Please use this identifier to cite or link to this item: https://hdl.handle.net/20.500.14279/8925
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorΠαπαδήμας, Φώτης-
dc.contributor.authorΜιχαήλ, Αθανασία-
dc.date.accessioned2016-09-16T08:41:49Z-
dc.date.available2016-09-16T08:41:49Z-
dc.date.issued2016-
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.14279/8925-
dc.descriptionIn this project there’s a comparison between the cheese from the goat milk, that is produced in factories with rennet Cynzime®, with the cheese that is produced with the rennet CHY-MAX® Powder plus NB used as a standard from the hard cheese of the type kefalogravieras. In order to compare them all the conditions were tested that can affect the freezing of the milk as well as the rennet that can affect them. Also, the vegetable rennet Cynzime® was studied to check if it can affect the organoleptic, chemical, microbiological characteristics of the cheese as well as the composition of it. Lastly, taking into consideration the comparison that was made and the results that were produced, we came to the conclusion to ask if that specific rennet can be promoted in the market and produce hard and mature cheeses.en_US
dc.description.abstractΣτην παρούσα εργασία γίνεται σύγκριση μεταξύ του τυριού από αιγινό γάλα που παρήγαμε εργαστηριακά με την πυτιά Cynzime® με το τυρί που παρήγαμε από την πυτιά CHY-MAX® Powder Plus NB και με πρότυπο σκληρό τυρί τύπου κεφαλογραβιέρας. Για να γίνει η σύγκριση αυτή εξετάστηκαν όλοι οι παράμετροι οι οποίοι μπορούν να επηρεάσουν την πήξη του γάλακτος, αλλά και πώς η ίδια η πυτιά μπορεί να την επηρεάσει. Επίσης μελετήθηκε αν η φυτική πυτιά Cynzime® μπορεί να επηρεάσει τα οργανοληπτικά, χημικά, μικροβιολογικά χαρακτηριστικά του τυριού, αλλά και την σύσταση του. Τέλος με βάση την σύγκριση που έγινε και τα αποτελέσματα που πάρθηκαν καταλήξαμε στο συμπέρασμα αν μπορεί η πυτιά αυτή να προωθηθεί στην αγορά και να παράγει σκληρά τυριά ωρίμανσης.en_US
dc.formatpdfen_US
dc.language.isoelen_US
dc.publisherΤμήμα Γεωπονικών Επιστημών, Βιοτεχνολογίας και Επιστήμης Τροφίμων, Σχολή Γεωτεχνικών Επιστημών και Διαχείρισης Περιβάλλοντοςen_US
dc.rightsΑπαγορεύεται η δημοσίευση ή αναπαραγωγή, ηλεκτρονική ή άλλη χωρίς τη γραπτή συγκατάθεση του δημιουργού και κατόχου των πνευματικών δικαιωμάτωνen_US
dc.subjectΑιγινό γάλαen_US
dc.subjectCynzime®en_US
dc.subjectCHY-MAX® Powder Plus NBen_US
dc.subjectΣκληρά τυριά ωρίμανσηςen_US
dc.subjectΠυτιάen_US
dc.subjectΧημικά χαρακτηριστικάen_US
dc.subjectΟργανοληπτικά χαρακτηριστικάen_US
dc.subjectΜικροβιολογικά χαρακτηριστικάen_US
dc.subject.otherCynzime®en_US
dc.subject.otherCHY-MAX® Powder Plus NBen_US
dc.titleΗ επίδραση της πυτίας CYNZIME® σε σκληρό τυρί ωρίμανσηςen_US
dc.typeBachelors Thesisen_US
dc.affiliationCyprus University of Technologyen_US
dc.dept.handle123456789/3en
dc.relation.deptDepartment of Agricultural Sciences, Biotechnology and Food Scienceen_US
dc.description.statusCompleteden_US
cut.common.academicyear2019-2020en_US
dc.relation.facultyFaculty of Geotechnical Science and Environmental Managementen_US
item.languageiso639-1el-
item.cerifentitytypePublications-
item.fulltextWith Fulltext-
item.grantfulltextopen-
item.openairetypebachelorThesis-
item.openairecristypehttp://purl.org/coar/resource_type/c_46ec-
crisitem.author.deptDepartment of Agricultural Sciences, Biotechnology and Food Science-
crisitem.author.facultyFaculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management-
crisitem.author.orcid0000-0003-0284-2247-
crisitem.author.parentorgFaculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management-
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες/ Bachelor's Degree Theses
Files in This Item:
File Description SizeFormat
πτυχιακή τελικό.pdf741.79 kBAdobe PDFView/Open
CORE Recommender
Show simple item record

Page view(s) 50

358
Last Week
0
Last month
5
checked on Oct 6, 2024

Download(s) 50

4,841
checked on Oct 6, 2024

Google ScholarTM

Check


Items in KTISIS are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.