Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: https://hdl.handle.net/20.500.14279/32691
Τίτλος: Χρήση του κτηνοτροφικού μπιζελιού σαν χορτοδοτικό φυτό στην διατροφή μηρυκαστικών και στην παραγωγή γάλακτος
Συγγραφείς: Ζάου, Γεώργιος 
Λέξεις-κλειδιά: Κτηνοτροφικό μπιζέλι;Χορτοδοτικό φυτό;Διατροφή μηρυκαστικών;Εναλλακτική ζωοτροφή
Advisor: Tzamaloukas, Ouranios
Ημερομηνία Έκδοσης: 2024
Department: Department of Agricultural Sciences, Biotechnology and Food Science
Faculty: Faculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management
Περίληψη: Η χρήση του κτηνοτροφικού μπιζελιού, Pisum Sativum, στη διατροφή των μηρυκαστικών ζώων είναι το θέμα της παρούσας βιβλιογραφικής ανασκόπησης. Το κτηνοτροφικό μπιζέλι αποτελεί μια εναλλακτική πηγή πρωτεΐνης και ενέργειας για τα μηρυκαστικά, προσφέροντας πλήθος πλεονεκτημάτων που μπορεί να συνοψιστούν: (α) υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, η οποία είναι εύπεπτη και πλούσια σε απαραίτητα αμινοξέα, (β) η υψηλή περιεκτικότητα σε πεπτή κυτταρίνη, που συμβάλλει στην υγεία του πεπτικού συστήματος, προάγοντας την ανάπτυξη ωφέλιμων βακτηρίων και μειώνοντας τον κίνδυνο πεπτικών διαταραχών στ α μηρυκαστικά, (γ) οφέλη στην παραγωγή και ποιότητα γάλακτος, όπως δείχνουν οι μέχρι τώρα έρευνες με τη συμπερίληψη του μπιζελιού στη διατροφή μηρυκαστικών (δ) είναι μια καλλιέργεια που ενθαρρύνεται για εναλλακτικά συστήματα παραγωγής μιας και δεσμεύει άζωτο από την ατμόσφαιρα και μειώνει την ανάγκη για εισαγωγής πρωτεϊνούχων ζωοτροφών. Ωστόσο, στην χρήση του κτηνοτροφικού μπιζελιού μπορεί να υπάρχουν και ορισμένες δυσκολίες όπως το υψηλό κόστος και η περιορισμένη διαθεσιμότητα.
Description: The use of forage pea, Pisum Sativum, in ruminant nutrition is the subject of this thesis. Forage pea is an alternative source of protein and energy for ruminants, offering a number of advantages that can be summarized: (a) high protein content, which is easily digestible and rich in essential amino acids, (b) high content of digestible NDF, which contributes to the health of the digestive system, promoting the growth of beneficial bacteria and reducing the risk of digestive disorders in ruminants, (c) benefits in milk production and quality, as shown by research so far with the inclusion of pea in ruminant diets (d) is a crop that is encouraged for alternative production systems as it incorporates nitrogen from the atmosphere and reduces the need to import protein feeds. However, in the use of forage pea there may be some difficulties such as high cost and limited availability.
URI: https://hdl.handle.net/20.500.14279/32691
Rights: Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International
Type: Application
Affiliation: Cyprus University of Technology 
Εμφανίζεται στις συλλογές:Πτυχιακές Εργασίες/ Bachelor's Degree Theses

Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΜέγεθοςΜορφότυπος
BSC_Γεώργιος Ζάου_2024_abstract.pdf403.49 kBAdobe PDFΔείτε/ Ανοίξτε
CORE Recommender
Δείξε την πλήρη περιγραφή του τεκμηρίου

Page view(s)

27
checked on 26 Ιουλ 2024

Download(s)

14
checked on 26 Ιουλ 2024

Google ScholarTM

Check


Αυτό το τεκμήριο προστατεύεται από άδεια Άδεια Creative Commons Creative Commons