Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: https://hdl.handle.net/20.500.14279/32723
Τίτλος: The Application of Protective Cultures in Cheese: A Review
Συγγραφείς: Bintsis, Thomas 
Papademas, Photis 
Major Field of Science: Agricultural Sciences
Field Category: AGRICULTURAL SCIENCES
Λέξεις-κλειδιά: protective cultures;cheese;control of pathogens;control of spoilage
Ημερομηνία Έκδοσης: 1-Μαρ-2024
Πηγή: Fermentation, 2024, vol. 10, no. 3
Volume: 10
Issue: 3
Περιοδικό: Fermentation 
Περίληψη: A number of non-thermal preservation strategies have been adopted from the dairy industry to improve cheese quality and safety. The application of lactic acid bacteria cultures that produce bacteriocins has been extensively studied as a means of bio-preservation. However, the application of purified bacteriocins as a bio-protective agent is limited in cheese. The application of protective cultures is another strategy, and the aim of the current review is to provide an overview of the application of commercial and autochthonous adjunct cultures on the bio-protection of cheese; both public health and spoilage aspects are considered.
URI: https://hdl.handle.net/20.500.14279/32723
ISSN: 23115637
DOI: 10.3390/fermentation10030117
Rights: Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International
Type: Article
Affiliation: Aristotle University of Thessaloniki 
Cyprus University of Technology 
Publication Type: Peer Reviewed
Εμφανίζεται στις συλλογές:Άρθρα/Articles

Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΜέγεθοςΜορφότυπος
fermentation-10-00117-v3.pdf310.99 kBAdobe PDFΔείτε/ Ανοίξτε
CORE Recommender
Δείξε την πλήρη περιγραφή του τεκμηρίου

Page view(s)

27
Last Week
0
Last month
3
checked on 6 Νοε 2024

Download(s)

15
checked on 6 Νοε 2024

Google ScholarTM

Check

Altmetric


Αυτό το τεκμήριο προστατεύεται από άδεια Άδεια Creative Commons Creative Commons