Please use this identifier to cite or link to this item: https://hdl.handle.net/20.500.14279/8224
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorTzamaloukas, Ouranios-
dc.contributor.advisorKatsiotis, Andreas-
dc.contributor.authorΜουσικός, Παναγιώτης-
dc.date.accessioned2016-01-19T08:01:28Z-
dc.date.available2016-01-19T08:01:28Z-
dc.date.issued2015-
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.14279/8224-
dc.descriptionΣε αυτή την εργασία έγινε προσδιορισμός της ποιότητας των καρπούς 73 ευρωπαϊκών καλλιεργούμενων πληθυσμών βρώμης, στην πλειοψηφία τους Ελληνικοί, που καλλιεργήθηκαν στην Κύπρο την περίοδο 2013-2014. Έτσι έγινε προσδιορισμός της πρωτεΐνης, του βάρους των σπόρων, το ποσοστό λεπύρων αλλά και η περιεκτικότητα σε υγρασία στους σπόρους του κάθε πληθυσμού. Τα αποτελέσματα κυμάνθηκαν στα επίπεδα που αναφέρει η βιβλιογραφία όταν οι ίδιοι πληθυσμοί καλλιεργήθηκαν σε άλλες περιοχές. Έτσι η πρωτεΐνη κυμαίνεται ανάμεσα στους πληθυσμούς που εξετάστηκαν από 7,39% μέχρι 13,86% (μέσος όρος: 10,62%) εκφρασμένη ως προς την ξηρά ουσία, το ποσοστό λεπύρων από 23% μέχρι 35% (μέσος όρος: 30%), το βάρος των σπόρων από 0,021 gr έως 0,062 gr (μέσος όρος: 0,36 gr) και την περιεκτικότητα σε υγρασία από 6,14% μέχρι 14,22% (μέσος όρος: 9,81%). Επίσης στα πλαίσια αυτής της εργασίας διερευνήθηκε βιβλιογραφικά κατά πόσο η χρήση βρώμης στα σιτηρέσια μηρυκαστικών δίνει ικανοποιητικές αποδόσεις, με τα συμπεράσματα να είναι ενθαρρυντικά.en_US
dc.description.abstractIn the present study the quality of 73 European oat seed populations, in majority from Greece, was investigated. The different populations were cultivated in Cyprus (Paphos area) during the period 2013-2014. Protein content was determined as well as the weight of seeds, the percentage of gran hulls and the moister content for each population. The results obtained were in accordance with previous studies using the same oat populations. The protein content of the tested oat populations ranged from 7.39% to 13.86% (average of 10.62% on dry matter basis), the grain hulls ranged from 23% to 35% (average of 30%), the weight of oat seeds from 0,021 gr to 0,062 gr (average of 0,36 gr), while the moisture content ranged from 6.14% to 14.22% (average of 9.81%). Furthermore, the use of oat grains in ruminant diets was also reviewed in the present study with encouraging conclusions regarding the use of the oat seeds.en_US
dc.formatpdfen_US
dc.language.isoelen_US
dc.publisherΤμήμα Γεωπονικών Επιστημών, Βιοτεχνολογίας και Επιστήμης Τροφίμων, Σχολή Γεωτεχνικών Επιστημών και Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρουen_US
dc.rightsΑπαγορεύεται η δημοσίευση ή αναπαραγωγή, ηλεκτρονική ή άλλη χωρίς τη γραπτή συγκατάθεση του δημιουργού και κάτοχου των πνευματικών δικαιωμάτων.en_US
dc.subjectOat varietiesen_US
dc.subjectCrude proteinen_US
dc.subjectRuminanten_US
dc.subject.otherΠληθυσμοί βρώμηςen_US
dc.subject.otherΠρωτεΐνηen_US
dc.subject.otherΜηρυκαστικάen_US
dc.titleΠεριεκτικότητα πρωτεΐνης στον καρπό πληθυσμών βρώμης που καλλιεργήθηκαν στην Κύπροen_US
dc.typeBachelors Thesisen_US
dc.affiliationCyprus University of Technologyen_US
dc.dept.handle123456789/3en
dc.relation.deptDepartment of Agricultural Sciences, Biotechnology and Food Scienceen_US
dc.description.statusCompleteden_US
cut.common.academicyear2014-2015en_US
dc.relation.facultyFaculty of Geotechnical Science and Environmental Managementen_US
item.fulltextWith Fulltext-
item.cerifentitytypePublications-
item.grantfulltextopen-
item.openairecristypehttp://purl.org/coar/resource_type/c_46ec-
item.openairetypebachelorThesis-
item.languageiso639-1el-
crisitem.author.deptDepartment of Agricultural Sciences, Biotechnology and Food Science-
crisitem.author.deptDepartment of Agricultural Sciences, Biotechnology and Food Science-
crisitem.author.facultyFaculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management-
crisitem.author.facultyFaculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management-
crisitem.author.orcid0000-0001-7675-6718-
crisitem.author.orcid0000-0002-0329-3617-
crisitem.author.parentorgFaculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management-
crisitem.author.parentorgFaculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management-
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες/ Bachelor's Degree Theses
Files in This Item:
File Description SizeFormat
Μουσικός Παναγιώτης.pdf175.8 kBAdobe PDFView/Open
CORE Recommender
Show simple item record

Page view(s)

215
Last Week
2
Last month
4
checked on May 13, 2024

Download(s)

79
checked on May 13, 2024

Google ScholarTM

Check


Items in KTISIS are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.