Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: https://hdl.handle.net/20.500.14279/12264
Πεδίο DCΤιμήΓλώσσα
dc.contributor.advisorΔρούζα, Χρυσούλλα-
dc.contributor.authorΑντωνίου, Ορθοδοξία-
dc.date.accessioned2018-07-23T08:48:57Z-
dc.date.available2018-07-23T08:48:57Z-
dc.date.issued2018-
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.14279/12264-
dc.descriptionIn the present study has characterized the Cypriot wines and varieties based on the phenolic components and their antioxidant action. Grapes and wines contain phenolic compounds that are natural antioxidants. In particular, they are divided into flavonoid phenols (flavanols, flavonols, tannins and anthocyanins) and non-flavonoid phenols (cinnamic acids and benzoic acids). The antioxidant activity of phenols compounds is due to their ability to neutralize free radicals. The most common methods used to determine the phenolic components are the DPPH method, the Folin - Ciocalteu method, the FRAP method and the TEAC method. For these methods, the HPLC technique is usually used.en_US
dc.description.abstractΣτην παρούσα πτυχιακή εργασία χαρακτηρίστηκαν οι κυπριακοί οίνοι και ποικιλίες με βάση τα φαινολικά συστατικά και την αντιοξειδωτική τους δράση. Τα σταφύλια και οι οίνοι περιέχουν φαινολικές ενώσεις οι οποίες είναι φυσικά αντιοξειδωτικά. Συγκεκριμένα χωρίζονται σε φλαβονοειδείς φαινόλες (φλαβανόλες, φλαβονόλες, τανίνες και ανθοκυανίνες) και μη φλαβονοειδείς φαινόλες (κινναμωνικά οξέα και βενζοϊκά οξέα). Η αντιοξειδωτική δράση των φαινολών οφείλεται στην ιδιότητα τους να εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες. Οι συνηθέστερες μέθοδοι που χρησιμοποιούνται για τον προσδιορισμό των φαινολικών συστατικών είναι η μέθοδος DPPH, η μέθοδος Folin – Ciocalteu, η μέθοδος FRAP και η μέθοδος TEAC. Για αυτές τις μεθόδους χρησιμοποιείται συνήθως η τεχνική της HPLC.en_US
dc.formatpdfen_US
dc.language.isoelen_US
dc.publisherΤμήμα Γεωπονικών Επιστημών, Βιοτεχνολογίας και Επιστήμης Τροφίμων, Σχολή Γεωτεχνικών Επιστημών και Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρουen_US
dc.rightsΑπαγορεύεται η δημοσίευση ή αναπαραγωγή, ηλεκτρονική ή άλλη χωρίς τη γραπτή συγκατάθεση του δημιουργού και κάτοχου των πνευματικών δικαιωμάτων.en_US
dc.subjectΚυπριακοί οίνοιen_US
dc.subjectΚυπριακές ποικιλίεςen_US
dc.subjectΦαινολικά συστατικάen_US
dc.subjectΑντιοξειδωτικάen_US
dc.titleΚυπριακοί οίνοι και χαρακτηρισμός ποικιλιών με βάση τα φαινολικά συστατικά και την αντιοξειδωτική του δράσηen_US
dc.typeBachelors Thesisen_US
dc.affiliationCyprus University of Technologyen_US
dc.description.statusCompleteden_US
cut.common.academicyear2017-2018en_US
item.fulltextWith Fulltext-
item.languageiso639-1el-
item.grantfulltextopen-
item.openairecristypehttp://purl.org/coar/resource_type/c_46ec-
item.cerifentitytypePublications-
item.openairetypebachelorThesis-
crisitem.author.deptDepartment of Agricultural Sciences, Biotechnology and Food Science-
crisitem.author.facultyFaculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management-
crisitem.author.orcid0000-0002-2630-4323-
crisitem.author.parentorgFaculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management-
Εμφανίζεται στις συλλογές:Πτυχιακές Εργασίες/ Bachelor's Degree Theses
Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΜέγεθοςΜορφότυπος
ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ.pdf52.69 kBAdobe PDFΔείτε/ Ανοίξτε
CORE Recommender
Δείξε τη σύντομη περιγραφή του τεκμηρίου

Page view(s) 50

240
Last Week
1
Last month
3
checked on 14 Μαρ 2025

Download(s) 50

125
checked on 14 Μαρ 2025

Google ScholarTM

Check


Όλα τα τεκμήρια του δικτυακού τόπου προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα