Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: https://hdl.handle.net/20.500.14279/8347
Τίτλος: Μάθηση μέσω βιβλίων επαυξημένης πραγματικότητας με τη χρήση κινητών συσκευών τάμπλετ
Συγγραφείς: Κουμή, Κωνσταντίνος 
Λέξεις-κλειδιά: Βιβλίο;Επαυξημένη πραγματικότητα;Τάμπλετ;Τρόπος διδασκαλίας;Τεχνολογία
Advisor: Μιχαήλ, Δέσποινα
Ημερομηνία Έκδοσης: 2014
Department: Department of Multimedia and Graphic Arts
Περίληψη: Σκοπός του έργου είναι η συλλογή στοιχείων από μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της Κύπρου σχετικά με το πόσο εύκολα μπορούν να μάθουν και να αντλήσουν πληροφορίες με τη χρήση βιβλίων επαυξημένης πραγματικότητας σε σύγκριση πάντα με το παραδοσιακό τρόπο μάθησης, τα βιβλία. Οι χρήστες (μαθητές), θα έχουν την ευκαιρία μέσω της αλληλεπίδρασης τους με το τάμπλετ και την AR εφαρμογή να αποκτήσουν καινούργιες γνώσεις με εντελώς διαφορετικό τρόπο. Κύριος στόχος είναι να παρατηρήσουμε αν τα παιδιά μαθαίνουν πιο εύκολα με αυτό το προτεινόμενο νέο τρόπο διδασκαλίας και αν απομνημονεύουν τις πληροφορίες που μαθαίνουν σε σύγκριση με το παραδοσιακό τρόπο μάθησης. Για τους σκοπούς αυτής της εφαρμοσμένης έρευνας σχεδιάστηκε το βιβλίο με τα ενσωματωμένα ειδικά αναγνωριστικά (AR) στοιχεία. Ταυτόχρονα σχεδιάστηκε η εφαρμογή που θα ενσωματωθεί στο τάμπλετ για την επικοινωνία τους μαζί με το AR βιβλίο. Η εφαρμογή και το βιβλίο θα έχουν ως θέμα τη γεωγραφία και συγκεκριμένα, διάσημα αξιοθέατα και πληροφορίες για γνωστές χώρες του κόσμου. Πραγματοποιήθηκε η χρήση της εφαρμογής από ομάδα παιδιών του ιδιωτικού φροντιστηρίου Saint Marina όπου καταγράφηκαν' οι απόψεις και οι αντιδράσεις τους για το νέο τρόπο διδασκαλίας. Πρόκειται για 20 παιδιά Ε' τάξης δημοτικού ηλικίας 9 μέχρι 10 ετών. Η συλλογή δεδομένων έγινε χρησιμοποιώντας διάφορες μεθόδους όπως συνεντεύξεις και ερωτηματολόγια. Βάση των στοιχείων που αντλήσαμε έγινε αξιολόγηση του εργαλείου, για να αποδείξουμε κατά πόσο ανταποκρίνεται στους πιο πάνω στόχους. Δηλαδή αν η χρήση κινητών συσκευών σε συνδυασμό με βιβλία εικονικής πραγματικότητας στην εκπαίδευσή έχει αποτελέσματα όπως την γρήγορη και εύκολη μάθηση αλλά κυρίως αν τα παιδιά απομνημονεύουν τις πληροφορίες που τους δόθηκαν. Η ανάλυση επικεντρώθηκε στα δύο τελευταία ίδια ερωτηματολόγια όπου οι μαθητές απαντούσαν πριν και μετά την διεξαγωγή της μελέτης. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι υπήρχε μάθηση μέσο της χρήσης αυτής της τεχνολογίας με τα παιδιά να δείχνουν στο τέλος ότι απομνημόνευσαν αρκετές από τις πληροφορίες που έλαβαν.
URI: https://hdl.handle.net/20.500.14279/8347
Rights: Απαγορεύεται η δημοσίευση ή αναπαραγωγή, ηλεκτρονική ή άλλη χωρίς τη γραπτή συγκατάθεση του δημιουργού και κάτοχου των πνευματικών δικαιωμάτων.
Type: Bachelors Thesis
Affiliation: Cyprus University of Technology 
Εμφανίζεται στις συλλογές:Πτυχιακές Εργασίες/ Bachelor's Degree Theses

Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΜέγεθοςΜορφότυπος
Κουμή Κωνσταντίνος.pdf1.48 MBAdobe PDFΔείτε/ Ανοίξτε
CORE Recommender
Δείξε την πλήρη περιγραφή του τεκμηρίου

Page view(s) 10

460
Last Week
3
Last month
6
checked on 21 Μαϊ 2024

Download(s) 10

531
checked on 21 Μαϊ 2024

Google ScholarTM

Check


Όλα τα τεκμήρια του δικτυακού τόπου προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα