Please use this identifier to cite or link to this item:
https://hdl.handle.net/20.500.14279/8925
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.advisor | Παπαδήμας, Φώτης | - |
dc.contributor.author | Μιχαήλ, Αθανασία | - |
dc.date.accessioned | 2016-09-16T08:41:49Z | - |
dc.date.available | 2016-09-16T08:41:49Z | - |
dc.date.issued | 2016 | - |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/20.500.14279/8925 | - |
dc.description | In this project there’s a comparison between the cheese from the goat milk, that is produced in factories with rennet Cynzime®, with the cheese that is produced with the rennet CHY-MAX® Powder plus NB used as a standard from the hard cheese of the type kefalogravieras. In order to compare them all the conditions were tested that can affect the freezing of the milk as well as the rennet that can affect them. Also, the vegetable rennet Cynzime® was studied to check if it can affect the organoleptic, chemical, microbiological characteristics of the cheese as well as the composition of it. Lastly, taking into consideration the comparison that was made and the results that were produced, we came to the conclusion to ask if that specific rennet can be promoted in the market and produce hard and mature cheeses. | en_US |
dc.description.abstract | Στην παρούσα εργασία γίνεται σύγκριση μεταξύ του τυριού από αιγινό γάλα που παρήγαμε εργαστηριακά με την πυτιά Cynzime® με το τυρί που παρήγαμε από την πυτιά CHY-MAX® Powder Plus NB και με πρότυπο σκληρό τυρί τύπου κεφαλογραβιέρας. Για να γίνει η σύγκριση αυτή εξετάστηκαν όλοι οι παράμετροι οι οποίοι μπορούν να επηρεάσουν την πήξη του γάλακτος, αλλά και πώς η ίδια η πυτιά μπορεί να την επηρεάσει. Επίσης μελετήθηκε αν η φυτική πυτιά Cynzime® μπορεί να επηρεάσει τα οργανοληπτικά, χημικά, μικροβιολογικά χαρακτηριστικά του τυριού, αλλά και την σύσταση του. Τέλος με βάση την σύγκριση που έγινε και τα αποτελέσματα που πάρθηκαν καταλήξαμε στο συμπέρασμα αν μπορεί η πυτιά αυτή να προωθηθεί στην αγορά και να παράγει σκληρά τυριά ωρίμανσης. | en_US |
dc.format | en_US | |
dc.language.iso | el | en_US |
dc.publisher | Τμήμα Γεωπονικών Επιστημών, Βιοτεχνολογίας και Επιστήμης Τροφίμων, Σχολή Γεωτεχνικών Επιστημών και Διαχείρισης Περιβάλλοντος | en_US |
dc.rights | Απαγορεύεται η δημοσίευση ή αναπαραγωγή, ηλεκτρονική ή άλλη χωρίς τη γραπτή συγκατάθεση του δημιουργού και κατόχου των πνευματικών δικαιωμάτων | en_US |
dc.subject | Αιγινό γάλα | en_US |
dc.subject | Cynzime® | en_US |
dc.subject | CHY-MAX® Powder Plus NB | en_US |
dc.subject | Σκληρά τυριά ωρίμανσης | en_US |
dc.subject | Πυτιά | en_US |
dc.subject | Χημικά χαρακτηριστικά | en_US |
dc.subject | Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά | en_US |
dc.subject | Μικροβιολογικά χαρακτηριστικά | en_US |
dc.subject.other | Cynzime® | en_US |
dc.subject.other | CHY-MAX® Powder Plus NB | en_US |
dc.title | Η επίδραση της πυτίας CYNZIME® σε σκληρό τυρί ωρίμανσης | en_US |
dc.type | Bachelors Thesis | en_US |
dc.affiliation | Cyprus University of Technology | en_US |
dc.dept.handle | 123456789/3 | en |
dc.relation.dept | Department of Agricultural Sciences, Biotechnology and Food Science | en_US |
dc.description.status | Completed | en_US |
cut.common.academicyear | 2019-2020 | en_US |
dc.relation.faculty | Faculty of Geotechnical Science and Environmental Management | en_US |
item.fulltext | With Fulltext | - |
item.languageiso639-1 | el | - |
item.grantfulltext | open | - |
item.openairecristype | http://purl.org/coar/resource_type/c_46ec | - |
item.cerifentitytype | Publications | - |
item.openairetype | bachelorThesis | - |
crisitem.author.dept | Department of Agricultural Sciences, Biotechnology and Food Science | - |
crisitem.author.faculty | Faculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management | - |
crisitem.author.orcid | 0000-0003-0284-2247 | - |
crisitem.author.parentorg | Faculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management | - |
Appears in Collections: | Πτυχιακές Εργασίες/ Bachelor's Degree Theses |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
πτυχιακή τελικό.pdf | 741.79 kB | Adobe PDF | View/Open |
CORE Recommender
Page view(s) 50
377
Last Week
1
1
Last month
4
4
checked on Mar 13, 2025
Download(s) 1
5,143
checked on Mar 13, 2025
Google ScholarTM
Check
Items in KTISIS are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.