Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: https://hdl.handle.net/20.500.14279/3268
Τίτλος: Prunus
Συγγραφείς: Vicente, Ariel Roberto 
Crisosto, Carlos H. 
Manganaris, George A. 
metadata.dc.contributor.other: Μαγγανάρης, Γιώργος Α.
Major Field of Science: Natural Sciences
Field Category: Biological Sciences
Λέξεις-κλειδιά: Fruits;Prunus;Vegetables;Health promotion;Antioxidants;Agriculture
Ημερομηνία Έκδοσης: 2011
Πηγή: Health promoting properties of fruits and vegetables, 2011, Pages 238-259
Περίληψη: The main bioactive compounds (carotenoids, ascorbic acid, vitamin E, phenolic compounds, proanthocyanidins and tannins), phytonutrients, factors affecting bioactive compounds (genetic factors, cultural practices and environmental conditions, and storage and processing) of Prunus species are discussed. This book collectively discusses and reviews empirical data on health-promoting properties of major fresh produce types. It provides detailed information on identity, nature, bioavailablity, chemopreventative effects and postharvest stability of specific chemical classes with known bioactive properties. In addition, chapters discuss the various methodologies for extraction, isolation, characterisation and quantification of bioactive compounds and the in vitro and in vivo anticancer assays. This book is an essential resource for researchers and students in food science, nutrition and fruit and vegetable production.
URI: https://hdl.handle.net/20.500.14279/3268
ISBN: 978-1-84593-528-3
DOI: 10.1079/9781845935283.0171
Rights: © CAB international 2011
Type: Book Chapter
Affiliation: Cyprus University of Technology 
Εμφανίζεται στις συλλογές:Κεφάλαια βιβλίων/Book chapters

CORE Recommender
Δείξε την πλήρη περιγραφή του τεκμηρίου

Page view(s) 50

411
Last Week
5
Last month
9
checked on 25 Ιουλ 2024

Google ScholarTM

Check

Altmetric


Όλα τα τεκμήρια του δικτυακού τόπου προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα