Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: https://hdl.handle.net/20.500.14279/300
Τίτλος: Γαϊδουρινό γάλα κάτω από διαφορετικές παραμέτρους επεξεργασίας
Συγγραφείς: Αριστοδήμου, Αναστασία 
Λέξεις-κλειδιά: Γαϊδουρινό γάλα;Μικροβιολογική εξέταση;Μικροοργανισμοί;Παστερίωση
Advisor: Παπαδήμας, Φώτης
Ημερομηνία Έκδοσης: 2015
Department: Department of Agricultural Sciences, Biotechnology and Food Science
Περίληψη: Ο σκοπός της παρούσας μελέτης ήταν η μικροβιολογική εξέταση δειγμάτων γαϊδουρινού γάλακτος, τα οποία επεξεργάστηκαν υπό διαφορετικές παραμέτρους. Συγκεκριμένα μελετήθηκε ο πληθυσμός εξι διαφορετικών ειδών μικροοργανισμών. Οι διαφορετικές παράμετροι που χρησιμοποιήθηκαν για την επεξεργασία του γαϊδουρινού γάλακτος ήταν η παστεριώση και η λυοφιλιώση. Με βάση τις πιο πάνω επεξεργασίες, έγινε η σύγκριση μεταξύ δειγμάτων νωπού-παστεριωμένου γαϊδουρινού γάλακτος και νωπού λυοφιλιωμένου-παστεριωμένου λυοφιλιωμένου γαϊδουρινού γάλακτος. Για τη διεξαγωγή του πειράματος, πραγματοποιήθηκαν τρεις δειγματοληψίες σε διάστημα τεσσάρων μηνών (Σεπτέμβριος - Δεκέμβριος). Τα αποτελέσματα της μικροβιακής κατάστασης του νωπού γαϊδουρινού γάλακτος έδωσαν μικροβιακό πληθυσμό μεγαλύτερο από το παστεριωμένο γάλα, καθώς η επεξεργασία της παστερίωσης προκαλεί την καταστροφή των περισσότερων μικροοργανισμών. Η παρατεταμένη διατήρηση υπό ψύξη προκαλεί αύξηση της μικροβιακής χλωρίδας. Στο λυοφιλιωμένο γάλα, η διατήρηση σε διάστημα 30 ημερών δεν προκαλεί σημαντικές μεταβολές στα μικροβιολογικά χαρακτηριστικά.
URI: https://hdl.handle.net/20.500.14279/300
Rights: Απαγορεύεται η δημοσίευση ή αναπαραγωγή, ηλεκτρονική ή άλλη χωρίς τη γραπτή συγκατάθεση του δημιουργού και κάτοχου των πνευματικών δικαιωμάτων.
Type: Bachelors Thesis
Εμφανίζεται στις συλλογές:Πτυχιακές Εργασίες/ Bachelor's Degree Theses

Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΜέγεθοςΜορφότυπος
perilipsi.pdf106.53 kBAdobe PDFΔείτε/ Ανοίξτε
CORE Recommender
Δείξε την πλήρη περιγραφή του τεκμηρίου

Page view(s)

231
Last Week
1
Last month
3
checked on 16 Μαϊ 2024

Download(s) 50

51
checked on 16 Μαϊ 2024

Google ScholarTM

Check


Όλα τα τεκμήρια του δικτυακού τόπου προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα