Please use this identifier to cite or link to this item: https://hdl.handle.net/20.500.14279/300
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorΠαπαδήμας, Φώτης-
dc.contributor.authorΑριστοδήμου, Αναστασία-
dc.date.accessioned2015-06-15T08:17:46Z-
dc.date.accessioned2015-11-27T12:51:37Z-
dc.date.available2015-06-15T08:17:46Z-
dc.date.available2015-11-27T12:51:37Z-
dc.date.issued2015-
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.14279/300-
dc.description.abstractΟ σκοπός της παρούσας μελέτης ήταν η μικροβιολογική εξέταση δειγμάτων γαϊδουρινού γάλακτος, τα οποία επεξεργάστηκαν υπό διαφορετικές παραμέτρους. Συγκεκριμένα μελετήθηκε ο πληθυσμός εξι διαφορετικών ειδών μικροοργανισμών. Οι διαφορετικές παράμετροι που χρησιμοποιήθηκαν για την επεξεργασία του γαϊδουρινού γάλακτος ήταν η παστεριώση και η λυοφιλιώση. Με βάση τις πιο πάνω επεξεργασίες, έγινε η σύγκριση μεταξύ δειγμάτων νωπού-παστεριωμένου γαϊδουρινού γάλακτος και νωπού λυοφιλιωμένου-παστεριωμένου λυοφιλιωμένου γαϊδουρινού γάλακτος. Για τη διεξαγωγή του πειράματος, πραγματοποιήθηκαν τρεις δειγματοληψίες σε διάστημα τεσσάρων μηνών (Σεπτέμβριος - Δεκέμβριος). Τα αποτελέσματα της μικροβιακής κατάστασης του νωπού γαϊδουρινού γάλακτος έδωσαν μικροβιακό πληθυσμό μεγαλύτερο από το παστεριωμένο γάλα, καθώς η επεξεργασία της παστερίωσης προκαλεί την καταστροφή των περισσότερων μικροοργανισμών. Η παρατεταμένη διατήρηση υπό ψύξη προκαλεί αύξηση της μικροβιακής χλωρίδας. Στο λυοφιλιωμένο γάλα, η διατήρηση σε διάστημα 30 ημερών δεν προκαλεί σημαντικές μεταβολές στα μικροβιολογικά χαρακτηριστικά.en_US
dc.formatpdfen_US
dc.language.isoelen_US
dc.publisherΤμήμα Γεωπονικών Επιστημών, Βιοτεχνολογίας και Επιστήμης Τροφίμων, Σχολή Γεωτεχνικών Επιστημών και Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρουen_US
dc.rightsΑπαγορεύεται η δημοσίευση ή αναπαραγωγή, ηλεκτρονική ή άλλη χωρίς τη γραπτή συγκατάθεση του δημιουργού και κάτοχου των πνευματικών δικαιωμάτων.en_US
dc.subjectΓαϊδουρινό γάλαen_US
dc.subjectΜικροβιολογική εξέτασηen_US
dc.subjectΜικροοργανισμοίen_US
dc.subjectΠαστερίωσηen_US
dc.titleΓαϊδουρινό γάλα κάτω από διαφορετικές παραμέτρους επεξεργασίαςen_US
dc.typeBachelors Thesisen_US
dc.dept.handle123456789/3en
dc.relation.deptDepartment of Agricultural Sciences, Biotechnology and Food Scienceen
dc.description.statusCompleteden_US
cut.common.academicyear2019-2020en_US
item.fulltextWith Fulltext-
item.cerifentitytypePublications-
item.grantfulltextopen-
item.openairecristypehttp://purl.org/coar/resource_type/c_46ec-
item.openairetypebachelorThesis-
item.languageiso639-1el-
crisitem.author.deptDepartment of Agricultural Sciences, Biotechnology and Food Science-
crisitem.author.facultyFaculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management-
crisitem.author.orcid0000-0003-0284-2247-
crisitem.author.parentorgFaculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management-
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες/ Bachelor's Degree Theses
Files in This Item:
File Description SizeFormat
perilipsi.pdf106.53 kBAdobe PDFView/Open
CORE Recommender
Show simple item record

Page view(s) 20

231
Last Week
1
Last month
3
checked on May 15, 2024

Download(s) 20

51
checked on May 15, 2024

Google ScholarTM

Check


Items in KTISIS are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.