Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: https://hdl.handle.net/20.500.14279/8224
Τίτλος: Περιεκτικότητα πρωτεΐνης στον καρπό πληθυσμών βρώμης που καλλιεργήθηκαν στην Κύπρο
Συγγραφείς: Μουσικός, Παναγιώτης 
Λέξεις-κλειδιά: Oat varieties;Crude protein;Ruminant
Advisor: Tzamaloukas, Ouranios
Katsiotis, Andreas
Ημερομηνία Έκδοσης: 2015
Department: Department of Agricultural Sciences, Biotechnology and Food Science
Faculty: Faculty of Geotechnical Science and Environmental Management
Περίληψη: In the present study the quality of 73 European oat seed populations, in majority from Greece, was investigated. The different populations were cultivated in Cyprus (Paphos area) during the period 2013-2014. Protein content was determined as well as the weight of seeds, the percentage of gran hulls and the moister content for each population. The results obtained were in accordance with previous studies using the same oat populations. The protein content of the tested oat populations ranged from 7.39% to 13.86% (average of 10.62% on dry matter basis), the grain hulls ranged from 23% to 35% (average of 30%), the weight of oat seeds from 0,021 gr to 0,062 gr (average of 0,36 gr), while the moisture content ranged from 6.14% to 14.22% (average of 9.81%). Furthermore, the use of oat grains in ruminant diets was also reviewed in the present study with encouraging conclusions regarding the use of the oat seeds.
Description: Σε αυτή την εργασία έγινε προσδιορισμός της ποιότητας των καρπούς 73 ευρωπαϊκών καλλιεργούμενων πληθυσμών βρώμης, στην πλειοψηφία τους Ελληνικοί, που καλλιεργήθηκαν στην Κύπρο την περίοδο 2013-2014. Έτσι έγινε προσδιορισμός της πρωτεΐνης, του βάρους των σπόρων, το ποσοστό λεπύρων αλλά και η περιεκτικότητα σε υγρασία στους σπόρους του κάθε πληθυσμού. Τα αποτελέσματα κυμάνθηκαν στα επίπεδα που αναφέρει η βιβλιογραφία όταν οι ίδιοι πληθυσμοί καλλιεργήθηκαν σε άλλες περιοχές. Έτσι η πρωτεΐνη κυμαίνεται ανάμεσα στους πληθυσμούς που εξετάστηκαν από 7,39% μέχρι 13,86% (μέσος όρος: 10,62%) εκφρασμένη ως προς την ξηρά ουσία, το ποσοστό λεπύρων από 23% μέχρι 35% (μέσος όρος: 30%), το βάρος των σπόρων από 0,021 gr έως 0,062 gr (μέσος όρος: 0,36 gr) και την περιεκτικότητα σε υγρασία από 6,14% μέχρι 14,22% (μέσος όρος: 9,81%). Επίσης στα πλαίσια αυτής της εργασίας διερευνήθηκε βιβλιογραφικά κατά πόσο η χρήση βρώμης στα σιτηρέσια μηρυκαστικών δίνει ικανοποιητικές αποδόσεις, με τα συμπεράσματα να είναι ενθαρρυντικά.
URI: https://hdl.handle.net/20.500.14279/8224
Rights: Απαγορεύεται η δημοσίευση ή αναπαραγωγή, ηλεκτρονική ή άλλη χωρίς τη γραπτή συγκατάθεση του δημιουργού και κάτοχου των πνευματικών δικαιωμάτων.
Type: Bachelors Thesis
Affiliation: Cyprus University of Technology 
Εμφανίζεται στις συλλογές:Πτυχιακές Εργασίες/ Bachelor's Degree Theses

Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΜέγεθοςΜορφότυπος
Μουσικός Παναγιώτης.pdf175.8 kBAdobe PDFΔείτε/ Ανοίξτε
CORE Recommender
Δείξε την πλήρη περιγραφή του τεκμηρίου

Page view(s)

242
Last Week
0
Last month
8
checked on 22 Νοε 2024

Download(s) 50

95
checked on 22 Νοε 2024

Google ScholarTM

Check


Όλα τα τεκμήρια του δικτυακού τόπου προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα