Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο:
https://hdl.handle.net/20.500.14279/8925
Τίτλος: | Η επίδραση της πυτίας CYNZIME® σε σκληρό τυρί ωρίμανσης | Συγγραφείς: | Μιχαήλ, Αθανασία | Λέξεις-κλειδιά: | Αιγινό γάλα;Cynzime®;CHY-MAX® Powder Plus NB;Σκληρά τυριά ωρίμανσης;Πυτιά;Χημικά χαρακτηριστικά;Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά;Μικροβιολογικά χαρακτηριστικά | Advisor: | Παπαδήμας, Φώτης | Ημερομηνία Έκδοσης: | 2016 | Department: | Department of Agricultural Sciences, Biotechnology and Food Science | Faculty: | Faculty of Geotechnical Science and Environmental Management | Περίληψη: | Στην παρούσα εργασία γίνεται σύγκριση μεταξύ του τυριού από αιγινό γάλα που παρήγαμε εργαστηριακά με την πυτιά Cynzime® με το τυρί που παρήγαμε από την πυτιά CHY-MAX® Powder Plus NB και με πρότυπο σκληρό τυρί τύπου κεφαλογραβιέρας. Για να γίνει η σύγκριση αυτή εξετάστηκαν όλοι οι παράμετροι οι οποίοι μπορούν να επηρεάσουν την πήξη του γάλακτος, αλλά και πώς η ίδια η πυτιά μπορεί να την επηρεάσει. Επίσης μελετήθηκε αν η φυτική πυτιά Cynzime® μπορεί να επηρεάσει τα οργανοληπτικά, χημικά, μικροβιολογικά χαρακτηριστικά του τυριού, αλλά και την σύσταση του. Τέλος με βάση την σύγκριση που έγινε και τα αποτελέσματα που πάρθηκαν καταλήξαμε στο συμπέρασμα αν μπορεί η πυτιά αυτή να προωθηθεί στην αγορά και να παράγει σκληρά τυριά ωρίμανσης. | Description: | In this project there’s a comparison between the cheese from the goat milk, that is produced in factories with rennet Cynzime®, with the cheese that is produced with the rennet CHY-MAX® Powder plus NB used as a standard from the hard cheese of the type kefalogravieras. In order to compare them all the conditions were tested that can affect the freezing of the milk as well as the rennet that can affect them. Also, the vegetable rennet Cynzime® was studied to check if it can affect the organoleptic, chemical, microbiological characteristics of the cheese as well as the composition of it. Lastly, taking into consideration the comparison that was made and the results that were produced, we came to the conclusion to ask if that specific rennet can be promoted in the market and produce hard and mature cheeses. | URI: | https://hdl.handle.net/20.500.14279/8925 | Rights: | Απαγορεύεται η δημοσίευση ή αναπαραγωγή, ηλεκτρονική ή άλλη χωρίς τη γραπτή συγκατάθεση του δημιουργού και κατόχου των πνευματικών δικαιωμάτων | Type: | Bachelors Thesis | Affiliation: | Cyprus University of Technology |
Εμφανίζεται στις συλλογές: | Πτυχιακές Εργασίες/ Bachelor's Degree Theses |
Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο:
Αρχείο | Περιγραφή | Μέγεθος | Μορφότυπος | |
---|---|---|---|---|
πτυχιακή τελικό.pdf | 741.79 kB | Adobe PDF | Δείτε/ Ανοίξτε |
CORE Recommender
Page view(s) 50
377
Last Week
1
1
Last month
4
4
checked on 13 Μαρ 2025
Download(s) 1
5.143
checked on 13 Μαρ 2025
Google ScholarTM
Check
Όλα τα τεκμήρια του δικτυακού τόπου προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα