Please use this identifier to cite or link to this item: https://hdl.handle.net/20.500.14279/32691
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorTzamaloukas, Ouranios-
dc.contributor.authorΖάου, Γεώργιος-
dc.date.accessioned2024-07-18T05:13:35Z-
dc.date.available2024-07-18T05:13:35Z-
dc.date.issued2024-
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.14279/32691-
dc.descriptionThe use of forage pea, Pisum Sativum, in ruminant nutrition is the subject of this thesis. Forage pea is an alternative source of protein and energy for ruminants, offering a number of advantages that can be summarized: (a) high protein content, which is easily digestible and rich in essential amino acids, (b) high content of digestible NDF, which contributes to the health of the digestive system, promoting the growth of beneficial bacteria and reducing the risk of digestive disorders in ruminants, (c) benefits in milk production and quality, as shown by research so far with the inclusion of pea in ruminant diets (d) is a crop that is encouraged for alternative production systems as it incorporates nitrogen from the atmosphere and reduces the need to import protein feeds. However, in the use of forage pea there may be some difficulties such as high cost and limited availability.en_US
dc.description.abstractΗ χρήση του κτηνοτροφικού μπιζελιού, Pisum Sativum, στη διατροφή των μηρυκαστικών ζώων είναι το θέμα της παρούσας βιβλιογραφικής ανασκόπησης. Το κτηνοτροφικό μπιζέλι αποτελεί μια εναλλακτική πηγή πρωτεΐνης και ενέργειας για τα μηρυκαστικά, προσφέροντας πλήθος πλεονεκτημάτων που μπορεί να συνοψιστούν: (α) υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, η οποία είναι εύπεπτη και πλούσια σε απαραίτητα αμινοξέα, (β) η υψηλή περιεκτικότητα σε πεπτή κυτταρίνη, που συμβάλλει στην υγεία του πεπτικού συστήματος, προάγοντας την ανάπτυξη ωφέλιμων βακτηρίων και μειώνοντας τον κίνδυνο πεπτικών διαταραχών στ α μηρυκαστικά, (γ) οφέλη στην παραγωγή και ποιότητα γάλακτος, όπως δείχνουν οι μέχρι τώρα έρευνες με τη συμπερίληψη του μπιζελιού στη διατροφή μηρυκαστικών (δ) είναι μια καλλιέργεια που ενθαρρύνεται για εναλλακτικά συστήματα παραγωγής μιας και δεσμεύει άζωτο από την ατμόσφαιρα και μειώνει την ανάγκη για εισαγωγής πρωτεϊνούχων ζωοτροφών. Ωστόσο, στην χρήση του κτηνοτροφικού μπιζελιού μπορεί να υπάρχουν και ορισμένες δυσκολίες όπως το υψηλό κόστος και η περιορισμένη διαθεσιμότητα.en_US
dc.formatpdfen_US
dc.language.isoelen_US
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/*
dc.subjectΚτηνοτροφικό μπιζέλιen_US
dc.subjectΧορτοδοτικό φυτόen_US
dc.subjectΔιατροφή μηρυκαστικώνen_US
dc.subjectΕναλλακτική ζωοτροφήen_US
dc.subject.otherForage peaen_US
dc.subject.otherHerbaceous planten_US
dc.subject.otherAlternative feeden_US
dc.subject.otherRuminant feeden_US
dc.titleΧρήση του κτηνοτροφικού μπιζελιού σαν χορτοδοτικό φυτό στην διατροφή μηρυκαστικών και στην παραγωγή γάλακτοςen_US
dc.typeApplicationen_US
dc.affiliationCyprus University of Technologyen_US
dc.relation.deptDepartment of Agricultural Sciences, Biotechnology and Food Scienceen_US
dc.description.statusCompleteden_US
cut.common.academicyear2023-2024en_US
dc.relation.facultyFaculty of Geotechnical Sciences and Environmental Managementen_US
item.languageiso639-1el-
item.openairecristypehttp://purl.org/coar/resource_type/c_18cf-
item.fulltextWith Fulltext-
item.grantfulltextopen-
item.openairetypeApplication-
item.cerifentitytypePublications-
crisitem.author.deptDepartment of Agricultural Sciences, Biotechnology and Food Science-
crisitem.author.facultyFaculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management-
crisitem.author.orcid0000-0001-7675-6718-
crisitem.author.parentorgFaculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management-
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες/ Bachelor's Degree Theses
Files in This Item:
File Description SizeFormat
BSC_Γεώργιος Ζάου_2024_abstract.pdf403.49 kBAdobe PDFView/Open
CORE Recommender
Show simple item record

Page view(s)

27
checked on Jul 26, 2024

Download(s)

14
checked on Jul 26, 2024

Google ScholarTM

Check


This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons