Please use this identifier to cite or link to this item:
https://hdl.handle.net/20.500.14279/300
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.advisor | Παπαδήμας, Φώτης | - |
dc.contributor.author | Αριστοδήμου, Αναστασία | - |
dc.date.accessioned | 2015-06-15T08:17:46Z | - |
dc.date.accessioned | 2015-11-27T12:51:37Z | - |
dc.date.available | 2015-06-15T08:17:46Z | - |
dc.date.available | 2015-11-27T12:51:37Z | - |
dc.date.issued | 2015 | - |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/20.500.14279/300 | - |
dc.description.abstract | Ο σκοπός της παρούσας μελέτης ήταν η μικροβιολογική εξέταση δειγμάτων γαϊδουρινού γάλακτος, τα οποία επεξεργάστηκαν υπό διαφορετικές παραμέτρους. Συγκεκριμένα μελετήθηκε ο πληθυσμός εξι διαφορετικών ειδών μικροοργανισμών. Οι διαφορετικές παράμετροι που χρησιμοποιήθηκαν για την επεξεργασία του γαϊδουρινού γάλακτος ήταν η παστεριώση και η λυοφιλιώση. Με βάση τις πιο πάνω επεξεργασίες, έγινε η σύγκριση μεταξύ δειγμάτων νωπού-παστεριωμένου γαϊδουρινού γάλακτος και νωπού λυοφιλιωμένου-παστεριωμένου λυοφιλιωμένου γαϊδουρινού γάλακτος. Για τη διεξαγωγή του πειράματος, πραγματοποιήθηκαν τρεις δειγματοληψίες σε διάστημα τεσσάρων μηνών (Σεπτέμβριος - Δεκέμβριος). Τα αποτελέσματα της μικροβιακής κατάστασης του νωπού γαϊδουρινού γάλακτος έδωσαν μικροβιακό πληθυσμό μεγαλύτερο από το παστεριωμένο γάλα, καθώς η επεξεργασία της παστερίωσης προκαλεί την καταστροφή των περισσότερων μικροοργανισμών. Η παρατεταμένη διατήρηση υπό ψύξη προκαλεί αύξηση της μικροβιακής χλωρίδας. Στο λυοφιλιωμένο γάλα, η διατήρηση σε διάστημα 30 ημερών δεν προκαλεί σημαντικές μεταβολές στα μικροβιολογικά χαρακτηριστικά. | en_US |
dc.format | en_US | |
dc.language.iso | el | en_US |
dc.publisher | Τμήμα Γεωπονικών Επιστημών, Βιοτεχνολογίας και Επιστήμης Τροφίμων, Σχολή Γεωτεχνικών Επιστημών και Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου | en_US |
dc.rights | Απαγορεύεται η δημοσίευση ή αναπαραγωγή, ηλεκτρονική ή άλλη χωρίς τη γραπτή συγκατάθεση του δημιουργού και κάτοχου των πνευματικών δικαιωμάτων. | en_US |
dc.subject | Γαϊδουρινό γάλα | en_US |
dc.subject | Μικροβιολογική εξέταση | en_US |
dc.subject | Μικροοργανισμοί | en_US |
dc.subject | Παστερίωση | en_US |
dc.title | Γαϊδουρινό γάλα κάτω από διαφορετικές παραμέτρους επεξεργασίας | en_US |
dc.type | Bachelors Thesis | en_US |
dc.dept.handle | 123456789/3 | en |
dc.relation.dept | Department of Agricultural Sciences, Biotechnology and Food Science | en |
dc.description.status | Completed | en_US |
cut.common.academicyear | 2019-2020 | en_US |
item.openairetype | bachelorThesis | - |
item.cerifentitytype | Publications | - |
item.fulltext | With Fulltext | - |
item.grantfulltext | open | - |
item.openairecristype | http://purl.org/coar/resource_type/c_46ec | - |
item.languageiso639-1 | el | - |
crisitem.author.dept | Department of Agricultural Sciences, Biotechnology and Food Science | - |
crisitem.author.faculty | Faculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management | - |
crisitem.author.orcid | 0000-0003-0284-2247 | - |
crisitem.author.parentorg | Faculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management | - |
Appears in Collections: | Πτυχιακές Εργασίες/ Bachelor's Degree Theses |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
perilipsi.pdf | 106.53 kB | Adobe PDF | View/Open |
CORE Recommender
Page view(s) 20
254
Last Week
0
0
Last month
2
2
checked on Jan 30, 2025
Download(s) 20
67
checked on Jan 30, 2025
Google ScholarTM
Check
Items in KTISIS are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.