέθοδος FRAP και η μέθοδος TEAC. Για αυτές τις μεθόδους χρησιμοποιείται συνήθως η τεχνική της HPLC.
Description: In the present study has characterized the Cypriot wines and varieties based on the phenolic components and their antioxidant action. Grapes and wines contain phenolic compounds that are natural antioxidants. In particular, they are divided into flavonoid phenols (flavanols, flavonols, tannins and anthocyanins) and non-flavonoid phenols (cinnamic acids and benzoic acids). The antioxidant activity of phenols compounds is due to their ability to neutralize free radicals. The most common methods used to determine the phenolic components are the DPPH method, the Folin - Ciocalteu method, the FRAP method and the TEAC method. For these methods, the HPLC technique is usually used.
URI: https://hdl.handle.net/20.500.14279/12264
Rights: Απαγορεύεται η δημοσίευση ή αναπαραγωγή, ηλεκτρονική ή άλλη χωρίς τη γραπτή συγκατάθεση του δημιουργού και κάτοχου των πνευματικών δικαιωμάτων.
Type: Bachelors Thesis
Affiliation: Cyprus University of Technology 
Εμφανίζεται στις συλλογές:Πτυχιακές Εργασίες/ Bachelor's Degree Theses

Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΜέγεθοςΜορφότυπος
ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ.pdf52.69 kBAdobe PDFΔείτε/ Ανοίξτε
CORE Recommender
Δείξε την πλήρη περιγραφή του τεκμηρίου

Page view(s)

210
Last Week
3
Last month
4
checked on 9 Μαϊ 2024

Download(s) 50

81
checked on 9 Μαϊ 2024

Google ScholarTM

Check


Όλα τα τεκμήρια του δικτυακού τόπου προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα